21-FRENKIE_DE_JONG
Visió de joc, gran cavalcada i polivalència en qualsevol posició del mig del camp

Frenkie de Jong neix a Arkel (Païssos Baixos) el 12 de maig del 1997. L'holandès arriba al Barça l'estiu del 2019 després d'una gran campanya amb l'Ajax d'Amsterdam, consolidant-se ja com un migcampista de present i futur.

Format a la pedrera del Willem II, debuta amb el conjunt de Tilburg a l'Eredivise, la primera divisió holandesa, un 10 de maig de l'any 2015. A l'agost del mateix any, fitxa pel segon equip de l'Ajax, el Jong Ajax, però resta cedit fins a finals del 2016 al Willem II. L'estiu del 2016 comença a formar part de l'Ajax d'Amsterdam on de mica en mica es fa un lloc a la primera plantilla, fins a ser un indiscutible la temporada 2018/19. Al darrer curs al conjunt holandès és essencial en els èxits l'equip, campions de l’Eredivise i de la Copa dels Països Baixos. A banda, De Jong i tot l'Ajax dóna la sorpresa a la Lliga de Campions, realitzant un joc atrevit i vistós que els permet arribar a les semifinals de la competició.
 
A mig curs 2018/19 el Barça anuncia el seu fitxatge. Però l’holandès aterra al FC Barcelona el curs següent. El seu debut com a culer és el 16 d’agost de 2019 a San Mamés. Des d’aquest primer partit, el 21 és un fix en els esquemes barcelonistes.

En la segona temporada al Barça, De Jong es converteix en un imprescindible en l'esquema de Koeman signant una temporada excel·lent. El migcampista acaba el curs amb 7 gols i 7 assistències.

A la temporada 2022/23, De Jong disputa 43 partits i contribueix a la creació d'un gran centre del camp. En la quarta temporada al Barça, l'holandès aixeca el primer títol de Lliga.

També és un jugador clau en la selecció holandesa que arriba a la final de la UEFA Nations League i que queda subcampió. A més, disputa l’Eurocopa del 2020 i el Mundial del 2022, on marca un gol i cau als quarts de final davant l’Argentina als penals.

Perfil tècnic

A l’Ajax, Frenkie de Jong era el motor de l’equip, i la seva polivalència al centre del camp, el seu control de la pilota i del partit i la seva gran visió de joc li va permetre ser el jugador organitzador de l'equip d'Amsterdam.
 
El migcampista holandès pot actuar en més d'una posició al centre del camp, tant d'interior com de pivot, tot i que la seva tendència és jugar com a interior, per poder conduir la pilota i arribar a les aproximacions de l'àrea. De Jong és un jugador amb una gran capacitat per combinar i jugar al primer toc a l'estil de l'escola Barça i també destaca per la seva capacitat en tasques defensives a l'hora de recuperar pilotes i tallar transicions.

Lloc de naixement
Arkel, Netherlands
Data de naixement
12/05/1997
Pes
74kg
Alçada
181cm
Debut amb el Club
16/08/2019

Palmarès

  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23
  • Amb el Barça
    Copa del Rey
    1
    2020/21
  • Ajax
    KNVB Cup
    1
    2018/19
  • Ajax
    Eredivisie
    1
    2018/19

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut