22-RAPHINHA
Extrem tècnic amb molta habilitat per driblar i combinar

Raphael Dias Belloli (Raphinha) va néixer el 14 de desembre de l’any 1996 a Porto Alegre, el Brasil. El jugador arriba al Club l’estiu del 2022 procedent del Leeds United.



BLEND AMB MI

L’extrem brasiler, format al planter de l’Avaí FC, va debutar amb 19 anys al mateix club. El seu talent i la seva progressió el van ajudar a fer el salt al futbol europeu i va firmar pel Vitória Guimarares de la Primeria Liga. Durant la seva primera temporada al conjunt portuguès, va alternar presències tant al planter com al primer equip, fins que es va acabar consolidant.

Dos anys després, la temporada 2018/19, Raphinha va fitxar per l’Sporting Club de Portugal. A l’equip lisboeta el brasiler es va convertir en una de les promeses europees i va ser una de les peces clau de l’equip per guanyar el doblet: la Copa de la Lliga i la Copa de Portugal.

L’estiu del 2019, una temporada més tard, Raphinha va marxar al Rennes. En aquell moment es va convertir en un dels fitxatges més cars de l’estiu i en el segon més car del club francès. L’extrem va fer dues temporades d’un nivell molt elevat i va ser l’amenaça principal de l’equip.

El Leeds United es va fer amb els serveis de Raphinha l’estiu del 2020 després del seu bon rendiment. Al club anglès el jugador va aconseguir un total de 17 gols i 10 assistències. A més, va ser important per mantenir la categoria de l’equip anglès a la Premier League la temporada 2021/22 amb un molt bon final de temporada.

El juliol del 2022, el brasiler arriba al Barça i il·lusiona amb un excel·lent partit davant l'Inter de Miami. A la seva primera temporada com a culé, l'extrem aixeca el títol de lliga sent una peça important per a l'ofensiva del Barça marcant 10 gols i donant 12 assistències.

A nivell de selecció, el debut oficial de Raphinha amb l’absoluta del Brasil va ser el 7 d’octubre del 2021, contra Veneçuela, en un partit en què va fer dues assistències. El brasiler va disputar el Mundial del 2022 on va ser titular en tots els partits.

Perfil tècnic

Es tracta d’un extrem tècnic, amb un bon driblin i amb una bona presa de decisions. Raphinha té un joc vistós i atractiu que, acompanyat de la seva maduresa i mentalitat, el fan ser un jugador alegre i útil. La seva cama natural és l'esquerre, tot i que pot jugar en qualsevol de les posicions d’atac. Té una molt bona visió de joc i un bon colpeig de la pilota i, per tant, és un bon llançador de faltes.

Data de naixement
14/12/1996
Pes
68kg
Alçada
176cm

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2022/23
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23
  • Sporting CP
    Taça de Portugal
    1
    2018/19
  • Sporting CP
    Taça da Liga
    1
    2018/19

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut