El primer equip de bàsquet no s’atura

El primer equip de bàsquet no s’atura

Tots els jugadors tenen un pla comú i un d’individualitzat de treball coadjuvant segons les seves necessitats

El primer equip de bàsquet enceta la segona setmana des de casa i la càrrega d’activitat física va en augment. Després d’una primera setmana en què el pla de treball tenia una orientació més general, la setmana del 23 al 29 de març serà més intensa incrementant el volum de treball i l’especificitat de les tasques.

I és que, amb la preparació i supervisió del preparador físic de l’equip, Jairo Vázquez, tots els jugadors han rebut mitjançant vídeos i també en paper tots els exercicis que han de dur a terme durant la setmana.

Varietat del tipus de treball

El principi de varietat és un dels requisits importants dins de la metodologia de treball de l’ARE del FC Barcelona (Àrea de rendiment esportiu). Podríem resumir sis tipus de treball, amb diferents variants en cada un d’ells, que els jugadors han de realitzar. Per exemple: treball d’estiraments i mobilitat articular, treball de ‘core’, treball d’alta intensitat (HIT), treball de forma i també treball de resistència aeròbica.

A banda d’aquest programa, més comú per a tots els jugadors, cada un d’ells compta amb diferents protocols individuals en funció de les seves necessitats, espai a casa o del material que tenen.

Al final de cada jornada de treball tots els jugadors es posen en contacte amb el preparador físic per valorar la sessió mitjançant la variable ‘RPE’, basada en l’escala de Borg, que està validada científicament i és molt útil en aquests moments.

Alex Abrines TRX

Pangos i Heurtel

Tots dos jugadors, que seguien recuperant-se de les seves lesions en el moment que es van aturar les competicions, també fan un treball adaptat a les seves necessitats. Pangos, sota la supervisió del recuperador Javi Ruiz, segueix amb el seu pla específic, mentre que Thomas Heurtel ja fa la mateixa rutina que la resta de companys de l’equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut