La UEFA aposta per completar les competicions domèstiques

La UEFA aposta per completar les competicions domèstiques

Si el calendari no permetés la disputa de totes les jornades pendents, l’organisme europeu recomana un canvi de format per finalitzar les competicions

El Comitè Executiu de la UEFA s'ha reunit aquest dijous 23 d'abril a través de videoconferència. En aquesta reunió, s'han analitzat els dos escenaris examinats pel Grup de Treball de Calendari, en què tots dos preveuen que el futbol nacional comenci abans de les competicions de clubs de la UEFA: un escenari consisteix a tractar de dur a terme les competicions en paral·lel, mentre que l'altre es tracta de finalitzar els partits nacionals abans de la represa dels partits de la UEFA a l'agost.

A més, tal com explica en el seu comunicat: "La UEFA insta les federacions i a les Lligues Nacionals a explorar totes les opcions possibles per jugar totes les competicions nacionals principals donant accés a les competicions de clubs de la UEFA a la seva conclusió natural. No obstant això, la UEFA subratlla que la salut dels jugadors, els espectadors i de tots els que participen en el futbol, ​​així com de públic en general, ha de continuar sent la principal preocupació en aquest moment".

També afegeix: "L'escenari ideal, si la situació pandèmica ho permet, és que les competicions actualment suspeses es finalitzin permetent als clubs classificar-se a les competicions de clubs de la UEFA per mèrit esportiu en el seu format original. Si aquesta opció no és possible, en particular a causa de problemes de calendari, seria preferible que les competicions nacionals suspeses es reiniciessin amb un format diferent, de manera que faciliti als clubs classificar-se per mèrit esportiu".

A més, recorda que la propera reunió de Comitè Executiu de la UEFA està programada per al proper 27 de maig de 2020.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut