Campions de la Lliga Sacyr Asobal!

Campions de la Lliga Sacyr Asobal!

La Federació Espanyola ha donat per finalitzades les competicions d’handbol i ha atorgat el títol al Barça, actual líder invicte

El Barça d’handbol ha estat proclamat campió de la Lliga Sacyr ASOBAL 2019/20 després que en la reunió d’aquest dilluns de la Comissió Delegada de la Real Federación Española de Balonmano (RFEBM) s’hagin donat per finalitzades les competicions a causa de la pandèmia del coronavirus.

Davant la impossibilitat de disputar les darreres 11 jornades del campionat amb seguretat per als actors implicats, la RFEBM ha donat per finalitzada tant la Lliga Sacyr ASOBAL com la lliga de la Divisió d’Honor Plata. La decisió ha estat que no hi haurà descensos de categoria però que el Cisne i el Villa de Aranda, primer i segon classificats de Plata respectivament, ascendeixen a Asobal. Així, la propera temporada la competició comptarà amb 18 equips. D’altra banda, el Barça B tanca la competició en setena posició, amb 21 punts.

Amb 19 jornades disputades, el Barça era líder en solitari amb 38 punts, cinc més que l’Abanca Ademar León, segon classificat amb 33. El conjunt de Xavi Pascual s’havia mostrat molt sòlid durant tot el campionat, i es mantenia invicte (19 victòries). Amb aquesta resolució, el Barça disputarà la VELUX EHF Champions League 20/21 i l’Ademar León, el Bidasoa Irún (segon i tercer a la fi de la primera volta) i el Benidorm (com a subcampió de la Copa del Rei) s’asseguren una plaça a la EHF European League 20/21.

Desena Lliga consecutiva

Amb el títol atorgat per la RFEBM, el Barça aconsegueix la 27a Lliga Asobal de la seva història, la desena de forma consecutiva. Des del triomf en la temporada 2010/11 els blaugranes no han deixat escapar el títol de la regularitat. Es tracta, a més, del sisè títol de la temporada, després d’haver aconseguit prèviament la Supercopa de Catalunya, la Super Globe, la Supercopa d’Espanya, la Copa Asobal i la Copa del Rei.

De l’actual plantilla hi ha quatre jugadors que han aconseguit les 10 lligues consecutives: Víctor Tomàs, Raúl Entrerríos, Cedric Sorhaindo i Aitor Ariño, a més del tècnic Xavi Pascual. El capità Víctor Tomàs arriba així als 69 títols com a blaugrana, incloses 12 lligues Asobal.

Temporada finalitzada

Un cop oficialitzat el final de la Lliga, la temporada 2019/20 ja ha acabat per al Barça d’handbol. I és que, a més de la finalització de la competició domèstica, els blaugranes ja saben que no disputaran cap partit més de la EHF Champions League fins a la temporada vinent. El màxim organisme de l’handbol europeu va suspendre els vuitens i els quarts de final de la Champions, i va fixar el 28 i 29 de desembre com a dates previstes per a la disputa d’una Final Four amb el Barça, el PSG, el Kiel i el Veszprém com a millors classificats de la fase de grups.

La temporada acaba de manera sobtada davant la impossibilitat de seguir jugant amb garanties sanitàries. L’equip hagués volgut aconseguir els triomfs sobre la pista, però la situació és excepcional i el més important és preservar la seguretat de tota una societat colpejada per la pandèmia del Covid-19.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut