El FC Barcelona torna a obrir les seves instal·lacions als culers i visitants amb totes les mesures de protecció

El FC Barcelona torna a obrir les seves instal·lacions als culers i visitants amb totes les mesures de protecció

Les oficines d’atenció als socis i penyistes (OAB, OAE i OAP), el Museu i la Barça Store Camp Nou recuperen la seva activitat el proper 12 de juny coincidint amb la tornada del futbol

Després de tres mesos tancats al públic, el Barça torna a obrir les seves portes i recupera l’activitat que la crisi del coronavirus i l’expansió de la Covid-19 va obligar a suspendre el 12 de març passat. Amb la tornada del futbol i la represa de la competició de Lliga, que per al primer equip blaugrana comença el dissabte dia 13 al camp del Mallorca, el Club vol fer un nou pas cap a la nova normalitat amb la reobertura de les seves instal·lacions a les Corts i dels serveis que ofereix tant als socis com als visitants. Així, el Museu, la Barça Store Camp Nou i les oficines d’atenció al barcelonista (OAB, OAE i OAP) tornaran a estar operatius, amb totes les garanties de seguretat i protecció que estableixen les autoritats sanitàries i les normatives de l’estat d’alarma del govern.

El que va començar com un tancament preventiu, inicialment per 15 dies, es va allargar aquests tres mesos degut a l’emergència sanitària que va obligar a la població a tancar-se a casa per la pandèmia del coronavirus que ha causat milers de víctimes. Amb la progressiva aplicació de les fases de la desescalada validada per les autoritats, el Club ja pot tornar a obrir les seves instal·lacions al públic amb algunes restriccions horàries i mesures comunes de protecció.

Espai net i segur

Des de fa setmanes, el Club treballa en els protocols de seguretat i higiene per convertir totes les instal·lacions i dependències del Club en espais nets i segurs, tant per als esportistes i treballadors de l’Entitat, com per al conjunt dels socis i aficionats que n’hagin de fer ús. El protocol ‘Espai net i segur’ va ser presentat a la Junta Directiva el 14 de maig pel directiu Joan Bladé, responsable de la coordinació de totes les accions i mesures que es duen a terme per combatre les afectacions produïdes al si del Club com a conseqüència de la crisi de la Covid-19.
 
Així, les instal·lacions compliran amb les estrictes mesures de seguretat i protecció. Tots els edificis tindran un control d’aforament, s’exigirà que es respectin les distàncies de seguretat de dos metres i tot el personal, visitants i clients hauran de protegir-se segons la normativa,  amb l’ús obligatori de mascareta en tots els espais tancats. El Club també ha distribuït per tot el recinte dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la neteja de mans, que estaran degudament senyalitzats i visibles, i els visitants trobaran una senyalística unificada a les instal·lacions, tant informativa com preventiva. En les activitats o serveis que requereixin pagament, per minimitzar el risc de contagi de la Covid-19 s’incentiva el pagament amb targeta i contactless (que és obligat a les taquilles) i es prioritzarà el tiquet electrònic.
 
El Club ha reforçat el personal tant de control com de neteja per poder aplicar totes les mesures tant de control com de desinfecció. L’operativa d’obertura requereix una supervisió constant per garantir que es compleixen les normes sanitàries, i un control de cues a l’exterior de cada espai. També de mesures excepcionals de neteja i desinfecció continuada a tots els espais.

Accessos i esplanada del Camp Nou 

La primera corona de les instal·lacions de les Corts obrirà les seves portes el 12 de juny, de dilluns a diumenge, de 9 del matí a 17 hores. L’accés serà lliure i l’entrada a peu dels vianants al recinte es podrà fer per l’accés 9 (zona del Bulevard), l’accés 15 i el 15 A. Pel que fa a l’accés en vehicle rodat, es farà per l’accés 14 habitual. L’aparcament de vehicles estarà operatiu a la zona C de l’Auditori 1899 per als socis i a la zona D pròxima al Palau Blaugrana per a la resta de visitants. Les zones de restauració romandran tancades, però les màquines de vending estaran disponibles.

web-apertura-public-CAT

OAB, OAE i OAP

Els serveis d’atenció de la Seu Social, l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) i l’Oficina d’Atenció al Penyista (OAP), obriran el dia 12 i excepcionalment també el dissabte 13, de 10 h a 13 h, per oferir una atenció presencial. L’accés principal estarà habilitat per la porta principal de la Seu Social, i la sortida, per la porta lateral (en el cas de mobilitat reduïda o cotxets de nens, podran fer la sortida per la porta principal). A l’interior es farà un control d’aforament (limitat a les persones que estiguin fent un tràmit als punts habilitats, més una persona en espera al mostrador) i es gestionaran les cues amb senyalística al terra de l’entrada per indicar la distància de seguretat de dos metres. Serà obligatori l’ús de mascareta i la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic per al públic i el personal. S’habiliten quatre punts d’atenció presencial, amb mampares de protecció (inicialment se n’obriran dos), i la recepció de l’OAB, OAE i OAP també comptarà amb mampares de protecció. L’Oficina del Síndic estarà tancada, però els socis que ho desitgin s’hi podran adreçar a través del correu electrònic. En aquest sentit, la recomanació és que sempre que es pugui es facin els tràmits a través del web del club. L’Àrea Social manté totalment actius els seus serveis d’atenció telemàtica a través dels canals corporatius, ja sigui telefònicament al número 900 18 99 00 o per mitjà dels correus habituals (oab@fcbarcelona.cat, oae@fcbarcelona.cat i penyes@fcbarcelona.cat).

Museu 

El Museu, que també obre el dia 12, de dilluns a diumenge, tindrà un horari de visita de 10 a 15 hores, i causa de les restriccions obligades per mantenir l’aforament limitat (del 33% en les fases 1 i 2 de l’estat d’alarma i del 50% en la fase 3) i les mesures preventives de seguretat, farà una adaptació del seu recorregut als continguts de la primera i segona planta, i la vista panoràmica. Degut a les mesures i protocols de protecció, les pantalles tàctils no estaran operatives, així com les audioguies i les màquines dispensadores de fotos i monedes. Tampoc estarà disponible el servei de consigna. L’ús de mascaretes i rentat de mans amb solució hidroalcohòlica són obligatoris a l’hora d’entrar al recinte, i es poden trobar dispensadors automàtics a tot el recorregut. També s’han senyalitzat a terra les distàncies de seguretat de dos metres i s’han col·locat mampares de separació en els espais on no es pugui garantir aquesta distància de seguretat. Els preus de les entrades també s’han reduït i ara costarà 20 euros el tiquet general per al visitant adult (abans 26 euros) i també es vol incentivar l’afluència del públic local amb preus més populars, de 10 euros per als residents a Catalunya, els més grans de 70 anys i els infants d’entre 4 i 10 anys (els menors de 4 anys tenen l’entrada gratuïta). Els socis continuen tenint l’entrada gratuïta i podran gaudir d’una invitació gratuïta per a un acompanyant, vàlida del 12 al 30 de juny.

3200x2000-cat (1)-min

Barça Store Camp Nou

Com la resta de les activitats, la botiga obre a partir del dia 12, de dilluns a diumenge, de 10 h a 16 h. L’accés estarà habilitat pel Bulevard i el Museu i comptarà amb una persona en cadascuna de les entrades per controlar l’aforament i informar de les mesures de prevenció, com l’ús obligatori de mascaretes i la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic. La botiga obrirà al públic dues de les tres plantes disponibles (la planta -1 i la grada queden inhabilitades) i  s’instal·laran bandes de separació a terra i mampares a les caixes. Es fomenta el pagament amb targeta o contactless, amb desinfecció del terminal després de cada ús, i es deixarà una caixa habilitada per fer pagaments en efectiu a cada planta. També es desinfectaran els emprovadors després de cada ús i s’aplicarà un protocol de quarantena per tota la roba que arriba del magatzem, així com la que hagi sigut emprovada o retornada. La Barça Store Camp Nou serà la tercera botiga, dels sis establiments gestionats completament pel FC Barcelona, que obrirà les seves portes, després de la del Passeig de Gràcia i la de La Roca Village, que està previst que torni a obrir les portes al públic demà dilluns, si la seva regió sanitària passa a la fase 2.

Pista de Gel

La Pista de Gel es mantindrà tancada al públic amb previsió de tornar a obrir al setembre.

Taquilles

Les taquilles del Club situades en el Bulevard també estaran operatives a partir del dia 12, de dilluns a diumenge, amb un horari de 9.45 a 14.45 hores. El pagament s’haurà de fer amb targeta o contactless i també es controlaran i gestionaran les cues amb senyalística a terra per indicar la distància de seguretat de dos metres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut