El Barça compta amb serveis mínims i manté la cura de la gespa dels seus camps per garantir una correcta tornada a l'activitat

El Barça compta amb serveis mínims i manté la cura de la gespa dels seus camps per garantir una correcta tornada a l'activitat

El seguiment diari de les diverses actuacions relacionades amb els terrenys de joc és una de les activitats primordials per assegurar el retorn a la competició quan les autoritats ho permetin. El manteniment i la seguretat de les instal·lacions de les Corts i de la Ciutat Esportiva Joan Gamper segueixen actius amb els serveis essencials i seguint els protocols adequats

El FC Barcelona manté aturada l’activitat esportiva del Club, però el dia a dia de les seves instal·lacions segueix el seu curs. Després que el divendres 13 de març es va suspendre l’activitat del primer equip, de la resta d’esports professionals i els equips formatius de la Masia, i es van tancar les instal·lacions al públic, cadascun dels diferents departaments afectats pel confinament estan portant a terme les seves tasques de manera remota. Tot i això, hi ha àrees que van decretar uns serveis mínims presencials per  preparar i garantir unes condicions òptimes en la tornada a l’activitat esportiva quan les autoritats sanitàries i el decret d’alarma del Govern de l’Estat ho permetin.

És el cas del manteniment de les instal·lacions del districte de les Corts i de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que compta amb els serveis essencials seguint els protocols adequats pel seu correcte desenvolupament. Així, una de les activitats primordials del Club és la gespa, tant pel que fa al terreny de joc del Camp Nou com els dels camps de la Ciutat Esportiva. El Barça compta amb terrenys de joc de diferent composició, gespa híbrida (Camp Nou, Estadi Johan Cruyff, camps 1 /Tito Vilanova, 2 i 3 de la Ciutat Esportiva); gespa natural (camps 4 i 7 de la Ciutat Esportiva) i gespa artificial (camps 5, 6, 8 i 9 de la Ciutat Esportiva). En els camps de gespa natural i híbrida s’han establert uns serveis mínims del 80% i pel que fa als camps amb gespa artificial, la dedicació actualment és d’un 20%. En tots els casos es fa un seguiment diari sobre les diverses actuacions que tenen a veure amb la implementació de tractaments, la freqüència i la intensitat de treballs, l’alçada de tall i el reg, entre d’altres. 

Tasques de preparació del Camp Nou

La cura de la gespa del Camp Nou és especialment sensible. Durant el cap de setmana passat es van fer tasques de preparació del terreny de joc per introduir varietats de gespa (com la llavor de Poa pratensis) que puguin resistir millor l’estrès dels partits en el cas d’haver de jugar durant els mesos d’estiu, quan habitualment el terreny descansa de la competició o bé el Club aprofita per fer una renovació de la gespa. Cal prevenir i minimitzar al màxim possibles efectes a causa de patologies fúngiques, estrès hídric o creixement negatiu de la gespa, per tal de garantir la màxima qualitat possible del terreny de joc també per a la propera temporada.

En la resta dels terrenys de joc de la Ciutat Esportiva, Estadi Johan Cruyff, camp 2 i 3 i camp d’entrenament Tito Vilanova de gespa híbrida, el camp 4 i 7 de gespa natural i els camps 5, 6, 8 i 9 de gespa artificial, els treballs de manteniment garanteixen que l’estat de tots aquests terrenys de joc sigui el correcte i estiguin a punt per acollir els entrenaments tan aviat com les autoritats sanitàries ho permetin.

D’altra banda, també s’està duent a terme el manteniment preventiu i la neteja a fons en aquells espais que en situació habitual no es poden efectuar degut a l’activitat del Club. Comptant amb el personal de jardineria, manteniment i neteja, s’han organitzat visites diàries per comprovar el bon estat de cadascuna de les instal·lacions. De la mateixa manera que amb la seguretat, un altre dels serveis que, tot i l’aturada de l’activitat esportiva, segueix actiu per tal de mantenir el control i supervisió dels diversos recintes.

Per reduir el risc de contagi i que, en aquest cas, es pugui seguir operant amb normalitat i mantenint les instal·lacions en perfecte estat, s’han proposat una sèrie de modificacions en els horaris i la plantilla de les empreses externes que el Club té contractades.

També, en el manteniment de la xarxa elèctrica, s’ha optimitzat la potència contractada durant l’activació de l’estat d’alarma i actualment el consum d’energia està per sota del 90% de l’habitual.

Amb aquestes accions, el FC Barcelona donarà continuïtat a la seva activitat un cop s’estableixi la data d’obertura, assegurant la posada en marxa de les diferents instal·lacions en un estat òptim. Per aquest motiu, un cop es decideixi la data d’obertura, s’aplicarà un pla de xoc previ i tot el personal de manteniment i neteja s’haurà d’incorporar a les seves tasques per a la posada en marxa de les diferents instal·lacions, complint sempre els criteris de les autoritats sanitàries i els decrets de l’estat d’alarma.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut