Instal·lacions

Instal·lacions

Palau Blaugrana

Aquest pavelló poliesportiu, que acull les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala, es va inaugurar el 23 d'octubre de 1971
Palau Blaugrana


El Palau Blaugrana és la instal·lació esportiva que acull els entrenaments i els partits oficials de les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala del FC Barcelona. Inaugurat el 23 d'octubre de 1971, va ser dissenyat pels arquitectes catalans Francesc Cavaller i Josep Soteras. La principal característica és la gran cúpula, construïda de formigó armat i que, en el seu moment, va convertir el pavelló en un dels més moderns i vistosos d'Espanya.

FITXA TÈCNICA

INAUGURACIÓ
23 d'octubre de 1971

ADREÇA
Avinguda Arístides Maillol, s/n

AFORAMENT
7.585 espectadors

ESPORTS
Bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala

SITUACIÓ
Està situat a l'Avinguda Arístides Maillol, al barri de Les Corts de Barcelona, i a l'interior del complex que acull l'estadi del Camp Nou. Al costat del Palau Blaugrana, en un edifici annex, hi ha les oficines del club i la Pista de Gel. Dins de les instal·lacions del Camp Nou, aquesta instal·lació queda emmig de la FCBotiga Megastore i el Miniestadi.EVOLUCIÓ DE LES GRADERIES
Quan es va inaugurar, el Palau tenia capacitat per a 5.696 espectadors. La remodelació feta l’any 1994 va deixar l’aforament en 7.334 persones, quantitat que a l’octubre del 2007 va pujar fins a 7.585 gràcies a la darrera reforma. Precisament, la bonança de resultats de les seccions del club al llarg de la dècada dels 80, va provocar que el Palau quedés petit i, la secció amb més demanda de seguidors, el bàsquet, emigrés al Palau Sant Jordi, amb capacitat per a 17.000 espectadors (temporades 1990-92). Però, la diferència d'aforament era massa gran i, sumat a la dificultat d'accés a la muntanya de Montjuic, van impulsar el retorn al Blaugrana.

ESPAI RESERVAT ALS HOMENATJATS
Com a homenatge, del sostre del Palau pengen les samarretes dels jugadors més importants del FC Barcelona a la història de les seccions. Andrés Jiménez, Nacho Solozábal, Juan Antonio San Epifanio "Epi" i Roberto Dueñas pel bàsquet; Joan Sagalés, Iñaki Urdangarín, Òscar Grau, Enric Masip, Xavier O'Callaghan i David Barrufet per l'handbol; i Alberto Borregán, per l'hoquei; són els onze jugadors homenatjats.

UN ESCENARI OLÍMPIC
A banda de ser testimoni dels èxits de les seccions, creant el mite de la "màgia del Palau" gràcies a les grans remuntades viscudes, el Palau Blaugrana va ser escenari de les competicions d'hoquei patins, judo i taekwondo en els Jocs Olímpics de Barcelona '92.

 

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut