15-ANDREAS_CHRISTENSEN
Central amb gran sortida de pilota i bona lectura defensiva. Destaca per les seves passades que trenquen les línies de pressió

Andreas Christensen (10 d'abril de 1996) va néixer a Allerød (Dinamarca) on va començar a jugar a futbol a l'IF Skjold Birkerød. La seva progressió i bon rendiment va fer que es fixés en ell el Brøndby IF.

El Chelsea anglès es va fixar en el jove central danès, quan aquest només tenia 15 anys i el va incorporar a les seves categories inferiors. El 28 d'octubre de 2014, amb només 18 anys, Andreas faria el seu debut professional disputant els 90 minuts en un partit de la quarta ronda de la Copa de la Lliga contra el Shrewsbury Town.

El danès va sortir cedit a l'estiu de 2015. El Borussia Mönchengladbach de la Bundesliga va ser el destí del defensa d'Allerød, que va passar dues temporades amb l'equip teutó. A Mönchengladbach, Christensen va consolidar-se a l'eix de la defensa de l'equip de l'oest d'Alemanya, i, en la seva primera temporada, va ser escollit el millor jugador de l'equip. A aquesta espectacular primera temporada se li sumaria una segona també molt sòlida que va consolidar al central danès com un jugador de gran futur a Europa. 

El 2017 tornaria al Chelsea per establir-se a la plantilla del primer equip blue. En la seva primera temporada després del seu pas per Alemanya, va ser una peça important en la rotació d'Antonio Conte.

En les últimes temporades, Christensen s'ha consolidat com un actiu destacat en la defensa blue, convertint-se en una peça important per als títols de Champions League, Mundial de Clubs i Supercopa d'Europa aixecats pels londinencs.

En la seva primera temporada com a blaugrana, el central danès es converteix en un indiscutible en la defensa. La seva pulcritud en sortida de pilota i fiabilitat defensiva són clau en la temporada 2022/23 per a la consecució de la Supercopa d’Espanya i el títol de lliga.

A nivell internacional, Andreas va debutar amb la selecció absoluta de Dinamarca l'estiu de 2015 i des de llavors es va establir com un regular en les convocatòries del combinat escandinau, superant la cinquantena d'aparicions. Va ser una peça destacada en l'equip durant el Mundial de Russia la 2018 i clau en la gran participació dels danesos en l'Eurocopa disputada l'estiu de 2021, en la van aconseguir arribar fins a les semifinals del torneig.

Perfil tècnic

Christensen és un defensa central reconegut sobretot per la seva calma i bon criteri en sortida de pilota. Tot i jugar darrere, té un tracte de pilota exquisit que acompanya amb una gran visió de joc i peu per a filtrar passades que trenquen línies de pressió, també exhibeix una bona conducció de pilota per sumar-se a l'atac. Com a defensa també destaca per la seva lectura de les situacions i bona tècnica en la defensa de l'u contra u.

Lloc de naixement
Lillerod, Denmark
Data de naixement
10/04/1996
Pes
82kg
Alçada
187cm

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2022/23
  • Chelsea
    Champions League
    1
    2020/21
  • Chelsea
    Europa League
    1
    2018/19
  • Chelsea
    FA Cup
    1
    2017/18
  • Chelsea
    Club World Cup
    1
    2020/21
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut