El moviment de penyes es mobilitza per combatre la pandèmia

El moviment de penyes es mobilitza per combatre la pandèmia

La Confederació, les Federacions de zona i les penyes aporten la seva ajuda amb donacions al Banc d’Aliments i als diferents hospitals o centres sanitaris de cada territori

Davant la pandèmia del coronavirus, el confinament de la població i la saturació que estan vivint els serveis sanitaris i assistencials, el moviment de penyes del FC Barcelona no ha dubtat a mobilitzar-se per aportar el seu granet de sorra, demostrant un cop més el seu esperit més solidari i el seu compromís amb les comunitats a les quals pertanyen. 

Tant la Confederació Mundial de Penyes com les Federacions, penyes i penyistes estan contribuint de diferents maneres a la lluita contra el coronavirus, ja sigui amb donacions econòmiques, lliurament de productes alimentaris o sanitaris, ajuda personal o cessió de recursos i instal·lacions.

Lliuraments al Banc d’Aliments

La pròpia Confederació de Penyes ha col·laborat amb el Banc dels Aliments, aportant 800 kg de farinetes i altres aliments infantils que beneficiaran més de 5.500 nens d'entre 1 i 3 anys. Aquesta acció dona continuïtat a una relació de diversos anys entre les dues entitats establerta arran de la Diada del Soci Solidari, campanyes solidàries en les quals han arribat a participar 18.000 persones.

Seguint aquesta iniciativa, altres federacions de penyes han fet també donacions al Banc d’Aliments, com ha estat el cas de la Federació de Penyes de l’Anoia, el Penedès i el Garraf, la Federació de Girona Sud, la del Bages, Berguedà i Cerdanya o l’Agrupació de Penyes de Futbol del Barça. Per la seva part, la Federació del Barcelonès Est també ha gestionat donacions d’aliments i mascaretes.

Sobre la resposta del moviment penyista, Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona responsable de les penyes, destaca: "Les penyes tornen a demostrar que representen com ningú els valors del FC Barcelona. El seu compromís, solidaritat i esforç per ajudar els que més ho necessiten reflecteixen a la perfecció el 'Més que un club' que ens defineix. No tinc cap dubte que les penyes seguiran contribuint en tot el possible".

Per la seva part, Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes afirma: "Les competicions esportives han parat, però el nostre col·lectiu segueix actiu i donant resposta a la greu situació que afrontem. Un cop més, aflora el nostre esperit més solidari i ens preocupem pel benestar de les nostres comunitats, especialment en un moment tan delicat com aquest".

Cessió de local i donacions per a hospitals

La cessió d’instal·lacions i les donacions a entitats o hospitals del territori han estat altres accions que han protagonitzat moltes de les penyes blaugrana, com ara la cessió de la seu de la PB de Sant Andreu de la Barca a l’ajuntament perquè s’utilitzin, temporalment, com a nova unitat pediàtrica de la població, la donació de 6.000 € de la Federació del Bages, el Berguedà i la Cerdanya per als hospitals d‘aquestes comarques, o els 2.000 € de la Federació de Penyes de les Terres de l’Ebre per a la compra d’equips de protecció individual per als sanitaris del seu territori.

La PB Almogàvers Empordà i la PB Alt Empordà han fet respectives donacions de 1.000 i 1.500 € per a material mèdic a l'Hospital de Figueres, i la PB Palamós ha lliurat 1.500 € a l’hospital de la seva localitat. En el cas de la PB Monells i la PB Guixolenca, s'han destinat ajudes a les residències geriàtriques locals, mentre que la PB Palafrugell ha fet una aportació a un moviment solidari i la PB Almogàvers Garrotxins han fet una donació a l’Hospital d’Olot per comprar més d’11.700 mascaretes quirúrgiques. També la Federació Empordà i Catalunya Nord ha fet una donació de 6.000 € per als hospitals de Palamós, Figueres i Perpinyà.

Les penyes de Tossa de Mar, Garriguella i Nova Lloreda de Badalona també han fet una aportació de donatius i material a centres sanitaris de la seva demarcació, mentre que la Federació de Penyes de Lleida Sud i la Franja, i la PB Puigverd han ofert l’espai de la seva seu per si es considerés necessari.

Finalment, la penya xinesa de Barcelona, Dracs Units, que al mes de febrer va gestionar l’enviament de mascaretes a la ciutat xinesa de Wuhan, ha repartit les darreres setmanes 9.000 mascaretes a diferents institucions i hospitals de Barcelona.

Accions a la resta de l'estat

No només s’han mobilitzat les penyes de Catalunya, sinó que la lluita contra la pandèmia també ha trobat el suport del moviment penyista del Barça a la resta d’Espanya. La Federació de València i la Marina Alta és una de les que s’ha mostrat més activa. Allà, entitats com la PB la Safor de Gandia, la PB de Pedreguer, la PB Dénia o la PB d’Ondara han ofert a les respectives administracions municipals les seves instal·lacions en cas de necessitat, i la mateixa Federació també ha cedit la seva seu.

El moviment penyista no s’atura en aquesta lluita contra la pandèmia, com ho demostra el seguit d’accions que es van duent a terme per tots els territoris. El següent llistat afegeix algunes de les iniciatives que darrerament s’han pres a la resta de territori espanyol:

Federació de Castelló: Donació de 1.000 € a la Creu Roja de Castelló.
Federació Castella-Lleó i PB Soriana: 900 € per a material en residència i centre sanitari.
Federació Múrcia: Donació de 1.000 € per la Fundació Jesús Abandonado per a aliments de primera necessitat.
PB de Móstoles (Madrid): Donació de gel desinfectant i guants de nitril al seu municipi.
PB Tarazona (Saragossa): Donació de 300 € a la Creu Roja.
PB Jumilla (Múrcia): Donació de 500 € a Creu Roja.
PB Ivan de la Peña de Beniaján (Múrcia). Confecció de mascaretes per a serveis socials.
PB Hoya del Campo (Múrcia): Donació de 100 garrafes de lleixiu per a desinfecció.
PB Ferreries (Menorca): Compra d’un llit articulable per a residència geriàtrica.

Internacionalment, les 34 penyes d'equips de futbol de tot el món que existeixen a Nova York, inclosa la barcelonista, han creat la iniciativa “Kick Coronavirus” per recaptar fons i que els hospitals de la gran poma puguin atendre i tractar el coronavirus a aquelles persones sense recursos o sense assegurança sanitària que així ho necessitin. Aquesta iniciativa ja supera els 27.000 dòlars de recaptació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut