Una de cada quatre Barça Academy, de nou en marxa després del COVID-19

Una de cada quatre Barça Academy, de nou en marxa després del COVID-19

L'activitat a les Barça Academy de tot el món està tornant de manera gradual després de la crisi mundial provocada pel coronavirus

L'activitat a les Barça Academy de tot el món està tornant de manera gradual després de la crisi mundial provocada pel coronavirus. Durant aquesta setmana un total de 13 de les 46 acadèmies de futbol que el FC Barcelona té repartides pel planeta -més d'una quarta part- ja estan de nou en marxa en tres continents diferents: Àsia, Europa i Amèrica, en regions específiques on les autoritats locals ja han donat el vistiplau per a la pràctica esportiva a l'aire lliure.

Després de la mitigació de la pandèmia, la primera acadèmia que va obrir les seves portes a mitjans d’abril va ser la Barça Academy PRO Haikou (Xina), a la qual se li van anar unint durant el mes de maig les de Nara i Fukuoka (Japó), Chengdu (Xina), Varsòvia (Polònia), Budapest (Hongria), Nashville i la Barça Residency Academy Arizona (Estats Units). I en les últimes jornades s'han sumat les de Katsushika i Yokohama (Japó), Dubai (Emirats Àrabs) i Virgínia del Nord i Orlando (Estats Units).

Aquest retorn als entrenaments s'està realitzant seguint una sèrie de protocols de seguretat per poder evitar situacions de contagi i risc entre els diferents jugadors. D'aquesta manera, s'estan reduint els grups de treball dels esportistes, dividint-los fins i tot entre diverses jornades, i també s'han aplicat regles específiques depenent de les particularitats de cada Barça Academy per ordenar l'entrada i sortida dels jugadors i el posterior lliurament als seus familiars. En el cas específic de la Barça Academy Nashville s'ha arribat a situar els esportistes en espais separats per 12 peus de distància, el doble del marcat pel govern.

Primeres Barça Academy tancades amb l'Any Nou Xinès

La data de l'Any Nou i l'expansió del coronavirus per diferents regions de la Xina van marcar el tancament de les primeres Barça Academy a mitjan mes de gener. Durant aquests dies els directors de Projecte Local (DPL) de les Barça Academy xineses van tornar a casa, des d'on es troben des de llavors dirigint les operacions de manera telemàtica; han sofert un triple confinament, primer a la Xina, després a la seva arribada a Espanya i finalment el tercer que estem vivint actualment.

A causa de la propagació de la pandèmia a nivell mundial, a principis de març es va cancel·lar la Barça Academy World Cup i, sempre seguint les mesures de seguretat de cada país, es va anar tancant l'activitat presencial a totes les acadèmies del món. Encara així, els tècnics de la Barça Academy es van reinventar per a poder oferir un altre tipus d'entrenaments de manera telemàtica als seus jugadors.

En tot aquest temps, els esportistes han anat rebent per part dels directors l'accés a una plataforma de vídeos on poden continuar exercitant-se a les seves cases a través d'unes propostes de condicionament físic i de reptes per a continuar millorant les seves habilitats amb la pilota i que després van compartint en les xarxes socials personals i de les respectives Barça Academy amb l'etiqueta #BarçaAcademyStayHome. De moment ja compten amb prop de 50 propostes diferents per continuar aprenent.

Els jugadors també han anat rebent assessorament teòric per part dels DPLs i dels entrenadors locals de manera telemàtica a través de diferents plataformes. Entre altres coses, després de rebre l'enllaç per poder visionar partits històrics del FC Barcelona, han treballat aspectes d'anàlisi del joc i després l'han posat en comú a través de diferents teleconferències grupals.

A més, els DPLs també han aprofitat per proposar als jugadors continguts sobre els 120 anys d'història del Club. Així, a més de conèixer els últims èxits del FC Barcelona, les històriques nits al Camp Nou, els millors gols marcats pels cracs o la vida i miracles de la plantilla al complet de la temporada 2019/20, els joves de tot el món s'han vist sorpresos pels DPLs de les acadèmies amb unes classes d'història del barcelonisme gràcies a la plataforma Kahoot, que els ha ajudat a conèixer moments històrics de l'entitat més enllà de l'època recent.

Formació de formadors

Els DPLs de les Barça Academy de tot el món també han aprofitat aquests dies per rebre una completa formació específica de més de 40 hores promoguda des del departament de Metodologia a través dels Coordinadors Tècnics de la Barça Academy durant quatre setmanes.

En aquestes jornades han tingut l'oportunitat de poder reforçar continguts metodològics especialment, encara que també han rebut formació específica sobre aspectes com a desenvolupament de talent, direcció d'equips, marca, comunicació, compliance o fins i tot amb xerrades externes que han comptat amb ponents com Javier Saviola, el seleccionador espanyol d'handbol Jordi Ribera, el seleccionador de Bèlgica Robert Martínez.

Nashville
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut