L'actualitat blaugrana vinculada al coronavirus

L'actualitat blaugrana vinculada al coronavirus

Les notícies de la Covid-19 relacionades amb el FC Barcelona i els seus equips

Dissabte, 13 de juny

11.00 h: Avui torna el futbol! Després de 3 mesos sense partits degut al coronavirus, el FC Barcelona visitarà el Mallorca per reprendre la Lliga. LA PRÈVIA.

Divendres, 12 de juny 

17.15 h: El Barça torna a obrir el Museu. El Jorge, un noi ingressat a Sant Joan de Déu, i el Robot Pol, han estat els primers visitants. Consulta tots els detalls d'aquesta visita especial

Dijous, 11 de juny

15.00 h: Un nen de Sant Joan de Déu, acompanyat del Robot Pol, serà el primer a visitar el Museu després de l’aturada per la Covid-19. Més informació.

11.00 h: L'RFEF, amb el vistiplau pertinent de les autoritats sanitàries, ha fet oficials les dates i el lloc de celebració del play-off exprés per decidir el títol de Lliga de futbol sala. Serà al pavelló Martín Carpena de Màlaga i tindrà lloc entre els propers 23 i 30 de juny. Consulta quan juga el Barça.

Dilluns, 8 de juny

12.30 h: Els jugadors del Barça d'hoquei patins han tornat als entrenaments. Amb l'entrada de la ciutat de Barcelona a la fase 2 del confinament es permet fer entrenaments en instal·lacions cobertes. Així doncs, els jugadors s'han exercitat sobre el parquet del Palau Blaugrana seguint els protocols marcats per les autoritats sanitàries i mantenint la distància de seguretat. Tot i que no hi ha partits d'hoquei patins fins a la propera temporada, està previst dur a terme aquestes sessions preparatòries fins a finals del mes de juny.

12.00 h: El Barça de futbol sala s'entrena a la pista per primera vegada amb el canvi de fase, amb la novetat d'Esquerdinha. És la recta final de preparació del play-off exprés.

Diumenge, 7 de juny

11.45 h: El FC Barcelona torna a obrir les seves instal·lacions als culers i visitants amb totes les mesures de protecció. Les oficines d’atenció als socis i penyistes (OAB, OAE i OAP), el Museu i la Barça Store Camp Nou recuperen la seva activitat el proper 12 de juny coincidint amb la tornada del futbol. Més informació

Dissabte, 6 de juny

15.00 h: El Camp Nou ha obert les seves portes per rebre el primer equip del FC Barcelona, que ha dut a terme un entrenament molt especial. Per primer cop en els darrers mesos, els jugadors de Setién han trepitjat la gespa de l'Estadi. Així ha anat la jornada.

Dijous, 4 de juny

12.00 h: El FC Barcelona, conjuntament amb la plataforma Viber, convida els aficionats culers a gravar-se cantant l’himne del Barça, que sonarà i es projectarà als videomarcadors de l’Estadi abans i després dels partits. Tota la informació, aquí

Dimecres, 3 de juny

20.00 h: El Barça de bàsquet ja coneix el calendari complet de la fase final de la Lliga Endesa, que es disputarà del 17 al 30 de juny a València. L’ACB ha fet oficial aquest dimecres l’ordre de partits de la competició i el Barça debutarà contra el Joventut de Badalona, el 17 de juny, en un horari per confirmar. Consulta totes les dates, aquí.

Dimarts, 2 de juny

13.30 h: El Barça de bàsquet ha iniciat els entrenaments amb contacte i ja treballa els cinc contra cinc a la Ciutat Esportiva.

12.00 h: Els de Quique Setién han completat aquest dimarts la segona sessió en grup de la setmana. Consulta tots els detalls i les millors imatges!

Dilluns, 1 de juny

13.30 h: Després de l’anunci del nou calendari de Lliga, el FC Barcelona ha volgut transmetre amb un vídeo la il·lusió de la tornada a la competició. No te'l perdis!

12.00 h: L'activitat a les Barça Academy de tot el món està tornant de manera gradual després de la crisi mundial provocada pel coronavirus. Durant aquesta setmana un total de 13 de les 46 acadèmies de futbol que el FC Barcelona té repartides pel planeta -més d'una quarta part- ja estan de nou en marxa.

Diumenge, 31 de maig 

22.15 h: Torna la Lliga! Confirmats els horaris de les dues properes jornades lligueres: Mallorca-Barça i Leganés-Barça. Coneix l'actualització del calendari! 

15.00 h: Leo Messi parla de l'empremta del coronavirus al futbol i a la vida. Llegeix l'entrevista completa

Dimecres, 27 de maig 

19.30 hLa Fase Final de la Lliga Endesa es disputarà a València. Aquest dimecres, l’ACB ha comunicat, en una reunió telemàtica amb els Clubs, que la fase final de la Lliga Endesa, que encara no té les dates confirmades, es disputi al pavelló Font de Sant Lluís i a l’Alqueria del Basket.

12.00 h: Leo Messi: "Quan tornem a jugar, serà com començar de nou". No et perdis l'entrevista al 10 blaugrana on repassa l'actualitat marcada pel coronavirus i com és jugar sense públic. 

Dilluns, 25 de maig

14.00 h: El FC Barcelona posa a la venda les seves primeres mascaretes protectores, que estaran disponibles en tres models diferents de disseny exclusiu, a la Barça Store de Passeig de Gràcia a partir d'aquest dilluns, la primera de les sis botigues oficials d’explotació directa que ha obert les seves portes al públic, i demà a través de l’e-commerce de la Barça Store del Camp Nou. Consulta'n tots els detalls.

13.30 h: Els clubs que formen part de l’Eurolliga de bàsquet han decidit, en una reunió telemàtica, donar per acabada la temporada 2019/20, que quedarà deserta pel que fa al campió. Aquest dilluns 25 de maig era la data límit per decidir si la màxima competició continental es reprenia o si s’acordava finalitzar el curs.

12.00 h: El Barça B ha començat els entrenaments de manera individualitzada com marca el protocol.

Diumenge, 24 de maig

17.30 h: El Barça B tornarà als entrenaments aquest dilluns de manera individual

11.30 h: Aquest dilluns 25 de maig el FC Barcelona torna a obrir al públic la Barça Store de Passeig de Gràcia amb totes les mesures de protecció. Consulta'n tots els detalls. 

Dissabte, maig 23

15.45 h: La Lliga anuncia que tornen les competicions professionals a partir de la setmana del 8 de juny, sota les indicacions del Ministeri de Sanitat i del Consell Superior d'Esports.

14.00 h: Visita del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, al primer equip de futbol i bàsquet en els seus respectius entrenaments a la Ciutat Esportiva.

Divendres, 22 de maig

11.00 h: Aquest divendres, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el Barça B ha passat els exàmens mèdics pertinents. Al voltant de les 8.30 hores, els diferents jugadors i membres de l’staff tècnic de l’equip han arribat a la Ciutat Esportiva per fer els tests necessaris per tal de garantir la salut dels esportistes. Consulta tots els detalls i les imatges.

Dijous, 21 de maig

12.00 h: El Barça de futbol sala ha tornat aquesta setmana a l’activitat amb entrenaments individuals a l’aire lliure als camps de futbol de la Ciutat Esportiva. Andreu Plaza ha fet balanç d’aquest retorn a l’activitat, orientat a la disputa dels play-off exprés que encara no tenen data definitiva. Consulta el més destacat de l'entrevista. 

Dimecres, 20 de maig

 10.00 h: Com és la preparació del Barça de bàsquet? Repassem els aspectes principals del retorn als entrenaments. 

Dimarts, 19 de maig 

17.08 h: En una videoconferència organitzada per la Universitat de Harvard, Jordi Cardoner ha explicat la iniciativa del Club de cedir els title rights del Camp Nou. En aquesta trobada online, on també s'ha reflexionat sobre el paper de l’esport en temps de crisi de la COVID-19, també hi ha participat Pau Gasol

Dilluns, 18 de maig 

18.10 h: El Barça de futbol sala informa que el primer equip tornarà als entrenaments aquest dimarts de manera individual i a l’aire lliure. Els jugadors arribaran a les instal·lacions del Club vestits amb la roba d'entrenament i accediran directament als camps de futbol de la Ciutat Esportiva on tindrà lloc la sessió.

14.30 hLa Confederació ha anunciat que es durà a terme la celebració del 41è Congrés Mundial de Penyes del Barça. L’esdeveniment respectarà totes les mesures sanitàries, tindrà un format per poder-se seguir de manera telemàtica, i reconeixerà la tasca realitzada en la lluita contra la COVID-19. 

12.00 h: Aquest dilluns han tornat els entrenaments en grup a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Concretament, en dos grups de 10. Recupera la sessió, amb les fotos i el vídeo de la jornada i en què els rondos, per fi, han tornat a ser protagonistes.

11.00 h: El Barça de bàsquet ha tornat aquest dilluns a la feina per encetar la segona setmana de treball a la Ciutat Esportiva. Els de Pesic han seguit amb el pla de treball individual que van iniciar el dimecres 13 de maig.

Diumenge, 17 de maig

12.40 h: Més d’un centenar de persones han pogut participar en l’estudi de prevenció de nous contagis de la COVID-19, que està portant a terme la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, a través de la unitat mòbil de recollida de mostres que durant un mes ha estat ubicada a l'aparcament del Camp Nou. Els responsables de l’estudi han valorat molt positivament l’acció i la participació ciutadana així com la col·laboració amb les diverses entitats que han participat per fer-ho possible.

11.30 h: La Lliga ha informat els clubs de l'accés a la fase tres dels entrenaments. Això implica que, a partir d'aquest dilluns, ja estan permesos els entrenaments en grups de com a màxim 10 jugadors.

Dissabte, 16 de maig

13.00 h: El Barça, referent a les xarxes socials durant el període de la Covid-19. Consulta'n tots els detalls.

12.30 h: El primer equip s'ha exercitat aquest dissabte a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de manera individualitzada per tancar la setmana d'entrenaments.

10.45 h: L’aler pivot del Barça de bàsquet, Pierre Oriola, repassa per al web del Club com s’ha trobat després dels tres primers dies d’entrenament.

10.00 h: Sergi Roberto ha analitzat, en unes declaracions als mitjans de Club, la primera setmana d'entrenament, el protocol de la Lliga i el possible retorn de la competició.

Divendres, 15 de maig

12.45 h: CUPRA, amb la col·laboració del FC Barcelona, ha preparat una iniciativa que transformarà l'atmosfera del Camp Nou quan sigui possible tornar a la competició, traslladant l'escalf dels aficionats al terreny de joc. Consulta'n tots els detalls i participa-hi!

12.30 h: El Barça de bàsquet ha completat la tercera sessió, aquest divendres, als camps 8 i 9 de la Ciutat Esportiva. 

11.45 h: El primer equip de futbol ha tornat aquest divendres als entrenaments després de gaudir d'un dia lliure.

11.00 h: La jugadora del Barça Femení Alexia Putellas ha tingut una entrevista telemàtica amb el que va ser lateral de l’equip masculí el 2003, Pablo Sorín. Consulta el més destacat d'aquesta trobada. 

10.00 h: Leo Messi ha parlat sobre l'actualitat a Sport i Mundo Deportivo, referint-se als entrenaments individuals, el retorn de la competició i molt més.

Dijous, 14 de maig

21.00 h: La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui telemàticament en sessió ordinària, ha pres diversos acords.

10.50 h: El Barça de futbol sala segueix amb les converses de jugadors del primer equip amb la base. I ha estat el torn de Ferrao, que ha conversat amb l'Aleví. No et perdis el més destacat!

Dimecres, 13 de maig

16.00 h: La crisi de la COVID-19 també ha obligat a readaptar el programa Masia Solidària. Des de fa una setmana, quan l'equip Infantil de Futbol Sala es va reunir virtualment amb els nois i noies de la Fundació Itinerarium, totes les trobades entre els diferents equips formatius dels esports professionals i les entitats socials es fan a través de dispositius tecnològics. Ateses les circumstàncies derivades de la crisi sanitària, aquesta ha estat l'única possibilitat de mantenir actiu aquest programa, fruit d'una col·laboració conjunta entre la Masia i la Fundació Barça, en el que en aquesta tercera edició participen més de 600 esportistes i 18 entitats.

13.00 h: El Barça Innovation Hub informa que s'han disparat les matrícules de la formació online, ja que la potenciació d'aquest tipus de formació a causa de la crisi sanitària ha significat que Barça Universitas, la plataforma del BIHUB, hagi gairebé triplicat aquest mes d'abril les matriculacions de programes online respecte al mateix període de l'any anterior.

12.00 h: Arrenca el treball individual del bàsquet a la Ciutat Esportiva. El primer equip de bàsquet ha començat els entrenaments de manera individualitzada com marca el protocol. Així ha anat el primer dia

Dimarts, 12 de maig

11.30 h: La FIFA anuncia que, a causa de la pandèmia de la COVID-19, ha decidit ajornar el Mundial femení sub-20 i sub-17 (es jugaran al primer trimestre del 2021), així com el Mundial de Futbol Sala que s'havia de disputar entre el setembre i l'octubre del 2020 i que, finalment, es jugarà entre el 12 de setembre i el 3 d'octubre del 2021. 

Dilluns, 11 de maig

15.15 h: La Fundació Barça distribueix 248.000 mascaretes i 8.000 ulleres i protectors visuals procedents de l'empresa xinesa Tencent entre diversos hospitals de Catalunya i el Col·legi de Metges de Barcelona.

13.00 h: Els homes de Quique Setién han tornat aquest dilluns als entrenaments individuals, després de gaudir aquest diumenge d'un dia lliure. 

12.10 h: El primer equip de futbol sala també ha tornat a l’activitat aquest dilluns amb els pertinents exàmens mèdics.

10.30 h: Aquest dilluns, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el primer equip de bàsquet ha passat els exàmens mèdics pertinents. Mira'n les imatges i consulta'n tots els detalls.

Diumenge, 10 de maig 

23.00 h: En una entrevista al programa El Partidazo de Movistar, Gerard Piqué, des de casa seva, ha repassat la tornada a la competició i el retorn als entrenaments

18.30 h: Els primers equips de bàsquet i de futbol sala tornaran a la Ciutat Esportiva aquest dilluns per fer els pertinents exàmens mèdics abans d'iniciar els entrenaments en solitari en els propers dies, seguint els protocols establerts per les autoritats sanitàries. 

12.10 h: Óscar Mingueza, jugador del Barça B i Ariadna Mingueza, jugadora del Barça B Femení, s'enfronten a un qüestionari divertit de preguntes en el qual expliquen vivències al FC Barcelona, records, aspectes personals i també com estan vivint el confinament.

10.48 h: Lenglet coneix de primera mà les experiències de persones que lluiten cada dia en la primera línia per combatre la COVID-19. No et perdis la seva conversa amb culers contra el coronavirus

Dissabte, 9 de maig

17.00 h: El jugador del Barça de futbol sala Daniel parla en una entrevista exclusiva als mitjans del Club on repassa l'actualitat blaugrana. Consulta l'entrevista!

16.00 h: El president Josep Maria Bartomeu, el directiu responsable de la secció del Barça Femení, Xavi Vilajoana, i el mànager esportiu, Markel Zubizarreta, han volgut felicitar virtualment la plantilla per l’èxit aconseguit i la temporada que han portat a terme.

12.30 h: El primer equip de futbol ha completat la segona sessió d'entrenaments de manera individualitzada i la propera sessió serà aquest dilluns a les 9.30 hores. 

Divendres, 8 de maig

17.00 h: En la reunió d'aquest divendres la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola de Futbol ha acordat els punts següents:

  • El Barça Femení és el campió de la Primera Iberdrola 2019-20 després que la Junta Directiva i la Comissió Delegada de la Reial Federació  Espanyola de Futbol hagin ratificat aquest divendres la proposta que l’òrgan rector va fer a la Comissió de Presidents Territorials, el dimecres passat, de donar per finalitzades les competicions no professionals a causa de la pandèmia de la COVID-19. Pel que fa a la Copa de la Reina, en la qual les de Lluís Cortés havien de disputar les semifinals contra el Sevilla, es reprendrà la temporada vinent
  • El Barça B disputarà el play-off d'ascens a Segona Divisió, ja que s'ha acordat "disputar la fase final o play-off, en el cas que no hi sigui, en format exprés i sense afluència de públic amb un interval mínim de 72 hores entre els partits".
  • L'LNFS, amb el Barça com un dels equips participants, disputarà un play-off "en format exprés, en seu única i amb concentració", ratificant així la proposta publicada aquest dimecres. A més, també finalitza la fase regular de Segona Divisió i, per tant, el Barça B de futbol sala ja ha acabat temporada.
  • El Juvenil A ha estat proclamat campió de Lliga 2019-20 de la Divisió d’Honor Juvenil després que en la reunió d’aquest divendres la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) hagi ratificat la proposta per donar per finalitzades les competicions juvenils a causa de la pandèmia del coronavirus.
  • Es podran ampliar a 5 els canvis de cada equip en els partits que queden per disputar-se a Primera Divisió, Segona, Segona B i Tercera.
  • Els equips de Primera i Segona Divisió podran convocar 23 jugadors i els de Segona Divisió B i Tercera 20 futbolistes.

16.15 h: La fase regular de la Lliga Femenina 2 de bàsquet no es reprendrà. Les cinc jornades que quedaven restants abans de la fase d’ascens ja no es disputaran, segons ha informat aquesta tarda la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), la qual ha anunciat que “dona per finalitzada la fase regular sense descensos”.

15.00 h: La Comissió Delegada de la Federació Espanyola de bàsquet dona per conclosa la temporada regular de la LEB Plata, competició que disputa el Barça B de bàsquet. Es respectaran el nombre d'ascensos a la LEB Or previstos a les Bases de Competició. Es disputarà una fase d'ascens sempre que, en data de 25 de maig, la FEB tingui la confirmació que es podrà jugar abans del 30 de juny. Sinó, pujaran els tres primers classificats en data de 8 de març.

13.00 h: El jugador del Barça d'hoquei patins Pablo Álvarez, Pitxitxi de l'OK Lliga amb 38 gols, reconeix, en una entrevista als mitjans del Club, que “ens quedava molt per donar” i que “cada temporada ens anem superant”.

11.00 h: El primer equip de futbol ha començat els entrenaments de manera individualitzada com marca el protocol de La Liga.

Dijous, 7 de maig

20.25 h: El primer equip tornarà als entrenaments aquest divendres de manera individual. Consulta'n tots els detalls!

12.45 h: Aitor Ariño comparteix una interessant videotrucada amb el Cadet B d’handbol al complet. No et perdis el més destacat!

12.00 h: La Reial Federació Espanyola d’Hoquei Herba (RFEH) ha anunciat que cap de les quatre competicions estatals es reprendrà. Així doncs, la Divisió d’Honor, la Lliga Iberdrola, així com les respectives primeres divisions, es donen per finalitzades amb la classificació que hi havia abans de la declaració de l’estat d’alarma.

Dimecres, 6 de maig

20.00 h: El directiu responsable del Barça Femení, Xavier Vilajoana, ha participat en la reunió de l'ECA per valorar amb els clubs els escenaris per acabar la Lliga de Campions femenina.

18.00 h: El president del Club, Josep Maria Bartomeu, juntament amb el directiu responsable, Jordi Argemí, ha compartit una videotrucada amb l’equip d'handbol per reconèixer la feina feta durant la temporada, amb un record unánime per a Salvador Canals.

16.00 h: Els porters de la base han mantingut una xerrada virtual amb els seus referents del primer equip, Juanjo i Dídac, en una trobada organitzada pel director formatiu Jordi Torras.

14.00 h: Aquest dimecres la Ciutat Esportiva Joan Gamper ha estat l’escenari dels exàmens mèdics pertinents per a la plantilla del primer equip de futbol i el seu cos tècnic.

2020-05-06 ENTRENO 50-min

11.00 h: Victor Claver és el quart protagonista de les converses dels jugadors del Barça de bàsquet amb la base. L'aler valencià respon les preguntes plantejades pel Cadet A del Barça de bàsquet

10.00 h: Les jugadores del Femení María León i Leila Ouahabi han mantingut una xerrada virtual després de més cinquanta dies confinades. No et perdis el retrobament virtual!

Dimarts, 5 de maig 

14.10 h: El primer equip es farà aquest dimecres els pertinents exàmens mèdics a la Ciutat Esportiva abans d'iniciar la tornada als entrenaments. Consulta tota l'actualitat del primer equip blaugrana

13.00 h: Nova entrega de converses entre jugadors del Barça i pacients de Sant Joan de Déu. Aquesta vegada el Pol i el Riqui Puig parlen sobre el confinament. No et perdis el diàleg

Dilluns, 4 de maig

21.55 h: El Barça d'handbol es proclama campió de la Lliga ASOBAL! La Federació Espanyola ha donat per finalitzades les competicions d'handbol i ha atorgat el títol a l'Barça, que era el líder invicte amb 38 punts després de 19 jornades.

Diumenge, 3 de maig

17.00 h: Josep Maria Bartomeu felicita l'equip d'hoquei patins, recentment proclamat campió de l'OK Lliga, per videotrucada. "Vull agrair-vos la gran temporada que heu fet. Ha tingut un final estrany, però l'èxit que heu aconseguit ha estat amb molt d'esforç", ha dit el president del FC Barcelona, adreçant-se als jugadors i al cos tècnic.

12.00 h: No tota l'activitat blaugrana està aturada per culpa del coronavirus. I és que el Barça compta amb serveis mínims i manté la cura de la gespa dels seus camps per garantir una correcta tornada a l'activitat. El seguiment diari de les diverses actuacions relacionades amb els terrenys de joc és una de les activitats primordials per assegurar el retorn a la competició quan les autoritats ho permetin. El manteniment i la seguretat de les instal·lacions de les Corts i de la Ciutat Esportiva Joan Gamper segueixen actius amb els serveis essencials i seguint els protocols adequats. Per a més informació, llegeix l'article

Dissabte, 2 de maig

14.25 h: La Reial Federació Espanyola de Patinatge ha decidit donar per acabades les competicions d’hoquei patins i atorgar el títol de campió de Lliga al Barça. D'aquesta manera, els homes d'Edu Castro aconsegueixen el 125è títol de la secció i donen la temporada per finalitzada, atès que totes les competicions s'han donat per acabades.

12.00 h: Avui, Dia Internacional de la Lluita contra el Bullying, la Fundació Barça alerta d’aquesta greu situació i posa a disposició de pares, mares i educadors els seus recursos i consells. Consulta'n tots els detalls. 

11.30 h: Pedro Rodríguez, jugador de l’Aleví A, és el jugador més jove resident a la Masia, la seva família és de Granada i expliquen en primera persona als mitjans del Club com estan vivint el confinament. 

10.00 h: Adam Hanga repassa diferents aspectes de l'actualitat en una entrevista exclusiva per al web del Club. 

Divendres, 1 de maig 

13.15 h: La Federació Espanyola de Rugbi dona per acabada la Divisió d’Honor de rugbi. 

12.45 h: La Fundació del FC Barcelona col·labora per donar 5.000 mascaretes. En el marc d'aquesta iniciativa conjunta amb el Barça Experience de Haikou i el grup Mission Hills, el material sanitari, procedent de la Xina, s’ha distribuït entre diversos hospitals de Catalunya i al Col·legi de Metges de Barcelona. 

10.30 h: Beko i la Fundació col·laboren per entregar electrodomèstics al Sistema d’Emergències Mèdiques i al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, que els distribuiran a centres assistencials de Catalunya.

Dijous, 30 d'abril

20.00 h: La Lliga Europea 2019-20 d'hoquei, finalitzada. D'aquesta manera, els d'Edu Castro no podran continuar el seu camí europeu aquesta temporada. Cal recordar que, després de cinc jornades de fase de grups disputades, el Barça ja estava classificat per als quarts de final com a primer de grup i era l'únic equip invicte.

18.00 h: Protagonistes de confinament. Avui ha estat el torn de Svetislav Pesic, tècnic del Barça de bàsquet, i també de Xavi Pascual, entrenador del Barça d'handbol. Pesic, que s'ha mostrat "il·lusionat a poder acabar la temporada", ha volgut saludar l'afició a través d'un vídeo amb les millors jugades del curs. Pascual, per la seva part, ha participat en una trobada virtual de l'RFEBM amb mitjans de comunicació.

13.30 h: La Fundació Barça i la Stavros Niarchos Foundation (SNF) han acordat una col·laboració conjunta per la lluita contra la COVID-19 que destinarà fons a beques menjador, accés a aliments per a famílies vulnerables, suport a persones sense llar, suport psicosocial a la gent gran i sensibilització per prevenir l’epidèmia. L’actuació es canalitzarà a través del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i del programa Creu Roja Respon de Creu Roja Catalunya, adreçades a famílies i col·lectius que necessiten aquest suport en aquests moments excepcionals.

Dimecres, 29 d'abril

18.00 h: La Supercopa de Catalunya 2019-20, suspesa. La Federació Catalana de Futbol ha anunciat aquest dimecres la cancel·lació de l’edició d’enguany de la competició. Cal recordar que l’edició d’enguany l’havien de disputar l’Espanyol i el FC Barcelona. 

14.00 h: Andrés Iniesta: "De tots els moments al Barça, em quedo amb el del meu debut". Recupera la conversa amb la llegenda del FC Barcelona, que aquesta setmana ha estrenat el documental El héroe inesperado a Rakuten TV. 

12.30 h: La Fundació Barça reprèn els seus programes en format en línia a Catalunya. Després de l’aturada a causa del primer impacte que va tenir la COVID-19 sobre les activitats FutbolNet arreu de Catalunya, l’equip tècnic i metodològic ha estat desenvolupant la possibilitat d’implementar la metodologia de manera virtual. Després d’un primer estudi d’anàlisi de bretxa tecnològica als diferents centres i municipis de Catalunya, els equips educatius han contactat amb la majoria dels participants per impartir sessions en línia que estan tenint una molt bona acollida.

Dimarts, 28 d'abril

13.00 h: Un dels vídeos del dia! El talent de Juan Carlos Navarro sobre una pista de bàsquet és innat. L’excapità del primer equip del Barça i actual secretari tècnic del bàsquet formatiu ha demostrat, en menys d’un minut, que segueix en plena forma durant aquest confinament. I com si res!

11.00 h: Cimera de tècnics del Barça de futbol sala. Andreu Plaza, Xavi Closas, Jordi Torras i Miguel Andrés es reuneixen amb els entrenadors dels equips formatius per fomentar la cohesió del grup i planificar el futur. La trobada ha servit, principalment, per mantenir viu l’esperit d’equip i també per començar a planificar el proper curs, un cop l'FCF ha confirmat la suspensió de totes les competicions de base.

Dilluns, 27 d'abril

17.30 h: Braithwaite, abocat a l'entrenament. "Tornaré en molta millor forma física", ha explicat en una entrevista.

13.40 h: També ha parlat aquest dilluns Brandon Davies. El pivot nord-americà repassa, en una entrevista amb l’Eurolliga, com és el seu dia a dia durant aquest confinament.

12.00 h: Jure Dolenec ens explica, en una entrevista als mitjans del Club, com està vivint el confinament i parla del seu compatriota Blaz Janc, que serà blaugrana la temporada vinent. Llegeix l'entrevista!

Diumenge, 26 d'abril

20.50 h: Griezmann es queda a les portes de la final del torneig de PES en caure a les semifinals davant Leno, de l'Arsenal.

14.00 h: Antoine Griezmann és el representant del Barça en el torneig d'equips del PES, que comença aquest diumenge a les 18 hores. Segueix-lo en directe!

11.00 h: Així viuen les famílies de la Masia el confinament. No et perdis el reportatge!

Dissabte, 25 d'abril 

17.00 h: La Federació Catalana d’Handbol dona per finalitzades totes les seves competicions; hi haurà ascensos però no descensos. Una mesura que afecta l'handbol formatiu blaugrana. 

13.00 h: Pereira i Marta s'enfronten a l'Stay at home challenge. Les dues defenses del Barça Femení es repten a trobar objectes a casa tan ràpidament com puguin. No et perdis el vídeo!

11.00 h: Per a aquests dies de confinament, Ter Stegen ens recomana un llibre i una pel·lícula. Descobreix quins!

Divendres, 24 d'abril

18.45 h: El moviment penyístic fa una crida a donar sang. La Confederació de Penyes s'alia amb el Banc de Sang i Teixits per donar suport a una causa d'emergència sociosanitària. 

16.00 h: L'EHF ha anunciat que, degut a la situació actual de la COVID-19, el Barça, el Kiel, el PSG i el Veszprém, com a primers i segons de la fase de grups, disputaran la Final Four de Colònia.

Dijous, 23 d'abril

18.20 h: L'Eurolliga, en una reunió amb tots els Clubs participants, ha acordat aquest dijous 23 d'abril diferents mesures de cara a la represa de la competició, sempre que les autoritats competents ho autoritzin. Es disputarien les sis jornades pendents de la Lliga regular i, posteriorment, es jugaria una Final a vuit.

16.30 h: La Federació Catalana de Futbol anuncia que dona per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-20 que depenen de l’FCF, en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja. Això afecta els equips formatius del futbol i del futbol sala del FC Barcelona. El Barça B i el Juvenil A de les dues disciplines queden exempts d'aquesta decisió perquè juguen en Lligues organitzades per la Reial Federació Espanyola de Futbol.

16.00 h: El Comitè Executiu aprova les directrius sobre l'elegibilitat de participació en les competicions UEFA. "L'organisme insta les federacions i a les Lligues Nacionals a explorar totes les opcions possibles per jugar totes les competicions nacionals principals donant accés a les competicions de clubs de la UEFA a la seva conclusió natural", diu el comunicat. Afegeix que, si no es poguessin finalitzar les competicions domèstiques per "motius legítims", la classificació per a la Champions i l'Europa League anirà "en funció dels mèrits esportius en les competicions nacionals 2019-20". Ara, la propera reunió del Comitè Executiu de la UEFA, on es prendran més decisions, està programada per al 27 de maig del 2020.

15.00 h: La UEFA anuncia que l'Eurocopa femenina, que s'havia de disputar l'estiu del 2021, es jugarà entre el 6 i el 31 de juliol del 2022. Una decisió presa amb l'objectiu "que sigui l'únic gran torneig de l'estiu", ja que, finalment, l'Eurocopa masculina i els Jocs Olímpics, que s'havien de disputar aquest 2020, han quedat ajornats fins l'any vinent. 

10.30 h: Feliç dia de Sant Jordi! Aquest any és especial: rendim homenatge als herois i les heroïnes que diàriament fan front al coronavirus. El Club ha preparat el vídeo ‘Herois de Sant Jordi’, en què llegendes i jugadors blaugrana agraeixen l’esforç a diferents persones que lluiten contra la COVID-19 i per contenir la propagació de la pandèmia.

Dimecres, 22 d'abril

20.00 h: L’entrenador del Barça Femení, Lluís Cortés, ha concedit una àmplia entrevista a TV3 en la qual ha tractat els temes més destacats de l’actualitat culer. “Les autoritats sanitàries ens han de guiar”, ha comentat.

16.00h h: Activitat de cohesió de grup al Barça B. Els jugadors i l’staff tècnic fan una trobada per realitzar un kahoot per videoconferència. Així ha anat

Dimarts, 21 d'abril 

18.00 h: La premsa internacional es fa ressò de la cessió dels ‘title rights’ del Camp Nou a la Fundació. 

14.00 hEl FC Barcelona cedirà els 'title rights' del Camp Nou a la Fundació per recaptar fons contra la COVID-19

Dilluns, 20 d'abril 

16.00 h: Els clubs de l'ACB, que s'han reunit telemàticament aquest dilluns, han pactat el pla de ruta que se seguirà quan es pugui reprendre la competició. Entre aquests acords destaca la manera com es resoldrà la Lliga Endesa 2019-20: a través d'una fase final que disputaran els 12 primers classificats, dividits en dos grups de sis, en una seu única. Entre aquests equips hi ha el Barça de bàsquet, que ocupava la primera posició abans de l'aturada obligatòria.

12.00 h: Quedar-se a casa no ha de ser un impediment per no mantenir-se actiu, sinó tot el contrari. Per tant, et proposem una sèrie d'exercicis per dur a terme un entrenament 'Full Body'; una sessió amb Joe Holder, Nike Master Trainer. 

Diumenge, 19 d'abril

14.00 h: El futbol està aturat, però els eSports segueixen actius des de casa. I és que Barça i Manchester United han disputat un partit amistós al PES2020. Vols veure el partit? No te'l perdis fent clic en aquest enllaç

Dissabte, 18 d'abril 

18.15 h: Videotrucada de confinament entre Rakitic i en Biel, un nen pacient de l'Hospital Sant Joan de Déu. Una conversa que s'emmarca en la iniciativa conjunta entre la Fundació Barça i l’HSJD. 

16.40 h: La Federació Catalana de Patinatge dona per finalitzades les seves competicions. Consulta com l'afecta, al Barça d'hoquei patins

13.00 h: Com viu el confinament i com segueix la recuperació Hiroki Abe? No et perdis l'entrevista al davanter japonès del Barça B

12.30 hEN PRIMERA PERSONA: Albert ‘Chapi’ Ferrer. En aquests dies de confinament, l'exjugador del Dream Team s'adreça als culers per donar "molts ànims i molta força a tots i a totes en aquestes setmanes difícils per a la nostra societat. Ens en sortirem, no ho dubteu". A més, en aquesta carta, l'exlateral dret repassa la seva etapa com a blaugrana coincidint amb el vintè aniversari de la gran remuntada europea del Barça contra el Chelsea al Camp Nou. 

12.00 h: No saps quines pel·lícules veure? Martin Braithwaite et recomana 'Origen', 'Coneixes Joe Black?', 'Toy Story 4' i 'The Complete Reader'. 

Divendres, 17 d'abril

20.00 h: El Barça Innovation Hub debat amb experts en preparació física sobre com afecta l’aturada competitiva els futbolistes d’elit. El preparador del primer equip del Barça, Fran Soto, juntament amb el de la selecció espanyola, Rafel Pol, i el del Chivas Guadalajara, Luis Canay, fan una trobada en directe en què també opinen sobre com haurà de ser el retorn als entrenaments.   

Dijous, 16 d'abril

16.30 h: La Federació Europea d'Handbol ha anunciat que la Final Four té una nova proposta de data: el 28 i 29 de desembre al Lanxess Arena de Colònia. Inicialment s'havia de disputar el 30 i 31 de maig i la darrera proposta era el 22 i 23 d'agost. 

Dimecres, 15 d'abril

17.30 h: 'Culers contra COVID-19’. És una acció per agrair i encoratjar a través de les xarxes socials de la Fundació Barça els membres de la família blaugrana que lluiten contra el coronavirus. D'aquesta manera, el Barça posa cara als seus herois anònims

16.30 h: Rüştü Reçber, exporter del FC Barcelona durant la temporada 2003-04 i durant cinc partits amistosos del curs següent, ha superat el coronavirus. I, en una entrevista al Diari AS, l'exfutbolista turc ha expressat el seu agraïment cap al Barça: "Em van donar molt suport durant i després de malaltia. Especialment, Carlos Naval i Chemi Terés, que em van transmetre els bons desitjos del president i del Club. En moments com aquests, els petits detalls no han de ser oblidats. No oblidaré tot el que el Barça va fer per mi quan em moria pel coronavirus. Em va donar la vida". 

16.00 h: Quique Setién, en una entrevista a TV3, ha fet un repàs de la situació que s'està vivint aquests dies. Tot i que li agradaria tornar a jugar, comenta que ara el més important és la salut. 

Dimarts, 14 d'abril 

19.35 h. 'Staff' i jugadors del primer equip han dut a terme una reunió telemàtica per fer grup aquest dimarts.

13.30 h: 'Avui lluitem, demà gaudirem #TotsUnitsFemForça', el missatge d’esperança que el Barça envia al món. Diferents representants de la família blaugrana reciten l’himne que uneix tots els culers i que també vol donar suport i agrair la feina dels herois anònims que lluiten contra la COVID-19. 

 

Dilluns, 13 d'abril 

18.50 h: L'exfutbolista Baldiri Alavedra ha mort. Tot i que amb el primer equip blaugrana només va jugar alguns partits amistosos, va passar per totes les categories del Club fins al filial.  

14.20 hMor Francisco Aritmendi. L’exatleta del FC Barcelona va morir el diumenge 12 d’abril del 2020 a Guadalajara als 81 anys. 

Diumenge, 12 d'abril

12.00 h: La Fundació Barça gestiona una important donació de material sanitari del gegant tecnològic Tencent. Consulta aquí tots els detalls

mini_Fundació Barça Tencent_ EPIS2

Dissabte, 11 d'abril

14.00 h: EN PRIMERA PERSONA: Víctor Claver | L’aler del Barça de bàsquet explica en aquesta carta per a l’afició com porta el confinament després de més de tres setmanes i ens desvela una de les seves passions: el dibuix.

Divendres, 10 d'abril

18.00 h: Aquest divendres el protagonista del Live Chat ha estat Junior Firpo, que ha repassat què està fent aquests dies. Aquí ho podràs llegir!

Dijous, 9 d'abril 

14.45 h: El Barça se suma al #JoEmCorono. Un estudi liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet. D'aquesta manera, el Camp Nou acull des d'aquest dijous un punt de recollida de mostres per a una investigació de prevenció de nous contagis de COVID-19. 

11.45 hEls entrenaments del Femení, gamificats. És a dir, se sostenen en la mecànica del joc. L’objectiu és mantenir la motivació i la competitivitat entre les jugadores a través de diversos reptes i jocs prèviament dissenyats per a les diferents àrees que formen el treball de l’equip. 

Dimecres, 8 d'abril

18.00 h: #CulersAtHome, nova secció amb activitats a casa. El Club, juntament amb alguns del seus partners, crea continguts digitals amb activitats per fer a casa, des de rutines d’entrenament fins a receptes, passant per recomanacions de lectures i pel·lícules, amb l’objectiu de contribuir a fer més amens aquests dies. 

Dimarts, 7 d'abril

17.00 h: El moviment de penyes es mobilitza per combatre la pandèmia. La Confederació, les federacions de zona i les penyes aporten la seva ajuda amb donacions al Banc dels Aliments i als diferents hospitals o centres sanitaris de cada territori. En aquest article expliquem tots els donatius i campanyes

13.00 h: Els esportistes del Barça segueixen fent el seu teletreball. És el cas de l'equip d'hoquei patins, que explica com està vivint i treballant aquests dies. També de Ximbinha, jugador del futbol sala, que explica en aquesta entrevista el seu dia a dia.

Dilluns, 6 d'abril

18.30 h: Frenkie de Jong: "Hem de tenir paciència". El 21 blaugrana ens ha rebut telemàticament des del seu menjador de casa a Holanda per parlar sobre aquests dies de confinament, i sobre els seus primers mesos al Barça.

17.27 h: El Barça se suma a les mostres de condol per la mort de Dolors Sala, mare de Pep Guardiola. 

17.00 h: El Barça i la Creu Roja col·laboren per donar suport domiciliari als socis d'edat avançada amb necessitats urgents. Gràcies al programa ‘T’Acompanyem a casa’, el Club contacta amb els senadors blaugrana i socis més grans de 80 anys amb l’objectiu d’assistir-los i fer un seguiment del seu estat.

14.00 h: Gerard Piqué s'ha sumat a la campanya de la FIFA #BeActive per mantenir l'activitat física durant el confinament causat per la COVID-19. El 3 del Barça participa d'aquesta manera, juntament amb Sergio Ramos (Reial Madrid) i altres futbolistes del panorama mundial, en una iniciativa de la FIFA, que ha unit forces amb l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Més informació.

12.00 h: Entrevista a Thomas Heurtel. El base francès del Barça reconeix que la temporada "estava sent difícil" per a ell, però que se sent "bé a nivell físic i mental". 

10.00 h: Comença una nova setmana: 

Diumenge, 5 d'abril 

23.15 h: Eder Sarabia: “Aprofitem per preparar-ho tot per al retorn”. En aquesta nit de diumenge, el segon entrenador del FC Barcelona ha fet un directe d’Instagram juntament l'ex tennista i ara comentarista Àlex Corretja. Tots dos han parlat de diversos temes, com el ciclisme o el tennis, però també de futbol.

17.00 h: La formació continua durant el confinament. Els membres de l'Àrea de Metodologia del FC Barcelona han aprofitat l'estada a casa per intensificar les oportunitats formatives que ofereixen als integrants del futbol formatiu. 

Dissabte, 4 d'abril

11.00 h: Ante Tomic ha volgut adreçar-se a l’afició blaugrana en una entrevista en exclusiva per al web del Club. El capità del Barça de bàsquet explica com està vivint aquest confinament a casa i repassa diferents aspectes de l’actualitat:

Divendres, 3 d'abril

16.00 h: Un dia de confinament amb Pau Ribas. L’escorta del Barça ens obre casa seva i ens mostra com és la seva rutina diària.

13.00 h: El Barça Innovation Hub posa en marxa cursos en línia per recaptar fons per a la lluita contra el Covid-19. Barça Universitas, la plataforma digital de formació del BIHUB, ofereix a partir d'aquest divendres, i durant un mes, 11 programes a meitat de preu sobre diferents temàtiques esportives. Tots els fons recaptats amb els cursos, que es presenten sota l’epígraf Pren partit #AprènaCasa, es donaran a la Fundació Barça i es destinaran a projectes per pal·liar l’emergència sanitària. Tota la informació, en aquest enllaç

Dijous, 2 d'abril 

16:30 h: Comunicat de l'ACB. La Lliga de bàsquet, que havia suspès la competició temporalment fins al 24 d'abril, no fixa data de retorn per a la competició. Aquest és el comunicat íntegre: 

Los 18 clubes de la ACB han celebrado este jueves una reunión informativa por videoconferencia para evaluar los efectos del periodo de suspensión temporal y continuar trabajando en escenarios futuros. En consecuencia, la ACB deja sin efecto la fecha establecida para el 24 de abril, y analizará en las próximas semanas la evolución de la crisis sanitaria para tomar decisiones. Antonio Martín, presidente de la ACB, ha mostrado en nombre de todos los clubes “el profundo dolor por los estragos de esta terrible pandemia. Acompañamos en el sentimiento a las familias que lo están sufriendo y que no pueden despedirse de sus seres queridos”. A nivel deportivo “el objetivo de reanudar la competición se mantiene intacto y analizaremos junto a nuestros clubes la mejor manera de conseguirlo, asegurando siempre la salud de todos los participantes”.

14:20 hEl Barça jugarà un partit solidari a Igualada per la crisi del coronavirus. Una notícia anunciada aquest dijous per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; un amistós, encara sense data, per recaptar fons per al Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI). 

Dimecres, 1 d'abril 

18:20 h: Sergi Roberto: "Vull donar les gràcies als sanitaris". En un Live Chat al canal de Youtube del FC Barcelona, el 20 blaugrana ha explicat com està vivint aquests dies, quina és la seva rutina, quines són les activitats que fa a casa... 

17:00 h: La UEFA ha anunciat que tots els partits de seleccions, tant femenines com masculines, que estaven previstos per al mes de juny del 2020, queden ajornats fins un altre avís.

14.00 h: La Confederació Mundial de penyes ha lliurat al Banc dels Aliments 800 kg de farinetes i altres aliments infantils per a nens d’entre 1 i 3 anys. 

12.00 h: La carta en primera persona d'Òscar López. El tècnic del Juvenil B del FC Barcelona explica la seva nova rutina durant el confinament pel coronavirus. 

Dimarts, 31 de març 

20.00 h: La plantilla del Barça de bàsquet s’ha adherit i comparteix la rebaixa salarial que afectarà a tots els professionals esportius del Club.

13.00 h: Bartomeu ha concedit entrevistes a diferents diaris esportius. Repassem les declaracions més destacades del president del FC Barcelona, satisfet per l'acord produït amb els jugadors. 

Dilluns, 30 de març

14.15 h: Tòquio 2020 ja té noves dates. El Comitè Olímpic Internacional ha anunciat que els Jocs Olímpics de la capital nipona tindran lloc del 23 de juliol al 8 d'agost del 2021

13.45 h: Comunicat del FC Barcelona que explica que la Junta Directiva, els integrants de les plantilles de tots els esports professionals i la majoria dels de l’equip de bàsquet han arribat a un acord per a la reducció dels seus salaris durant l’estat d’alerta.

Diumenge, 29 de març

22.45 h: El Barça eSports no pot superar el Team Vitality i cau a les semifinals de la Lliga Europea de Rocket League per 1-4.

20.40 h: El Barça eSports es classifica per a les semifinals de la Lliga Europea de Rocket League (RLCS) després d'imposar-se 4-1 davant Team Reciprocity. A les 22 hores, aproximadament, tindrà lloc l'enfrontament que decidirà si els culers poden accedir a la gran final.

19.45 h: El Barça eSports ha debutat a la fase de play-off de la Lliga Europea de Rocket League (RLCS) amb una victòria per 4-2 davant el Veloce Esports.

Dissabte, 28 de març

14.00 h: Diverses penyes han posat els seus locals a disposició de les administracions per cobrir les necessitats més urgents.

10.00 h: El FC Barcelona, a través de la seva Fundació, lliurarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya un total de 30.000 mascaretes.

Divendres, 27 de març

11.00 h: Quique Setién ens mostra com està vivint a casa els seus dies de confinament durant la crisi sanitària del coronavirus.

Dijous, 26 de març

18.00 h: Els cracs culers continuen entrenant-se a casa. Aquí tens una nova recopilació dels entrenaments dels jugadors blaugrana durant el confinament. No t'ho perdis!

15.00 h: Xavi Pascual: “Ens hem de quedar a casa per respecte a tothom”. El tècnic del Barça d’handbol analitza la situació en una entrevista exclusiva als mitjans del Club, i explica com s’està treballant amb l’equip durant el confinament.

11.00 h: Com es prepara el Barça en període d'aïllament? Ens ho expliquen els preparadors físics culers. 

Dimecres, 25 de març 

15.00 h: Aquest dimecres l'EHF ha anunciat una proposta de dates alternatives per a la disputa de les seves competicions, que no es reprendran en cap cas abans del mes de juny. Així, doncs, i sempre segons la proposta de l'EHF, els vuitens de final de la VELUX EHF Champions League es jugarien entre el 4-5 (anada) i el 6-7 de juny (tornada). Amb els equips confirmats, els quarts de final es disputarien entre el 25-26 i el 27-28 de juny, amb el Barça jugant la tornada al Palau Blaugrana -està directament classificat per a aquesta ronda. Finalment, la data proposada per a la disputa de la Final Four de Colònia és el cap de setmana del 22 i 23 d’agost.

10.00 h: La Penya Barcelonista de Sant Andreu de la Barca ha cedit les seves instal·lacions a l’Ajuntament perquè s’utilitzin, temporalment, com a nova unitat pediàtrica de Sant Andreu. D'aquesta manera, la seu d'aquesta penya blaugrana ha readaptat el seu espai

Dimarts, 24 de març

18.30 h: La Federació Espanyola de Rugby (FER) es dona de marge fins al 30 d’abril per decidir què fer amb la Divisió d’Honor, així com amb la resta de competicions estatals.

16.15h: El FC Barcelona ha posat a disposició de la Generalitat les seves instal·lacions i a través de la Fundació ha cedit a l’Hospital de Sant Pau el carretó sanitari utilitzat al Camp Nou.

14.45 h: La Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDH) ha anunciat en un comunicat que ha decidit cancel·lar de manera definitiva totes les competicions de la temporada 2019-2020, per centrar-se en la temporada 2020-2021.

13.45 h: El primer ministre japonès Shinzo Abe confirma que han arribat a un acord amb el COI per ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio fins a l'estiu del 2021. Això afecta, doncs, els esportistes blaugrana que havien de disputar la cita olímpica aquest estiu. 

12.00 h: També parla amb els culers Leandro Esquerdinha, jugador del Barça de futbol sala. El brasiler ha escrit una carta personal on explica com està vivint aquests dies de confinament, a casa amb dos fills petits, recuperant-se de la seva lesió i lluny del seu Brasil natal.

11.00 h: El jugador del Barça de bàsquet Nikola Mirotic ha volgut explicar a l’afició del Barça, a través dels mitjans del Club, com està vivint aquests moments en què es troba confinat a casa juntament amb la seva família. Mirotic, el millor jugador del Barça fins ara tant a la Lliga Endesa i a l’Eurolliga, també ens comenta quins son els seus hobbies i què fa per mantenir-se en forma. Aquí tens l'entrevista

Dilluns, 23 de març

21.00 h: La Reial Federació Espanyola de Voleibol ha decidit, després de consultar a tots els clubs, posar el punt final a la Superlliga 2 amb data de 18 de març del 2020.

19.00 h: La UEFA comunica que les finals de Champions -masculina i femenina- així com la de l'Europa League, que havien de disputar-se totes al mes de maig, han quedat posposades sense nova data.

16.15 h: Els homes de Svetislav Pesic tampoc aturen la seva activitat des de casa.  Aquest dilluns l'equip enceta la segona setmana des de casa i la càrrega d’activitat física va en augment.

12.00 h: L'RFEF i La Lliga acorden la suspensió de les competicions professionals fins que les autoritats considerin que es poden reprendre sense risc. Així ho han fet saber amb un comunicat compartit a les seves xarxes socials:

11.00 h: El primer equip de futbol segueix treballant des de casa, seguint les pautes dels preparadors físics Fran Soto, Edu Pons i Antonio Gómez i els futbolistes es reparteixen en tres grups.

Diumenge, 22 de març 

19.00 h: Recupera l'entrevista que li hem fet a Rakitic. Des de casa seva, el migcampista croat del FC Barcelona ens ha explicat com està vivint aquests dies i també s'ha enfrontat a una edició diferent del 7 Second Challenge. No t'ho perdis! 

17.00 h: El Barça d'hoquei repassa la primera setmana de teletreball amb un vídeo on es veuen els exercicis que han fet els jugadors durant aquests dies: 

15.00 h: Ter Stegen ha realitzat un Q&A al seu compte de Twitter, on culers d'arreu del món han pogut preguntar-li diverses curiositats. Recupera les respostes més destacades del porter alemany

12.00 h: Avui és Arthur Melo l'encarregat d'ensenyar l'entrenament que fa des de casa: 

11.30 h: EN PRIMERA PERSONA: Demetrio Albertini. L'exjugador del Barça (2004-2005) pren la paraula per explicar com està vivint els dies de confinament a Itàlia. 

Dissabte, 21 de març 

22.30 h: Ha mort l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz Mancebo a causa del coronavirus. El FC Barcelona s'ha sumat a les mostres de dol cap a la figura de Lorenzo Sanz, que va presidir el club blanc entre el 1995 i el 2000.

12.30 h: #CulersACasa

12.15 h: L'entrenament invisible als esportistes de la Masia durant el confinament. Un article que narra les rutines dels esportistes del futbol formatiu blaugrana.

10.30 h: Sergio Lozano, una recuperació des del confinament. Una entrevista al capità del Barça de futbol sala on explica el seu dia a dia i com treballa des de casa amb la dificultat afegida del trencament al bíceps femoral de la cuixa esquerra que es va fer en l'última Copa d'Espanya. 

Divendres, 20 de març 

21.00 h: Aquí tens un recull dels entrenaments dels cracs culers durant aquesta setmana. No t'ho perdis! 

18.00 h: La Junta Directiva del FC Barcelona s'ha reunit aquest divendres telemàticament en sessió ordinària, on ha tractat sobre les afectacions que la crisi del coronavirus està provocant en la seva activitat regular. Consulta'n, aquí, tots els detalls. 

12.00 h: Leo Messi també s'uneix al repte dels tocs a casa! Molt fàcil per a ell...

Dijous, 19 de març

13.45 h: Aquest és el missatge que ha enviat Eder Sarabia, segon entrenador del FC Barcelona, a tots els culers:

12.30 h: Tampoc s'aturen les activitats acadèmiques. I és que, durant aquests dies de confinament, els estudis es mantenen, tot i que de manera on-line. Així, els jugadors del Barça B i del Juvenil A que cursen estudis superiors segueixen avançant en els seus respectius temaris des de casa, en contacte permanent amb les seves universitats. Ells mateixos expliquen la seva experiència

11.00 h: Tots els nostres esportistes segueixen el seu pla de treball durant aquests dies, però des de casa. Pots seguir tota l'activitat, a través dels comptes de Twitter dels esports professionals (@fcbarcelona_cat, @fcbarcelonaB, @fcbfemeni, @fcbbasket, @fcbhandbol, @fcbfutbolsala, @fcbhoquei).

Dimecres, 18 de març

18.40 h: El pivot nord-americà del Barça de bàsquet s'ha gravat fent una sèrie d'exercicis. Quan ha acabat de demostrar l'activitat que fa des de casa ha reptat els seguidors blaugrana a enviar les seves propostes d'activitat física: 

18.10 h: Brandon Davies, pivot del Barça, fa una crida als culers a casa perquè es connectin a Twitter a les 18.30 amb roba d'esport i sabatilles: 

17.30 h: Cada jugador del primer equip d'handbol té un pla d’entrenament individualitzat que el preparador físic elabora setmana a setmana. Tots els detalls del treball de la plantilla de Xavi Pascual

17.15 h: Durant aquests dies la diversió també té lloc a casa d'alguns blaugranes. Braithwaite i Aitor Egurrola, porter del Barça d'hoquei patins, hi posen un toc d'humor:

15.45 h: L’Àrea Social manté actius tots els seus serveis d'atenció telemàtica per a socis, penyistes i aficionats. 

Consultes sobre l'afectació de la crisi del Covid-19 al FC Barcelona

12.00 h: El Femení es reinventa amb el teletreball. No et perdis cap detall de com el tècnic Lluís Cortés treballa des de casa seva, a Balaguer. 

Dimarts, 17 de març

21.00 h: Un resum de les activitats i els consells que els blaugranes han donat des de casa durant aquests dies. Braithwaite, Junior, Rakitic... 

18.00 h: No et perdis cap detall de com s'exercita el Barça B i el Futbol 11 Formatiu durant el confinament. Assabenta't de les rutines que han de dur a terme en els seus domicilis. 

17.20 hEl teletreball no s'atura. Ara són Nélson Semedo i Aitana Bonmatí, migcampista talentosa del FC Barcelona Femení, els que ensenyen els exercicis que fan a casa. I, com demostra Luis Suárez, tampoc cessen els missatges culers reivindicant la importància de quedar-se a casa:

16.45 h: L'Asobal ha comunicat que la suspensió de la Lliga s’allarga fins a la jornada 22. El cap de setmana del 28-29 de març el Barça d'handbol havia de visitar la pista del Fertiberia Port Sagunt.

16.00 h: El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha participat en la reunió que ha mantingut avui la UEFA amb l’Associació Europea de Clubs (ECA), representants de les Lligues Nacionals (EPFL), de la Divisió Europea del Sindicat de Jugadors (FIFpro) i amb les 55 associacions nacionals que formen aquest organisme per tal de redefinir el calendari de les competicions europees de clubs (UCL i Europa League), les Lligues domèstiques i l'Eurocopa 2020, després de l’aturada de les competicions degut a la crisi sanitària provocada pel Covid-19. 

15.45 h: La UEFA, després de reunir-se aquest dimarts per valorar la situació del coronavirus, també ha decidit ajornar dotze mesos l'Eurocopa prevista per a aquest estiu. D'aquesta manera, deixa més marge per poder finalitzar les competicions nacionals que actualment resten a l'espera. A més a més, l'organisme internacional ha comunicat que totes les competicions i partits de la UEFA (inclosos els amistosos) tant de clubs com de seleccions nacionals, tant masculins com femenins, se suspenen fins a un nou avís.

Això, a banda de a la Lliga de Campions masculina -que ja estava suspesa-, afecta la UEFA Women's Champions League i la UEFA Futsal Champions League. Cal recordar que el Barça Femení havia de jugar el proper dimecres 25 de maig el partit de quarts contra l'Atlètic de Madrid. Per la seva part, l'equip de futbol sala entrenat per Andreu Plaza tenia previst viatjar fins a Minsk per disputar, del 24 al 26 d'abril, la Final Four de la Champions. 

15.00 h: A causa de l'evolució mundial del coronavirus, la Conmebol ajorna la celebració de la 47a edició de la Copa Amèrica, que finalment es jugarà entre l'11 de juny i l'11 de juliol del 2021.

11.00 h: Si ahir era el primer equip d'hoquei patins l'equip que explicava el seu pla específic de treball per a aquests dies, aquest dimarts ha estat el Barça de futbol sala el que ha informat del full de ruta a seguir. En aquest sentit, cada jugador ha rebut per correu electrònic un pla individualitzat de treball tenint en compte l’espai de què disposa i els mitjans que té al seu abast. El cos tècnic, a més, monitoritza el treball realitzat mitjançant una app i el feedback que envien els jugadors al preparador físic en acabar la sessió.

Dilluns, 16 de març

19.15 h: Edu Castro, entrenador del Barça d'hoquei patins, explica la importància de guanyar el coronavirus des de casa per tornar a la vida normal: 

19.05 h: Si en primera instància, la Lliga ACB havia comunicat que els partits de les jornades 24 i 25 es disputarien durant el mes d'abril, avui ha declarat suspesa la competició temporalment fins al 24 d'abril. Aquest és el comunicat que ha emès l'organització:

Los clubes de la ACB, reunidos este lunes por videoconferencia, han acordado por unanimidad la suspensión temporal de la Liga Endesa hasta el 24 de abril, debido a la crisis sanitaria por el COVID-19. 

Los 18 clubes de la ACB se han reunido este lunes por videoconferencia, constituyéndose en Asamblea Extraordinaria para acordar de forma unánime la suspensión temporal de la Liga Endesa hasta el próximo 24 de abril con motivo de la crisis sanitaria provocada por el COVID-19 y que tiene detenido el país y toda actividad profesional no esencial. 

18.45 h: Lazar Carevic, un aniversari atípic. El porter montenegrí del Barça B relata en primera persona com ha celebrat el seu vint-i-unè aniversari

18.00 h: Carta oberta del president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu: "Avui, més que mai, som al costat de la gent". 

17.40 h: El tècnic de Barça B, Garcia Pimienta, també envia el seu missatge demanant responsabilitat:

17.00 h: La Fundació Barça posposa durant tres setmanes les activitats del programa d’inclusió social (on participen infants i joves que provenen de diversos centres educatius) i del programa de Benestar Pediàtric (adreçat a infants malalts) a Catalunya. Coneix totes les afectacions del coronavirus a l’activitat de la Fundació Barça

16.14 h: Andreu Plaza, entrenador del Barça de futbol sala, demana "responsabilitat i solidaritat" des de casa:

15.30 h: Un dels capitans de Barça B, Monchu, també s'uneix a el repte dels tocs de pilota a casa juntament amb Riqui Puig.

14.00 h: L'entrenador blaugrana, Quique Setién, recalca: "Tenim unes recomanacions a complir amb responsabilitat".

Diumenge, 15 de març

21.35 h: No tots els esports del Club s'han aturat aquests dies. L'equip de Rocket League del FC Barcelona, d'eSports, ha guanyat aquest diumenge l'AS Mònaco a la setena setmana de la Lliga Europea (RLCS). Els blaugrana s'han acabat imposant per 3-2, en un partit en què els jugadors del Barça han pogut competir amb normalitat des de casa seva.

13.30 h: El FC Barcelona segueix a casa #QuedatACasa

Dissabte, 14 de març

22.00 h: Els esportistes blaugrana segueixen enviant missatges a l'afició.

18.00 h: El director del futbol formatiu Patrick Kluivert també se suma a la campanya #QuedatACasa. Aquest és el seu missatge:

15.30 h: Els esportistes del Barça, de totes les disciplines esportives, demanen als culers que facin un #QuedatAcasa. Te'n deixem alguns exemples, però podràs anar repassant tots els missatges a través dels comptes de Twitter dels equips (@FCBbasket, @FCBfutbolsala, @FCBhandbol, @FCBhoquei, @FCBfemeni, @FCBarcelonaB)

13.00 h: Els eSports del Barça no s’aturen. L'equip blaugrana de Rocket League és l'únic que pot mantenir la seva activitat malgrat les restriccions per la transmissió del coronavirus Covid-19. Consulta tota la informació.

L'equip blaugrana de Rocket League competirà aquest diumenge a la setena setmana de la Lliga Europea (RLCS) davant un altre club esportiu, l’AS Mònaco, en el format habitual d’aquesta competició, que és de tres contra tres. Es pot veure a través del canal oficial de Rocket League a Twitch: https://www.twitch.tv/rocketleague o a través del canal de Rocket League de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdKuPY64fEpI4cdlBSyvEJw.

Divendres, 13 de març

20.52 h. Les Barça Store Canaletes, Passeig de Gràcia i La Roca també tanquen les seves portes. Demà ja no obriran.

20.34 h. El resum de les principals afectacions del coronavirus al FC Barcelona que s'han produït durant aquest divendres 13 de març. 

Divendres, 13 de març. Les afectacions del COVID-19 al FC Barcelona
Covid19

19.55 h. Els entrenaments del primer equip de bàsquet, de futbol sala, d'handbol i d'hoquei patins queden suspesos fins a nou avís. Aquest cap de setmana, els jugadors rebran un programa d'entrenament individualitzat fins que es reprenguin els entrenaments col·lectius. 

18.06 hEl FC Barcelona tancarà les instal·lacions al públic a partir d'aquest dissabte.

16.55 h. L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona restarà tancada al públic fins a nou avís. Podeu seguir la informació actualitzada a través de les xarxes socials @fcbjugadors.

16.40 h. La Federació Internacional d'Handbol anuncia que s’ajornen els tornejos preolímpics, previstos per al mes d’abril, fins al mes de juny. Unes competicions que afecten indirectament al FC Barcelona. Perquè set jugadors de la plantilla blaugrana hi han de participar amb les seves respectives seleccions. 

14.30 h. El Femení també atura la seva activitat fins a nova ordre.

13.30 h. El Barça B i el Juvenil A, de la mateixa manera que el primer equip, atura la seva activitat fins a nova ordre.

13.10 h. La EHF d'handbol comunica que ajorna tots els seus partits fins al 12 d'abril. La mesura no afecta directament a l'equip d'handbol, ja que disputarà directament els quarts de final, previstos de moment per a finals d'abril.

13.00 h. La reunió ordinària de la Junta Directiva del FC Barcelona prevista per aquest dilluns 16 de març ha quedat ajornada.

12.05 h. Davant la situació sanitària i atenent a les recomanacions dels responsables mèdics del Club, el primer equip de futbol suspèn tota la seva l’activitat fins a nova ordre.  

11.05 h. La UEFA anuncia que els partits del 17 i 18 de març, corresponents a la tornada de Champions, han quedat ajornats. Per tant, el Barça-Nàpols previst pel dimecres 18 de març (21.00 h) queda ajornat fins a noves notícies de la UEFA. 

Dijous, 12 de març

20.00 h. També s'ha ajornat el proper duel dels Barça Legends, que havien de jugar contra les llegendes del Liverpool el proper 28 de març a Anfield.

18.55 h: Recapitulem les afectacions més importants que s'han anat coneixent durant aquest dijous 12 de març:

Dijous, 12 de març. Les afectacions del COVID-19 al FC Barcelona

16.50h. La Confederació Mundial de Penyes suspèn tots els seus actes i activitats, que inclouen conferències, tornejos esportius, jornades formatives i activitats infantils.

16.00h. Josep Vives, portaveu del FC Barcelona, fa una valoració de les afectacions del coronavirus al FC Barcelona.

14.45h. El pròxim entrenament del primer equip serà aquest divendres, a les 11 hores, a porta tancada. Barça B i Juvenil A, per la seva banda, no s’entrenaran ni divendres, ni dissabte ni diumenge (excepte aquells jugadors que necessiti divendres el primer equip).

14.20h. Recomanacions del FC Barcelona als seus empleats: 

Per tal de vetllar per la seguretat i el benestar de tot el col·lectiu de persones que formen part del FC Barcelona, i seguint la recomanació de rebaixar la densitat d’ocupació dels espais de treball, com a mesura per frenar la propagació del coronavirus, el Club informa que seguirà la seva activitat de gestió, però amb els següents condicionats:

  • Es fixaran serveis mínims presencials i promou el teletreball entre els empleats que puguin treballar en remot
  • Flexibilitza l’horari per aquells que s’hagin de desplaçar a treballar al club de forma puntual o regular i amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions en hores punta
  • Recorda diverses mesures i recomanacions de seguretat (evitar reunions presencials, mantenir mínima distancia social, extremar mesures d’higiene…)

12.10h. La competició de Lliga, suspesa al menys les dues properes jornades. Aquest és el comunicat de LaLiga:

"Ante las circunstancias conocidas esta mañana, referidas a la cuarentena establecida en el Real Madrid y los posibles positivos en jugadores de otros clubes, LaLiga considera que se dan ya las circustancias para que se siga con la siguiente fase del protocolo de actuación contra el COVID- 19. En consecuencia, de acuerdo con las medidas establecidas en el Real Decreto 664/1997 de 12 de mayo, acuerda  la suspensión, al menos, de las dos próximas jornadas.

Dicha decisión será reevaluada tras la finalización de las cuarentenas decretadas en los clubes afectados y de otras posibles situaciones que pudieran darse. 

LaLiga, como organizadora de la competición, ha procedido a comunicarlo a la RFEF, al CSD y a los Clubes."

11:50 h. La Federació Espanyola de Patinatge anuncia la suspensió cautelar de les competicions fins el 3 d'abril. Això afecta al Barça B, que milita a l'OK Plata. També s'ha anunciat una data provisional per a la disputa de la OK Copa: del 4 al 7 de juny a La Corunya.

11.22 h. Suspensió temporal de l'Eurolliga de bàsquetUna decisió que la màxima competició de clubs de bàsquet d'Europa ha pres conjuntament amb els clubs participants. D'aquesta manera, i fins a nou avís, el Barça no jugarà partits d'aquesta competició. Els matxs més pròxims s'havien de disputar al Palau Blaugrana contra el Zalgiris Kaunas i el Khimki. 

10.35 h. Arran dels comunicats de les federacions catalanes de rugby, bàsquet, hockey herba i voleibol, així com els de les federacions espanyoles d'esports d'hivern, de bàsquet i d'hockey herba, els esports amateurs aturen tota l'activitat esportiva fins al 31 de març, inclosos els entrenaments.

Ara per ara, els únics partits que es mantenen aquesta jornada són els que corresponen a la federació espanyola de voleibol, mentre que la FERugby manté els partits previstos per al 21 i 22 de març, els quals s'hauran de jugar a porta tancada.

Dimecres, 11 de març

22.05 h. La Lliga ACB comunica que els partits corresponents a les jornades 24 i 25, que havien de disputar-se les dues properes setmanes, queden ajornats. Es disputaran durant el mes d'abril.

21.15 h. Fa pocs minuts la Federació Espanyola de Bàsquet ha decidit suspendre tots els partits de la propera jornada de les seves competicions nacionals. D'aquesta manera, el duel del Barça B de LEB Plata queda suspès.

21.05 h: A partir d'aquest dijous 12 de març, el Museu i la Pista de Gel del FC Barcelona romandran tancats durant els pròxims 15 dies com a mesura preventiva. 

20.35 h: El resum amb les afectacions més importants que s'han anat coneixent durant el dia d'avui:

Dimecres, 11 de març. Les afectacions del COVID-19 al FC Barcelona

20.30 h: La Masia romandrà tancada durant les properes dues setmanes i els residents seguiran la seva activitat acadèmica des de casa.

19.50 h: Així doncs, amb aquesta confirmació, el resum d’entrenaments i partits seria el següent:

  • S’ha ajornat la Segona B, la Divisió d’Honor Juvenil, la Copa de la Reina i la Primera Iberdrola femenina, la Lliga Asobal, l’OK Lliga i la Copa del Rei d’hoquei patins i la LNFS. Malgrat tot, els equips professionals del Club continuaran entrenant.
  • Respecte el primer equip de futbol i de bàsquet, LaLiga, la UEFA, l’ACB i l’Eurolliga mantenen els partits a porta tancada. La UEFA no s’ha pronunciat sobre l’Atlètic de Madrid – Barça de la Champions femenina.
  • El Barça B d’hoquei patins (OK Plata) i de bàsquet (LEB Plata) segueixen tenint programats els seus partits a porta tancada i, per tant, segueixen entrenant amb normalitat.
  • Per contra, NO entrenaran ni jugaran els altres equip formatius de qualsevol disciplina esportiva. És a dir, ni del futbol ni de la resta d'esports professionals.

 

18:50 h: La Federació Catalana de Patinatge també suspèn la seva activitat, que afecta els partits de l’hoquei base blaugrana (no al Barça B, que encara té previst jugar els seus partits d'OK Plata a porta tancada). Com amb la resta de seccions, el Club decideix suspendre els entrenaments dels conjunts formatius. El primer equip, malgrat no tenir partit fins a l’abril, seguirà entrenant. 

18.25 h: Tot i que en un primer moment s’havien de jugar a porta tancada, finalment les jornades 20 i 21 de la Lliga Asobal queden ajornades. Les dues jornades seran situades en dates disponibles en el calendari, en una decisió consensuada amb la Real Federación Española de Balonmano. Per la seva part, la Federació Catalana d’Handbol també ha ajornat totes les competicions previstes per als propers 15 dies, en una mesura que afecta l'handbol base blaugrana. Així doncs, el Club ha decidit aturar l’activitat esportiva dels equips NO professionals durant aquest període. L'equip de Xavi Pascual continuarà entrenant. 

18.05 h: També se suspenen tots els entrenaments i partits de l'ABJ a la Ciutat Esportiva, tants dels veterans com de les veteranes. El període és per als propers 15 dies, revisables.

18.00 h: La Fundació Barça posposa durant tres setmanes les activitats del programa d’inclusió social (on participen infants i joves que provenen de diversos centres educatius) i del programa de benestar pediàtric (adreçat a infants malalts) a Catalunya. Aquesta decisió s’ha pres a partir de les recomanacions realitzades pel Departament d’Educació que insta a suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament.

Per aquest motiu s'ajornen les activitats de FutbolNet, Campus Fundació Guitart, Fundació Villavechia, Programa Masia Solidaria i Programa Benestar Pediàtric, així com la inauguració de la Cruyff Court a Port Aventura. 

17.50 h: La Federació Catalana d'hoquei herba i la Federació Catalana de Rugbi també suspenen les activitats dels propers 15 dies.

17.20 h: La RFEF suspèn dues setmanes totes les competicions de futbol femení per la crisi del coronavirus. El Club ha decidit aturar l'activitat dels equips formatius durant aquest període. El primer equip femení, tot i que no té partits, també continuarà entrenant. 

17.15 h: També se suspenen tots els entrenaments del futbol sala base blaugrana. Això NO inclou al primer equip, que continuarà entrenant tot i no tenir partit.

17.10 h: Després que la Federació Catalana de Futbol hagi decidit suspendre tots els partits del futbol formatiu català per a les properes dues setmanes, el FC Barcelona decideix suspendre també tots els entrenaments dels equips de la base blaugrana. Així doncs, només s'entrenaran els jugadors del Barça B i del Juvenil A. 

16.30 h: També suspenem l'activitat del Casal de l'Avi, que romandrà tancat com a mínim per un període de 15 dies.

16.00 h: La Federació Catalana de bàsquet decreta la suspensió de tota activitat federativa a partir d'aquest dijous 12 de març com a mesura de prevenció. Això implica que tots els partits del bàsquet base blaugrana queden suspesos. Això no afecta els partits del Barça B (tampoc els del primer equip). 

15.30 h: Aquestes són les afectacions per al Museu del FC Barcelona:

  • Reducció de l’aforament disponible a 300 persones per sessió
  • Tancament dels espais interactius tàctils del Museu
  • Modificació del recorregut del Players Experience Tour (s’ha tancat el vestidor del primer equip)
  • Cancel·lació del Match Day Tour

15.15 h: Ajornat l’acte de lliurament d'Insígnies de Plata previst per aquest dijous dia 12 de març.

14.45 h: La Federació Catalana de Futbol suspèn tots els partits de les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit territorial, per un termini de dues setmanes, com a mesura de prevenció. Així doncs, tot el futbol i futbol sala formatiu blaugrana també s'atura.  

14.00 h: La Comissió Delegada de la RFEF aprova la suspensió de tots els partits de futbol i futbol sala masculí i femení no professional d'àmbit estatal per a les properes dues setmanes. Això afecta, doncs, els partits del Barça B, del Juvenil A i del Barça de futbol sala de la LNFS.

13.50 h: La Real Federación Española de Deportes de Hielo (RFEDH) ha decidit posposar la celebració de totes les competicions nacionals previstes durant el mes de març. Així, d'acord amb la comunicació de la federació d'esports de gel i pel que respecta al nostre equip se suspenen les competicions i es mantenen només els entrenaments dels primers equips. Això també afecta l'escola de gel, que suspèn la seva activitat. En principi, d'acord amb la finestra decretada per la federació, durant tot el mes de Març.

Dimarts, 10 de març

20.00 h: La Copa del Rei d'hoquei patins, ajornada. Després de les indicacions governamentals que obligaven a disputar el torneig del KO a porta tancada, la Real Federación Española de Patinaje (RFEP) i l’amfitrió Deportivo Liceo han decidit ajornar la competició prevista pels dies 19-22 de març a La Corunya. Cal recordar que el ritme de competició s’ha vist interromput per la transmissió del coronavirus, que ha provocat també la suspensió de la Lliga Europea (el duel de la sisena jornada contra l’SK Germania Herringen i l’anada dels quarts de final s’havien de disputar el 14 i el 28 de març).

19.00 h: Seguint les recomanacions de les autoritats competents, l’ACB i l’Eurolliga també han decidit disputar els propers partits al Palau sense públic. Mesura que afecta, doncs, el Barça - Zalgiris Kaunas (13/3, 21h), el Barça - San Pablo Burgos (15/3, 20h) i el Barça - Khimki Moscou (19/3, 21h). A més, el Reial Madrid – Barça d'ACB, que es jugarà al WiZink Center de Madrid el 22 de març a les 18:30h, també es disputarà sense públic.

18.00 h: COMUNICAT DEL FC BARCELONA | Atesa la situació generada per la transmissió del coronavirus, i amb l’objectiu de preservar la protecció i integritat dels seus socis, penyistes, aficionats, esportistes, visitants i empleats, el FC Barcelona ha assumit les indicacions i les recomanacions preventives de les autoritats sanitàries competents:

Les afectacions del COVID-19 al FC Barcelona

Per a més informació, pots consultar aquest link.

Això, doncs, afecta els partits de tots els equips professionals del FC Barcelona (els primers equips del futbol masculí i femení i els equips d'handbol, de bàsquet, de futbol sala i d'hoquei patins, així com el Barça B i el Juvenil A) durant les properes dues setmanes.

17.50 h: La Real Federación espanyola d'Atletisme suspèn i/o aplaça els Campionats d'Espanya sub-16 i sub-20. A més, l'organització de totes les competicions incloses en el Calendari Nacional de la RFEA que es realitzin en recinte tancat s'han de celebrar a porta tancada.

13.00 h: LaLiga comunica oficialment que els partits de les properes dues jornades de Primera i Segona es jugaran a porta tancada, en prevenció davant l’augment dels casos afectats pel coronavirus. Per tant, el Barça jugarà a porta tancada contra el Mallorca a Son Moix, i contra el Leganés al Camp Nou.

10.30 h: El Barça-Nàpols, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions i que s'havia de disputar el proper dimecres 18 de març es disputarà sense públic (21.00 hores). Aquesta decisió s'ha pres després de la reunió d'aquest dimarts al matí dels responsables del FC Barcelona i els del Govern de la Generalitat de Catalunya. El Club ha seguit les recomanacions de la Generalitat en aquesta reunió que ha tingut lloc a la seu del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut