El Barça Innovation Hub dispara les matrícules de la formació online

El Barça Innovation Hub dispara les matrícules de la formació online

La potenciació de la formació online a causa de la crisi sanitària ha significat que Barça Universitas, la plataforma de formació del BIHUB, hagi gairebé triplicat aquest mes d’abril les matriculacions de programes online respecte al mateix període de l’any anterior

La pandèmia del coronavirus ha provocat un canvi significatiu en els àmbits professionals i educatius, modificant les rutines diàries de moltes persones que s’han vist empeses a la utilització de les eines telemàtiques i a la formació online com a única alternativa per continuar amb la seva activitat.

Davant d’aquesta situació, el Barça Innovation Hub (BIHUB), el centre de coneixement i innovació del FC Barcelona a través de la seva plataforma de formació, Barça Universitas, ha vist com s’han disparat de manera significativa les matriculacions als seus programes online que ofereixen formació en diferents temàtiques relacionades amb el món de l’esport.

Durant el mes d’abril passat Barça Universitas va gairebé triplicar el nombre de nous estudiants respecte al mateix període del 2019 i va passar de 340 a 997 nous matriculats, una xifra que suposa un increment del 193 %. Aquesta xifra representa també un  increment  del 110% respecte al mes de març d’enguany, durant el qual es van registrar 474 noves matrícules i en què ja es va apuntar una tendència a l’alça com a conseqüència del confinament decretat a partir del dia 16. Aquesta xifra de matriculats del mes d’abril es encara més destacable, ja que supera el nombre total d’estudiants matriculats durant la temporada 2016/17, en què es va posar en marxa la formació online amb 983 estudiants.

La secretària de la Junta Directiva i responsable del Barça Innovation Hub, Marta Plana, ha destacat: “L’aposta que va fer en el seu dia el Club per l’ensenyament online a través de Barça Universitas, la plataforma de formació del BIHUB, ha esdevingut, en el context actual, una eina estratègica no només de present sinó també de futur. Amb l’e-learning  desenvolupem un dels objectius que defineixen el BIHUB, que és el de compartir el coneixement i formar professionals en l’àmbit de l’esport i alhora potenciem una via per a la generació de recursos per al Club”.

Actualment, la plataforma compta amb 25 programes online a través dels quals s’hi formen 15.000 estudiants de 125 països diferents. La temàtica d’aquests cursos és força variada i comprèn formació en metodologia d’entrenament, nutrició, psicologia i rendiment esportiu, lideratge, gestió esportiva o comunicació i màrqueting en l’àmbit esportiu, entre d’altres. 

Darrerament, i aprofitant aquesta conjuntura, s’han afegit quatre nous programes als ja existents: Fisioteràpia i Readaptació (Juanjo Brau, responsable de fisioteràpia del FC Barcelona i físio del primer equip), Preparació Física en Bàsquet (Jairo Vázquez, preparador físic del primer equip de bàsquet), Sports Ticketing (Octavi Tarrés i José Luis Beltran, del departament de Ticketing i Negoci d’Instal·lacions del Club), i Marketing Digital a l’Esport (Geoff Wilson, reconegut expert del sector).

Barça Universitas, la branca de formació del Barça Innovation Hub

L'àrea de formació, tant presencial com online, va néixer en paral·lel amb el BIHUB amb la idea d'educar futures generacions de la indústria esportiva per adquirir talent i ajudar futurs talents transmetent el coneixement del Club i dels nostres professionals, així com dels experts i institucions reconegudes del sector de l’esport.

Actualment, l’àrea de formació forma part de la pròpia plataforma del BIHUB i ha desenvolupat un ecosistema de partners universitaris per tot el món que compta amb més de 30 universitats, entre les quals destaquen: la Universitat de Georgetown, ISDE, ESADE, la UB, la UPC, Blanquerna, l’Institut Johan Cruyff o l’INEFC. A més, Barça Universitas també ha firmat convenis per desenvolupar 8 màsters i postgraus que acumulen més de 500 alumnes.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut