El moviment de penyes s’uneix per combatre el Covid-19

El moviment de penyes s’uneix per combatre el Covid-19

Diverses penyes han posat els seus locals a disposició de les administracions per cobrir les necessitats més urgents

Davant del confinament de la població i dels perills de saturació que estan vivint els serveis sanitaris i assistencials, el moviment de penyes del FC Barcelona ha començat a mobilitzar-se per aportar el seu granet de sorra, demostrant un cop més el seu esperit més solidari i el seu compromís amb les comunitats a les quals pertanyen. La Confederació Mundial de Penyes ha reiterat el seu suport i col·laboració amb entitats com el Banc dels Aliments, amb el qual ja ha estat col·laborant durant diversos anys a través de la Diada del Soci Solidari, i s’ha ofert a les autoritats per contribuir en tot allò que sigui possible, ja sigui per a ajuda personal, o de cessió de recursos i instal·lacions. També ho han fet, als seus respectius territoris, les diverses Federacions i les penyes que les formen.

Una de les que s’han mostrat més actives és la Federació de València i la Marina Alta. Allà, entitats com la PB la Safor de Gandia, la PB de Pedreguer, la PB Dénia o la PB d’Ondara ja han fet arribar comunicats a les administracions municipals per oferir les seves instal·lacions en cas de necessitat. La Federació mateixa també ha cedit la seva seu i ha animat a totes les seves penyes que facin el mateix. De la mateixa manera, a la Federació de Penyes de Lleida Sud i la Franja, la PB Puigverd de Lleida, ha contactat amb l’alcaldia de la localitat per oferir l’espai de la seva seu si es considerés necessari. 

També han sorgit accions a la Federació de Penyes Empordà i Catalunya Nord, on la PB Almogàvers Empordà ha fet una donació de 10.000 mascaretes –valorades en 1.000 euros– a l'Hospital de Figueres, a través de la Fundació Salut Empordà. Per la seva banda, la PB Monells ha donat un projector, una pantalla i uns altaveus a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu amb l’objectiu de fer més amè el confinament per als avis i àvies que hi resideixen. En el mateix sentit, la PB de Móstoles de la Federació de Penyes de Madrid ha donat 15 litres de gel desinfectant i 1.000 parells de guants de nitril a la Concejalía de Igualdad, Sanidad y Mayores de l’Ajuntament de Móstoles.

Una altra decisió enfocada a alleujar la situació de les famílies durant el confinament és la de la PB Anguera, que ha suspès el cobrament de les quotes dels seus jugadors de futbol base fins que no es reprengui l’activitat esportiva.

Totes elles s’afegeixen a la PB de Sant Andreu de la Barca, la qual ja ha materialitzat la seva ajuda i ha convertit les seves instal·lacions en una unitat de pediatria per a la població local que ja està en ple rendiment.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut