Un nen de Sant Joan de Déu, acompanyat del Robot Pol, serà el primer a visitar el Museu després de l’aturada per la Covid-19

Un nen de Sant Joan de Déu, acompanyat del Robot Pol, serà el primer a visitar el Museu després de l’aturada per la Covid-19

Les oficines d’atenció (OAB, OAE i OAP) i la Barça Store Camp Nou també estan a punt per recuperar l’activitat demà divendres, després de culminar-se el procés d’adequació i desinfecció

Un cop finalitzades totes les tasques d’adequació i desinfecció de les instal·lacions que s’han efectuat durant aquesta setmana per poder garantir la seguretat i protecció dels visitants i empleats contra la Covid-19, tot està a punt perquè el FC Barcelona reobri demà les portes de les seves instal·lacions al recinte de les Corts després de tres mesos tancades al públic. El Club recupera l’activitat de les oficines d’atenció barcelonista (OAB, OAE i OAP), la Barça Store Camp Nou i el Museu després de l’aturada obligada a causa de la crisi del coronavirus. El Barça ja pot acollir els primers aficionats, i, per a la seva reobertura, el Museu tindrà uns visitants molt especials: el Robot Pol i el Jaume, un nen de 15 anys ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu, seran els protagonistes d’aquest moment, acompanyats pel vicepresident de l’Àrea Comercial del Club, Oriol Tomàs; la directora de la Fundació Barça, Mària Vallès; la directora de l’Éric Abidal Foundation, Hayet Abidal, i el director del Museu, Jordi Penas. 

El Robot Pol és un projecte que promou la Fundació Abidal i la Fundació Barça per fer realitat el somni dels nens i nenes ingressats als hospitals, que els permet gaudir de l’experiència de visitar el Barça a través d’un robot teledirigit pel mateix infant. En aquest cas, el Robot Pol i l’infant ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu visitaran alguns dels espais del Museu que estaran oberts al públic durant aquesta fase 2 de la desescalada, atès que les restriccions obligades per mantenir l’aforament limitat (del 33% en les fases 1 i 2 de l’estat d’alarma i del 50% en la fase 3) i les mesures preventives de seguretat han obligat a fer una adaptació del seu recorregut als continguts de la primera i segona planta, i la vista panoràmica.

mini__W9A4613

El Museu estarà obert cada dia de 10 a 15 hores i els preus de les entrades també s’han reduït i ara el tiquet general costarà 20 euros (abans 26 euros) i també es vol incentivar l’afluència del públic local amb preus més populars, de 10 euros per als residents a Catalunya, més grans de 70 anys i infants d’entre 4 i 10 anys (els menors de 4 anys tenen l’entrada gratuïta). Els socis continuen tenint l’entrada de franc i podran gaudir d’una invitació gratuïta per a un acompanyant, vàlida del 12 al 30 de juny. 

Un nou pas cap a la nova normalitat

La reobertura del Museu, la Barça Store Camp Nou i la Seu Social coincideix amb la tornada del futbol del primer equip, que tornarà a reprendre la competició de Lliga com a líder del campionat i disputarà el primer dels onze partits que li queden per jugar dissabte al camp del Mallorca. El Club vol transmetre confiança i fer un nou pas cap a la nova normalitat, seguint en tot moment les normes dictades per les autoritats sanitàries i l’estat d’alarma del govern.

Així, la reobertura de les instal·lacions es fa seguint els protocols de seguretat i higiene ‘Espai net i segur’, que coordina el directiu Joan Bladé per convertir totes les dependències del Club en espais nets i segurs, tant per als esportistes i treballadors de l’Entitat, com per al conjunt dels socis i aficionats que n’hagin de fer ús. Aquest matí han finalitzat les tasques d’adequació i desinfecció de la Seu Social, la Barça Store i el Museu, i durant aquesta setmana s’ha instal·lat la senyalística unificada, tant informativa com preventiva, amb l’advertiment de l’obligació de l’ús de mascaretes en els espais tancats; així com les marques de distanciament de dos metres i les mampares de protecció i de separació en els espais on no es pugui garantir aquesta distància de seguretat. També es poden trobar dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la neteja de mans repartits per totes les instal·lacions i degudament senyalitzats i visibles.

mini__W9A4466

Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), amb cita prèvia

La Seu Social torna a obrir demà per donar atenció presencial a socis, penyistes i aficionats, però, a causa de la situació actual, i per poder garantir un bon servei, serà necessari que els socis i barcelonistes demanin cita prèvia per ser atesos si volen fer alguna tramitació presencial. La cita s’ha de demanar a través del web. Els serveis d’atenció de la Seu Social obriran de dilluns a divendres, i excepcionalment també el dissabte dia 13, de 10 a 13 h, per oferir una atenció presencial. 

mini__W9A4270

Barça Store Camp Nou, tots els dies oberta

La Barça Store del Camp Nou també obrirà a partir de demà les seves portes de 10 a 16 h, tots els dies de la setmana, després de gairebé tres mesos tancada a causa de l’emergència sanitària. L’establiment ha adaptat els seus espais, amb canvis de mobiliari que permetran una fluïdesa més gran en la mobilitat dels clients, alhora que ha adoptat totes les mesures indicades per les autoritats sanitàries per garantir la seva seguretat. Entre aquestes mesures, destaquen la instal·lació de mampares a les caixes, la desinfecció diària de tot l’establiment, a més de la desinfecció dels emprovadors després de cada ús, i l’obligatorietat de l’ús de mascaretes dins de la botiga. També s’aplicarà un protocol de quarantena per a tota la roba procedent del magatzem o amb la que els clients s’hagin emprovat, i es limitarà l’aforament, amb una persona en cadascun dels accessos de l’establiment, que s’encarregarà de gestionar l’accés dels clients. 

Cal destacar que aquest dia 12 obriran al públic dues de les tres plantes de la botiga, ja que a la planta -1 i a la zona de grades es duran a terme diferents feines de remodelació amb l’objectiu de millorar l’experiència per als clients.

Amb tot aquest procediment, les instal·lacions compliran amb les estrictes mesures de seguretat i protecció, tots els edificis tindran un control d’aforament i hi haurà una supervisió constant per garantir que es compleixen les normes sanitàries, i un control de cues a l’exterior de cada espai. També de mesures excepcionals de neteja i desinfecció continuada a tots els espais.
 
Cal recordar que la primera corona de les instal·lacions de les Corts obrirà a partir de demà cada dia de dilluns a diumenge, de 9 del matí a 17 hores. L’accés serà lliure i l’entrada a peu dels vianants al recinte es podrà fer per l’accés 9 (zona del Bulevard), l’accés 15 i el 15 A. Pel que fa a l’accés en vehicle rodat, es farà per l’accés 14 habitual. L’aparcament de vehicles estarà operatiu a la zona C de l’Auditori 1899 per als socis i a la zona D pròxima al Palau Blaugrana per a la resta de visitants. Les zones de restauració estaran tancades, però les màquines de vending estaran disponibles.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut