L'entrenament invisible als esportistes de la Masia durant el confinament

L'entrenament invisible als esportistes de la Masia durant el confinament

Els professionals de la Masia fan un seguiment exhaustiu als esportistes i donen un suport constant a les famílies per orientar-les fonamentalment en la gestió acadèmica, tutorial, nutricional i psicològica mentre duri el confinament pel Covid19

La Masia està tancada, però el seu personal segueix més actiu que mai. Acostumats a tenir unes rutines establertes, ara s'intenta que no es perdin cap dels hàbits adquirits fins ara.

En aquest aspecte, és bàsic el paper dels professionals de la Masia dels diferents àmbits que treballen en el dia a dia. Mitjançant el Servei Integral a l'Esportista de la Masia els esportistes i les seves famílies estan totalment assessorats i guiats perquè mantinguin unes rutines d'entrenament invisible. És a dir, el focus principal és donar assistència als jugadors/es en la gestió del temps, el son, l'entrenament físic, la formació acadèmica, l'oci, el temps amb les seves famílies, la nutrició, el suport tutorial, l'aspecte psicològic i el descans, però també acompanyar-los en aquesta situació d'excepcionalitat on poden aparèixer dificultats vinculades amb el confinament. En definitiva, es tracta de tenir cura dels aspectes bàsics en la vida de qualsevol persona, però encara més quan es tracta de jugadors/es que volen algun dia ser professionals.

En aquest sentit és molt important seguir, més que mai, unes rutines d'equilibri. Els esportistes estan canviant el context i, per tant, han d'estar actius física i mentalment. I evidentment, tots han de tenir el seu espai d'oci. És vital perquè tota la maquinària funcioni. No es prohibeix l'ús de videoconsoles ni el consum de sèries o pel·lícules, però cal consumir-ho d'una manera dosificada. Cal mirar que l'oci no sigui només d'ús tecnològic, perquè els nois estan injectats tot el dia d'informació per pantalla a tots els nivells. És important tenir cura de l'oci en temps adversos. I en aquest aspecte, la Masia ofereix també assessorament amb enviament de jocs educatius.

L'assessorament, a més, no solament és per als 70 jugadors residents a la Masia, sinó per als 670 jugadors/es que té el FC Barcelona a la base. Encara que en els 70 residents hi ha un aspecte que els diferencia i és que ells han vist com ha canviat el seu entorn de convivència habitual. La Masia, a més, també controla els pisos de Club on viuen els esportistes majors d'edat.

Els pares han de teletreballar i s'han de fer càrrec alhora dels estudis dels seus fills. Així doncs, més que mai la Masia està multiplicant el treball d'acompanyament als jugadors/es i les seves famílies. Es fa amb una comunicació molt estreta dels tutors/es i psicòlegs/es amb les famílies.

Des de la Masia hi ha una comunicació permanent amb els esportistes per ajudar-los en la gestió acadèmica que fan a través de l'escola en línia, implementada a través de les respectives plataformes educatives per a tots els cicles (primària, ESO i batxillerat). A més, per part de l'acadèmia de reforç de la Masia, també es fan classes de reforç escolar en línia per als qui ho necessiten.

Cal destacar, també, el reforç en activitats tutorials i dinàmiques grupals en línia. Sense temps d'adaptació els companys d'equip s'han trobat que, d'un dia per l'altre, s'han separat. Per això, el disseny d'aquestes activitats busca mantenir el sentiment d'equip i treballar totes aquelles temàtiques que són comunes en el grup, treballant alhora la cohesió.

És molt important destacar que els esportistes i les famílies continuen tenint a la seva disposició el departament de psicologia per a qualsevol consulta o necessitat que puguin tenir durant aquest temps de confinament. Un aspecte pel qual les famílies han mostrat moltíssima predisposició per seguir treballant en l'optimització de recursos tant personals com familiars.

Els professionals de la Masia estan més a prop que mai tant dels esportistes com de les seves famílies, que s'han de sentir amb suport i acompanyadts pel Club en aquests moments difícils per a tothom. Aquest serà l'objectiu principal durant el temps que duri aquest confinament.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut