30-GAVI_
Migcampista amb una gran qualitat tècnica i visió de joc, amb caràcter i intensitat, que el converteixen en un jugador important al mig del camp

Pablo Páez Gavira, conegut com a "Gavi" (5 d'agost de 2004, Los Palacios y Villafranca) comença a jugar a futbol a diferents equips fins que, finalment, el Reial Betis l'incorpora al seu planter. A les categories inferiors del conjunt sevillà, el menut futbolista andalús destaca com un dels jugadors més prometedors del país i, després d'un torneig nacional, diversos equips, entre ells el Barça, s'apropen a ell per tractar d'incorporar-lo a la seva acadèmia.

Així, l’any 2015, amb 11 anys, el futbolista decideix fitxar pel Barça i incorporar-se a La Masia. A poc a poc, va creixent i impregnant-se de la filosofia del Club i, anys més tard, després de fer només dues aparicions amb el filial blaugrana en la seva primera temporada com a juvenil, Ronald Koeman decideix incorporar-lo a la pretemporada del primer equip, la temporada 20/21. 

El seu creixement és exponencial i debutar oficialment a la Lliga el 29 d’agost del 2021, amb només 17 anys. El canvi de tècnic tampoc frena la seva progressió, ja que Xavi continua comptant amb el talent del jove migcampista. 

El setembre del 2022, Gavi renova amb el Club fins al 2026, passant a tenir fitxa del primer equip. A la temporada 2022/23, el jugador del planter del Barça es converteix en una peça fonamental a la plantilla de Xavi. El jove jugador es converteix en campió de lliga i Supercopa d'Espanya i és guardonat amb el Trofeu Kopa a la gala de la Pilota d'Or 2022 com a millor jugador menor de 21 anys i el Premi Golden Boy.

El seu bon rendiment al Barça fa que Luis Enrique no dubti en convocar-lo amb la selecció espanyola absoluta. El 6 d'octubre debuta com a titular a les semifinals de la Lliga de les Nacions de la UEFA contra Itàlia i es converteix en el futbolista més jove de la història a jugar amb el combinat nacional amb només 17 anys i 62 dies fins a l'arribada de Lamine Yamal. Al Mundial de Qatar treu a la palestra un nou rècord de precocinat sent el jugador espanyol més jove a debutar i el més jove en marcar gol en una fase final d’un Mundial. A més, el sevillà va ser l’MVP del partit inaugural d’Espanya davant Costa Rica, marcant un gol i donant dues assistències.

La temporada 23/24 es va lesionar de gravetat en un partit dels classificatoris de la EURO2024 amb la selecció espanyola.

Perfil tècnic

Gavi és un dels migcampistes més complets del món. A la seva gran qualitat tècnica, visió de joc, capacitat d'associació, canvi de ritme i comprensió dels espais, se li suma un gran caràcter i intensitat en el joc que el fan ser una peça important per a l'equip també en fase defensiva.

Lloc de naixement
Los Palacios y Villafranca, Spain
Data de naixement
05/08/2004
Pes
70kg
Alçada
173cm

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2022/23
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23
  • Individual
    Kopa Trophy
    1
    2022
  • Individual
    Golden Boy
    1
    2022

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut