El Barça jugarà un partit solidari a Igualada per la crisi del coronavirus

El Barça jugarà un partit solidari a Igualada per la crisi del coronavirus

L’alcalde Marc Castells anuncia que el Club blaugrana es compromet a ajudar a pal·liar els efectes del COVID-19 en una zona especialment afectada, a petició del president del CF Igualada, Francesc Jorba

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dijous que el Barça s’ha compromès a jugar un partit solidari per a recaptar fons pel Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI). Així, quan les circumstàncies ho permetin, el Barça visitarà el camp de Les Comes per enfrontar-se al CF Igualada en benefici del CSSI, un organisme constituït per l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que ofereix una atenció integral, social i sanitària, a la gent gran i a persones amb dependència per millorar la seva qualitat de vida i potenciar la seva autonomia. El CSSI ofereix serveis a aquestes persones, que són especialment vulnerables al COVID-19, a Igualada, la comarca de l’Anoia i la seva àrea d’influència.

L’anunci de Castells s’ha produït durant la compareixença diària que l’alcalde ofereix per informar sobre l’evolució que la crisi del coronavirus en una de les zones sanitària, socialment i econòmicament més afectades. L’alcalde d’Igualada va comunicar que el Barça ha acceptat la petició que li va fer arribar el president del Club de Futbol Igualada, Francesc Jorba, exjugador del Barça i membre de l'Agrupació Barça Jugadors, al seu costat durant la trobada amb els mitjans. “El FC Igualada, juntament amb el FC Barcelona, ens volem presentar avui una iniciativa que valoro molt i que espero que generi il·lusió i que ens faci veure que no estem sols; que hi ha molta gent fora de la Conca d’Òdena que ens estima i ens mira”, ha dit Castells, que ha remarcat que “en moments com aquests sempre et trobes gent que té empenta, idees i visió i que aconsegueix aportar-nos bones notícies per quan tot això acabi. Perquè tot el que està passant té un final i com deia el meu avi, sempre que ha plogut ha deixat de ploure”.

Castells ha explicat que el Club blaugrana va acceptar de seguida la proposta, confirmada dimecres a la nit via telefònica. “Ahir vaig tenir l’oportunitat de parlar amb el president del FC Barcelona, i el seu vicepresident primer Jordi Cardoner, que té ascendència igualadina i em van dir que avui podríem fer un anunci a la sala de plens de l’Ajuntament d’Igualada juntament amb els alcaldes de la resta de la Conca d’Òdena”.

Francesc Jorba, president FC Igualada, ha donat més detalls de com s’ha produït la gestació d’aquesta iniciativa solidària. “Fa dies la direcció esportiva de l’Igualada va tenir una idea i em va dir: per què no contactem amb el Barça a veure si li agradaria fer un partit benèfic per ajudar a la sanitat d’Igualada i de la Conca? Ens vam posar en contacte via mail i ràpidament ens van contestar positivament i ahir em va trucar el seu president, en Josep Maria Bartomeu. Durant la conversa es va posar a disposició nostra i es va mostrar molt preocupat per la situació d’Igualada i de la Conca i ens va anunciar que quan sigui possible el FCB farà un partit amb el FC Igualada en benefici del Consorci Sanitari d’Igualada. Volem agrair molt que això sigui un raig de llum en un moment de pluja, de penombra. Ja es comença a veure que el sol surt i que sortirà sempre”.

La Conca d’Òdena, tancada

El tancament de la Conca d’Òdena es va decretar el dijous 12 de març i afecta els municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, després que del Departament de Salut de la Generalitat detectés un brot de Coronavirus amb 20 positius.

Sis dies després, el 18 de març, es van disparar els positius a l'Hospital d'Igualada. Van superar els 200 i el còmput total a l'Anoia va arribar fins a les 21 víctimes. L’evolució de la pandèmia ha convertit la Conca d’Òdena en la zona zero d’aquesta crisi a Catalunya i en una de les zones amb una taxa de mortalitat per Coronavirus més altes d’Europa.

Fins aquest dimecres 1 d’abril, des de l'inici de la crisi han mort 98 persones relacionades amb el brot a l'Hospital d'Igualada i hi ha 154 professionals sanitaris de l’Anoia que són positius de Covid-19.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut