Campions de l’OK Lliga interrompuda pel coronavirus

Campions de l’OK Lliga interrompuda pel coronavirus

La federació espanyola ha decidit donar per acabades les competicions d’hoquei patins i atorgar el títol al Barça

El Barça ha estat proclamat campió de l’OK Lliga 2019-20. Així ho ha decidit la Reial Federació Espanyola de Patinatge aquest dissabte, la qual ha comunicat que es donen per finalitzades les competicions d’hoquei patins degut a la pandèmia del coronavirus.

Els organitzadors de la competició han decidit que no hi haurà descensos, que el Vendrell i el Mataró són campions de l’OK Plata (van ser campions d’hivern i ascendeixen a l’OK Lliga) i que el Barça revalida el títol per setena vegada consecutiva. D'altra banda, el Barça B finalitza el curs amb una meritòria quarta posició al grup sud de l'OK Plata.

A falta d’una jornada per acabar la fase regular, l’equip era líder amb onze punts d’avantatge sobre el Liceo, havent assolit el primer objectiu de tenir el factor pista a favor en el retornat play-off. Els d’Edu Castro, que també van ser campions d’hivern, van aconseguir establir el 7 de març (últim partit del curs, contra el Vic) el rècord històric de victòries consecutives a l’OK Lliga (24).

La secció vol manifestar que el principal desig era poder ser campió de la competició domèstica a la pista. En tot moment, el Barça s’ha pronunciat a favor d’acabar la Lliga i el play-off quan fos possible i a la pista, sempre que es garantís la salut dels equips implicats. No obstant això, l'RFEP ha decidit finalitzar el curs i recompensar l’esforç de tota la temporada amb el títol de l’OK Lliga.

El 125è títol de la secció

Amb el títol atorgat de manera oficial, la secció arriba als 125 títols en gairebé 78 anys d’història. I de tots aquests èxits, el capità Aitor Egurrola en suma 73, amb 20 dels 31 campionats de Lliga amb color blaugrana. El Pop és l’esportista d’hoquei patins amb més competicions domèstiques.

A l’equip, el segueixen Sergi Panadero (15), Pablo Álvarez i Sergi Fernández (8), Matias Pascual (6 i una amb el Liceo), Pau Bargalló (4), Ignacio Alabart (3), Nil Roca (2) i João Rodrigues (2). Aquesta tercera OK Lliga amb Edu Castro al capdavant de la banqueta del Palau també és la primera d’Helder Nunes.

Temporada finalitzada

Amb la informació oficialitzada aquest dissabte, finalitza la temporada de l’equip d’hoquei patins, que no jugarà cap més partit d’OK Lliga ni de Copa del Rei (prevista inicialment per jugar entre el 19 i el 22 de març i anunciada per als dies 17-20 de setembre). Tampoc es disputaran duels de les competicions continentals, tal com va anunciar la World Skate Europe el darrer dijous 30 d’abril.

La secció blaugrana veu amb resignació que la temporada conclogui d’aquesta manera, però també és plenament conscient que la pandèmia del coronavirus afecta tots els àmbits de la societat. Ara, el més important és la salut de tothom, especialment de tots els culers i de totes les persones vinculades amb l’hoquei patins.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut