Bartomeu: “Estem satisfets de l’acord”

Bartomeu: “Estem satisfets de l’acord”

El president del FC Barcelona ha concedit entrevistes a tres diaris esportius per valorar i agrair el gest dels jugadors, així com per explicar l'impacte econòmic de la crisi de l'COVID-19

El president del FC Barcelona ha pres la paraula. Després del comunicat del Barça emès el 30 de març que explicava que la Junta Directiva, els integrants de les plantilles de tots els esports professionals i la majoria dels de l'equip de bàsquet han arribat a un acord per a la reducció dels seus salaris durant l'estat d'alerta, Josep Maria Bartomeu ha concedit entrevistes als diaris Sport, Mundo Deportivo i l'Esportiu de Catalunya. A continuació, repassem les seves declaracions més destacades:

L'acord amb els jugadors

"Sí, clar que estic satisfet, des del primer moment volia que fos una cosa acordada i no imposada; volíem arribar a un acord perquè és el millor per al Barça. Hem preferit esperar per parlar-ho amb ells i que no fos res impost. Hi ha hagut predisposició des del primer dia, des del minut 1. El seu acord és un gest que demostra el seu compromís amb el club"

"La primera reunió amb els jugadors va ser el divendres 20, amb Òscar Grau, vam fer una videoconferència amb Messi, Busquets, Piqué i Sergi Roberto. Són 10 dies de diàleg constant. Hi va haver molt soroll i, certament, hi ha gent des de dins de club o des de fora que ha opinat sense tenir coneixement de la realitat"

"Hi ha moltes mesures per pal·liar aquesta reducció d'ingressos. Però cap es podia posar en marxa sense tenir l'acord dels futbolistes professionals perquè són la base"

"El seu gest amb els treballadors és molt solidari. Ara, amb els treballadors estem negociant l'ERTO. Perquè puguin cobrar el 100% fem un esforç la plantilla i el club. És compartit i als jugadors els suposa un 2% més"

La rebaixa del 70%

"En xifres rodones, al mes són uns 14 milions del salari net del primer equip i de la resta d'equips són dos milions perquè només és sobre el salari base i no sobre les variables. En total, 16 milions de rebaixa al mes"

Agraïment també a les seccions

"Amb tots hi ha un acord. M'agradaria donar les gràcies als jugadors, tècnics i staff dels equips professionals, el bàsquet, futbol sala, handbol, hoquei, Femení, Barça B i Juvenil A. L'esforç enorme que estan fent en abaixar-se aquest 70%"

El pressupost del Club

"És el club que més ingressa del món. Si bé és cert que no s'aconseguirà arribar als 1.050 milions d'ingressos pressupostats, al febrer estàvem en línia de rècord; molt per sobre dels previstos"

L'impacte econòmic del COVID-19

"No tenim venda d'entrades, drets de TV, hospitality, les botigues, el Museu, les Escoles. Hi ha una disminució molt gran d'ingressos i intentem compensar-ho amb la rebaixa de salaris d'esportistes i empleats, inclosos tots els executius, i altres accions reduint despeses i projectes que es poden retardar"

El futur

"Fa dies que estem estudiant com ajustar-nos per quan passi la pandèmia. Canviaran hàbits, models, maneres de fer... El Barça haurà d'adaptar-se o ser pioner. Moltes vegades hem estat els primers a fer alguna cosa, ara mateix hem liderat l'ERTO a la Lliga"

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut