Messi:

Messi: "Quan tornem a jugar, serà com començar de nou"

El capità blaugrana ha explicat com ha viscut aquests dies d’inactivitat futbolística

El món escolta, Leo Messi parla. Com ha afrontat aquests dies complicats el millor futbolista del món? Quina és la clau per mantenir-se actiu quan la pilota no roda al camp? Com és jugar sense públic? En una entrevista al portal web d’Adidas, el 10 del FC Barcelona ha donat respostes a aquestes qüestions.

La crisi del coronavirus

“Ningú s’ho esperava. No em podia imaginar l’impacte mundial que està tenint aquesta pandèmia”
 
“És difícil viure o treballar amb tanta incertesa i en una situació tan diferent i excepcional com aquesta. Tots ens preguntàvem quan tornaríem a la feina i a competir. Per a qualsevol futbolista, mantenir la concentració quan saltem al camp és fonamental”

La preparació mental 

“Hi ha qui pensa que aquesta fortalesa mental és el 40, el 50 o fins i tot el 60% del nostre esport. Suposo que depèn també de cada esportista en particular. Però sí que crec que té molta importància i que cada dia es prepara més aquest aspecte en l'àmbit dels esportistes professionals”

Els entrenaments

“Aquests dies a casa he intentat entrenar cada dia. Però, òbviament, els entrenaments individuals no tenen res a veure amb entrenar en grup”
 
“Em desagrada no tenir ritme de partits, però és la nova normalitat que hem de viure. Per això cal que tinguem una preparació abans de competir una altra vegada”

mini_2020-05-26 ENTRENO 112

La represa de la competició

“Quan tornem a jugar, serà com començar de nou. Tindrem un temps per preparar-nos abans que arrenqui la competició, i, a més, recuperarem jugadors importants per a nosaltres, que estaven lesionats”
 
“Tècnicament serà la mateixa temporada, però crec que tots els equips i jugadors ho viuran de forma diferent”

Jugar a porta tancada

“És un desafiament. La preparació grupal és igual que per a qualsevol altre partit. Però sí que és veritat que individualment cal preparar-se i mentalitzar a jugar sense gent perquè és molt estrany”
 
“Temps enrere ja vam jugar un partit a casa sense públic i va ser estranyíssim”
 
“Però és normal que, si es torna, sigui d'aquesta manera després de tot això que estem vivint. Amb tot el que està passant al món és perfectament comprensible”

FC Barcelona - Las Palmas (3-0)

El futur

“No podem pensar en el que estem deixant enrere aquest any. És millor pensar en el futur. Sens dubte, serà estrany al principi, però tinc moltes ganes de tornar a competir”

La Copa Amèrica

“Endarrerir la Copa Amèrica va ser una enorme decepció, però per descomptat era normal i lògic. Hagués sigut un gran esdeveniment per a mi aquest any i tenia una il·lusió molt gran de tornar a jugar-la”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut