L'Eurocopa i la Copa Amèrica es jugaran el 2021

L'Eurocopa i la Copa Amèrica es jugaran el 2021

La UEFA i la Conmebol emeten comunicats anunciant canvis en el calendari futbolístic internacional

Noves afectacions al món de la pilota pel coronavirus. La UEFA i la CONMEBOL han decidit, respectivament, ajornar l'Eurocopa i la Copa Amèrica que havien de disputar-se aquest estiu i dur-los a terme l'any 2021.

A banda, la UEFA ha comunicat que totes les competicions i partits de la UEFA, també els amistosos, tant de clubs com de seleccions nacionals, tant masculins com femenins, es mantindran suspesos fins a nou avís. Una mesura que afecta el camí blaugrana a la Champions League (la tornada dels vuitens de final contra el Nàpols) i a la Women's Champions League (els quarts de final davant l’Atlètic de Madrid). També al Barça de futbol sala dirigit per Andreu Plaza, que tenia previst viatjar fins a Minks per disputar, entre el 24 i el 26 d'abril, la Final Four de la UEFA Futsal Champions League. 

Tot i la suspensió de partits fins a nou avís, la nota de la UEFA reflecteix la voluntat de finalitzar les competicions nacionals i europees de clubs abans de la finalització del present curs esportiu. És a dir, abans del 30 de juny del 2020 i sempre que la situació millori i sigui prudent jugar. Davant aquesta situació el mateix organisme europeu explica que podria haver-hi partits de lligues entre setmana i matxs de competició continental en cap de setmana.

El president Bartomeu, present

El President del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha participat en la reunió que ha mantingut avui la UEFA amb l’ Associació Europea de Clubs (ECA), representants de les Lligues Nacionals (EPFL), de la Divisió Europea del Sindicat de Jugadors (FIFpro) i amb les 55 associacions nacionals que conformen aquest organisme per tal de redefinir el calendari de les competicions europees de clubs (UCL i Europa League), les lligues domèstiques i la Eurocopa 2020 després de l’aturada de les competicions degut a la crisi sanitària provocada pel Covid-19. 

Bartomeu, com a membre del Comitè Executiu de l’ECA, organisme del qual en forma part des de maig dels 2014, ha participat en la primera part de la reunió que ha mantingut la UEFA amb ECA, Fifpro i EPFL. Després, el màxim organisme del futbol europeu s’ha reunit per separat amb les 55 associacions nacionals

A banda d’aquesta representació a la ECA, el President del FC Barcelona es també vicepresident del Comitè de Competicions de Clubs de la UEFA, òrgan del qual en forma part des de Novembre del 2016.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut