Així viuen les famílies de la Masia el confinament (I)

Així viuen les famílies de la Masia el confinament (I)

Els pares de la Júlia Pastor, jugadora de l'Aleví F del Barça, són Mossos d'Esquadra i expliquen en primera persona com compaginen la seva feina amb fer-se càrrec dels seus fills

Finalitza la sisena setmana de confinament. Sis setmanes en què la Ciutat Esportiva, acostumada a un moviment permanent d’esportistes, s’ha quedat en silenci. No hi ha partits, no hi ha esportistes, i, per tant, s’ha quedat sense activitat. La Masia també està tancada. I els seus esportistes són tots a casa amb les seves famílies.

Júlia Pastor, de 10 anys, jugadora de l’Aleví F del FC Barcelona estava duen a terme la seva primera temporada al Club. Els seus pares són Mossos d’Esquadra: Xavier Pastor, cap de la Brigama Mòbil i Susana Lázaro, inspectora del cos de Mossos. Tots dos continuen en actiu, ara més que mai per vetllar per la seguretat de la ciutadania en un moment tan complex i difícil com l’actual per culpa de la COVID-19.

“Hem d’aplicar la imaginació per compaginar-ho tot, perquè els nens no estan normalment permanentment a casa i mirem de combinar-ho. Jo tinc un horari més o menys estable, i no presenta més problemes que quan estic treballant dins el meu horari de dilluns a divendres”, explica Xavier Pastor.

“Des que van néixer han viscut la nostra professió. Fer de policia no és fer de policia, sinó és ser policia i ho vius les 24 hores al dia. I, per tant, els nostres fills tenen una consciència de la situació molt des d’aquest punt de vista. I veuen que la situació és molt seriosa”, puntualitza Pastor.

En el cas de la Susana, és inspectora i allà on hi ha un incident rellevant s’encarrega de supervisar-lo: “Sí que és cert que, a l’estar tancats molts establiments, hi ha menys incidents al carrer, però això no vol dir que no hi hagi altres tipus d’incidents, que en alguns casos es mantenen o van en augment, com, per exemple, les violències de gènere dins dels domicilis”, explica la mare de la Júlia.

Amb tot això, els pares de la Júlia agraeixen el suport que tenen per part de la Masia. “Estan pendent de nosaltres i ho agraïm molt, perquè les hores que nosaltres estem fora, poder tenir una tutora que és psicòloga i que estigui pendent de les necessitats de la nostra filla és d’agrair, la veritat”, explica Susana Pastor.

La Júlia és central i el seu somni és arribar al primer equip per ser com la Mapi León, amb qui van mantenir una videoconferència amb totes les jugadores de l’equip. Perquè, a part de tenir el suport dels professionals de la Masia, les companyes d’equip també fan activitats telemàtiques per treballar la cohesió de grup i per mantenir l’activitat física.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut