Campiones de la Primera Iberdrola 2019-20!

Campiones de la Primera Iberdrola 2019-20!

La Federació Espanyola de Futbol ha donat per finalitzades les competicions femenines de futbol i ha atorgat el cinquè títol al Barça, actual líder invicte

El Barça és el campió de la Primera Iberdrola 2019-20 després que la Junta Directiva i la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola de Futbol hagin ratificat aquest divendres la proposta que l’òrgan rector va fer a la Comissió de Presidents Territorials, dimecres passat, de donar per finalitzades les competicions no professionals a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Davant la impossibilitat d’acabar les 8 jornades restants del campionat amb les suficients garanties sanitàries per a tots els actors implicats, l'RFEF ha donat per tancades la Primera Iberdrola i la Reto Iberdrola. Així, el Barça, líder abans de l’aturada, ha estat proclamat campió. També s’ha definit que el conjunt blaugrana i l’Atlètic de Madrid, segon classificat, seran els participants a la Lliga de Campions 2020-21.

Una altra de les decisions preses és que aquesta temporada no hi haurà descensos i sí dos ascensos des de la categoria de plata: el Santa Teresa i l’Eibar. Així, la Primera Iberdrola 2020-21 comptarà amb 18 equips. El filial continuarà a Reto Iberdrola, on ha assolit un meritori tercer lloc.

La Lliga, doncs, acaba de manera sobtada davant la impossibilitat de seguir-se disputant amb garanties sanitàries. L’equip hagués volgut seguir-la guanyant sobre el terreny de joc, però la situació és excepcional i el més important és preservar la seguretat de tota la societat davant la pandèmia de la COVID-19.

Campió indiscutible, per cinquena vegada

Amb 21 partits disputats, el quadre que dirigeix Lluís Cortés era el líder indiscutible de la Lliga. Sumava 19 victòries i dos empats, amb 86 gols a favor i sis en contra. Tenia 9 punts més que el segon, l’Atlètic de Madrid.

Així, el Barça recupera el títol que feia cinc anys que no aixecava i que, en les últimes quatre edicions, se li havia escapat sempre en l’últim sospir. El club blaugrana, a més, iguala l’Athletic Club al capdavant del palmarès del trofeu de la regularitat, amb cinc conquestes cadascun.

La Copa, a la temporada que ve

En la mateixa resolució de l'RFEF, s’especifica que la Copa de la Reina 2019-20 conclourà a la temporada 2020-21. En aquest sentit, el Barça havia de disputar les semifinals a partit únic contra el Sevilla, a l’Estadi Johan Cruyff. L’altra eliminatòria la jugaran l’EDF Logronyo i l’Athletic Club.

Pendents del desenllaç de la Lliga de Campions

D'altra banda, els principals clubs europeus es van reunir telemàticament aquest dimecres per estudiar possibles escenaris de cara a la finalització de la UEFA Women’s Champions League 2019-20 quan sigui possible, segons les indicacions de les autoritats sanitàries. L’ECA té previstes més trobades properament per avançar cap a una decisió definitiva. Cal recordar que el Barça s’havia d’enfrontar a l’Atlètic de Madrid, en els quarts de final, just abans de l’aturada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut