Xavi Pascual: “Ara no hi ha cap decisió fàcil”

Xavi Pascual: “Ara no hi ha cap decisió fàcil”

En una trobada virtual de l'RFEBM amb mitjans de comunicació, el tècnic blaugrana ha remarcat la complexitat de la situació actual i del futur de les competicions

Xavi Pascual ha inaugurat aquest dijous, juntament amb el seleccionador espanyol Jordi Ribera, un cicle de trobades virtuals de la Reial Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) amb mitjans de comunicació per analitzar la situació actual. A falta de conèixer la decisió final que afecti la Lliga Sacyr Asobal, el Barça ja sap que l'EHF Champions League es decidirà en una Final Four el 28 i el 29 de desembre amb els blaugranes, el Kiel, el PSG i el Veszprém, els quatre millors equips de la fase de grups.

El tècnic blaugrana ha analitzat l’escenari actual quant a les competicions, així com alguns noms propis del final de temporada, com el del capità Víctor Tomàs o el de Raúl Entrerríos. Xavi Pascual, que ha reconegut que l’ideal hagués estat guanyar-se els premis sobre la pista, ha remarcat que en la situació actual “no hi ha cap decisió fàcil de prendre”.

A continuació repassem les intervencions més destacades de la intervenció de Xavi Pascual:

Sobre Raúl Entrerríos: “El fet que s’ajornin els Jocs Olímpics, per a un jugador com ell, és un fet important perquè era el seu objectiu de final de carrera. Hem d’esperar per acabar de prendre una decisió, perquè hi ha diverses coses a tenir en compte. La primera és la composició de l’equip, perquè ja teníem una estructura pensada i comportaria afegir un jugador més a la plantilla. També hi ha una qüestió de repartiment de rols, i que el Raúl s’havia de sumar a una estructura d’staff i això també modifica. Quan acabi això hem de reunir-nos, sabem les seves intencions i el Club farà el possible per ajudar-lo. Abans de prendre cap decisió les coses han de quedar molt clares”.

La propera temporada: “Els esportistes ens hem d’adaptar a la situació que hi ha. No sabem quan podrem començar. Em preocupa més això que les competicions en sí. No sabem si podrem començar a l’agost amb normalitat. Tampoc sabem què passarà amb algunes competicions, com la Supercopa o la Super Globe. Ara mateix seria elucubrar. En allò que no pots controlar has d’esperar i adaptar-te. Si tenim una Final Four el desembre, si es pot jugar, haurem d’arribar-hi bé i això marcarà un punt, però no pots hipotecar tota la temporada”.

Sobre Víctor Tomàs: “Ell no es retira perquè vol, sinó perquè té un problema cardíac que ja ha explicat. A mi se’m fa molt difícil veure’l jugant el desembre. No només és jugar, sinó tota la càrrega anterior per tenir el jugador preparat. Tampoc tenim la certesa que s’acabi jugant, està tot en l’aire. Hem de plantejar-nos el risc que tenen les decisions, i aquesta decisió correspon únicament al Víctor. Ell sap que té les portes del Club obertes per a tot”.

La planificació esportiva: “En els darrers tres anys hem fet un canvi generacional i un canvi en el model de joc. Això ens fa haver d’escollir un tipus de jugar que s’adapti a la nostra idea. Si hagués estat una temporada normal sabíem que hi havia jugadors que deixarien l’equip i d’altres que entrarien. Aquests darrers anys el Raúl (Entrerríos), el Cedric (Sorhaindo) i el Víctor (Tomàs) han estat tres pilars fonamentals i canviar-los no és gens fàcil. També hi ha jugadors joves que han d’assumir aquests nous rols, s’ha de tenir equilibri. També hi ha una qüestió de limitacions econòmiques i s’ha d’anar compensant l’equip”.

La Final Four, al desembre: “Estem en una situació molt complexa que requereix decisions difícils. Tots tindrem les nostres opinions, i serà impossible que s’encerti amb tothom. Hi ha moltes coses que a mi no m’agraden, però en aquest cas els organismes i les competicions no tenen una decisió fàcil, perquè ningú té la certesa que aquella decisió sigui la correcta. Quant a la classificació per a la Final Four, crec que el millor és guanyar-s’ho a la pista, i arribats a aquest punt qui ha de prendre la decisió ha d’assumir la responsabilitat, jo no he de valorar-ho sinó per adaptar-me al que es decideixi”.

“A mi m’hagués agradat jugar-la quan s’havia de jugar, però no es pot. Tampoc entendria jugar al desembre amb l’equip de la temporada anterior, quan ja has entrenat amb jugadors a l’altre equip. Hem de fer-nos a la idea que serà una Final Four molt estranya”.

“Quan estigui allà no recordaré res. Potser s’hauria de preguntar a Víctor Tomàs, a Lasse Andersson o a Abel Serdio si aquesta Final Four valdrà igual o no, per tot el que han estat treballant fins ara”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut