Així queda el mercat de fitxatges del FC Barcelona

Així queda el mercat de fitxatges del FC Barcelona

Aquests són els moviments que s’han fet en clau primer equip al FC Barcelona durant aquest estiu

Cinc altes i catorze baixes, cinc de les quals procedents del filial. Aquest és el balanç del mercat de fitxatges relacionat amb el primer equip del FC Barcelona, després d’aquest estiu del 2021. Uns moviments, que aporten un balanç favorable d'uns 70 milions d'euros (més 13 variables), que repassem a continuació:

ALTES

Luuk de Jong

L'últim moviment de la nit. Luuk de Jong arriba al Barça cedit procedent del Sevilla i tanca la plantilla del primer equip. La cessió és fins al 30 de juny de 2022. El club blaugrana es fa càrrec de la fitxa del jugador i té una opció lliure de compra.

Luuk de Jong (31 anys) arriba al Barça després d’haver jugat 69 partits a la Lliga, amb el Sevilla, la temporada 2019/20 i la 2020/21. Un temps en què ha marcat 10 gols i ha fet dues assistències. Abans havia jugat al PSV Eindhoven, al Newcastle United, al Borussia Mönchengladbach, al Twente i al De Graafschap Doetinchem, primer equip on va debutar com a professional.

Yusuf Demir

El jove futbolista austríac va arribar procedent del Rapid de Viena, en forma de cessió per a la temporada 2021/22, a canvi de 500 mil euros. El Barça té una opció de compra no obligatòria per valor de 10 milions d'euros.

 

Demir ha disputat tota la pretemporada amb el primer equip i ja ha debutat a la Lliga, concretament en la segona jornada de la competició domèstica contra l’Athletic Club.

Memphis Depay

Un cop finalitzat el seu contracte amb l'Olympique de Lió, Memphis Depay va aterrar a Barcelona per incorporar-se a la disciplina blaugrana, amb un contracte fins a la finalització de la temporada 2022/23.

Polivalent, tècnic i amb molta potència en atac, ja ha demostrat en aquest inici de temporada del que és capaç. Dos gols i una assistència el converteixen en una peça important per al Barça de Ronald Koeman. 

Eric Garcia

El Barça i Eric Garcia van arribar a un acord per a la incorporació del jove central un cop finalitzada la seva relació contractual amb el Manchester City. El jugador va signar un contracte fins a la temporada 2025/26 i té una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros.

Format al futbol formatiu del FC Barcelona, Eric torna a casa per seguir creixent i convertir-se en un pilar del Barça del futur. 

Kun Agüero

Igual que Eric, el FC Barcelona i Sergio ‘Kun’ Agüero van arribar a un acord per a la seva incorporació un cop acabat el seu contracte amb el Manchester City. El jugador va signar un contracte fins a la finalització de la temporada 2022/23 i té una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

Golejador de raça, arriba al Barça sent el màxim golejador històric del Manchester City i el màxim anotador estranger a la Premier League.

BAIXES

Antoine Griezmann

A la mitjanit, el FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid van arribar a un acord per a la cessió d’Antoine Griezmann per a una temporada més una altra opcional. El conjunt madrileny es fa càrrec de la fitxa del jugador i té una opció de compra obligatòria.

 

Antoine Griezmann va arribar al Barça l’estiu del 2019 procedent de l’Atlètic de Madrid. Com a blaugrana, el jugador francès ha disputat 102 partits i, amb 35 gols, és el segon màxim golejador francès de la història del Barça per darrera d'Henry. Marxa amb una Copa del Rei.

Emerson Royal

Després que aquest estiu arribés al Barça procedent del Betis, on havia jugat dues temporades cedit, l'últim dia de mercat el FC Barcelona i el Tottenham arriben a un acord per al traspàs del lateral brasiler. L'operació es tanca a canvi de 25 milions d'euros. 

Aquest curs a les files blaugranes, E. Royal havia participat en les tres jornades de Lliga i va ser titular en l’últim enfrontament contra el Getafe, al Camp Nou.

Rey Manaj

L'últim dia de mercat també s'ha tancat la cessió de Rey Manaj al Spezia Calcio a canvi de 300.000 euros. L'equip italià es fa càrrec de la fitxa del jugador i té una opció de compra no obligatòria de 2,7 milions d’euros.

Després de ser el líder ofensiu del Barça B que va aconseguir l'ascens a la Primera RFEF, Rey Manaj va fer-se amb el títol honorífic de 'pitxitxi de la pretemporada' amb el primer equip. I és que va convertir quatre gols en 117 minuts disputats.

Ilaix Moriba

El jove migcampista és traspassat al RB Leipzig per 16 milions d'euros, més 6 milions d’euros en variables. A més, el club blaugrana es reserva el 10% d'una futura venda del jugador.

Ilaix va tenir l'oportunitat de debutar amb el primer equip blaugrana amb 18 anys acabats de fet, la temporada 2020/21, en un partit de Copa contra el Cornellà. Des d'aquell dia, Ilaix va gaudir de continuïtat i va disputar 18 partits amb el primer equip: 14 a la Lliga, 3 a la Copa del Rei i 1 a la Champions League. Ilaix deixa el Club després d'haver aconseguit un títol, la Copa del Rei; un gol, el que va fer contra l’Osasuna; i dues assistències, ambdues a la Lliga.

Leo Messi

L'adéu més difícil. Després de mitja vida al FC Barcelona, Leo Messi no pot seguir vinculat al club blaugrana. Tot i haver arribat a un acord i amb la intenció de signar un nou contracte, finalment no es va poder formalitzar a causa d'obstacles econòmics i estructurals (normativa de LaLiga espanyola).

 

Un cop dur per al barcelonisme, que es va haver d'acomiadar del millor jugador de la història. Ho va fer a l'Auditori 1899, en una roda de premsa en què hi havia els 35 títols guanyats. L'home rècord que sempre serà llegenda. 


Carles Aleñá

El FC Barcelona i el Getafe CF van arribar a un acord per al traspàs de Carles Aleñá. El club blaugrana es reserva un 50% d'una futura venda del jugador, una opció de recompra i el dret de tempteig sobre qualsevol oferta que rebi el conjunt madrileny.

Després de passar per les categories inferiors del FC Barcelona, Aleñá va jugar 43 partits com a blaugrana.

Junior Firpo

El lateral va ser traspassat al Leeds United a canvi de 15 milions d'euros. El club blaugrana es va reservar un 20% d'una futura venda del jugador. 

Cal recordar que Junior va arribar al FC Barcelona l’estiu del 2019. Així doncs, va acumular dues temporades com a culer. Al llarg d’aquests dos anys, va sumar 41 partits i va firmar dos gols.

Trincão

El portugès Francisco Trincão va marxar cedit al Wolverhampton Wanderers fins al 30 de juny de 2022. El conjunt anglès es fa càrrec de la fitxa del jugador i té una opció de compra no obligatòria.

Trincão, que va arribar al Barça l’estiu del 2020, va disputar un total de 43 partits com a barcelonista.

Jean-Clair Todibo

L'OGC Niça va exercir l'opció de compra per Jean-Clair Todibo, valorada en 8,5 milions d’euros més 7 milions en variables. El FC Barcelona es reserva un % de la futura venda del jugador.

Com a culer, Todibo va estar cedit al Schalke 04, al Benfica i al mateix OGC Niça.

Matheus Fernandes

El FC Barcelona va comunicar al jugador brasiler Matheus Fernandes que prescindeix dels seus serveis i li va rescindir el contracte que el lligava amb el Club fins al juny del 2025.

El futbolista, nascut a Itaboraí el 30 de juny del 1998, va arribar al Barça al mercat d'hivern del 2020, però va marxar cedit al Valladolid durant mitja temporada. Posteriorment, durant la pretemporada 2020/21 ja es va incorporar al primer equip.

Monchu

Després d'una temporada cedit al Girona, el jugador Monchu Rodríguez va marxar al Granada CF. El FC Barcelona s’assegura el 50% d’una futura venda per part del conjunt andalús, a més d’un dret de tempteig i una opció de recompra pel jugador mallorquí.

Monchu va arribar a La Masia en edat infantil. La seva evolució en els equips del futbol formatiu va ser molt bona, fet que li va servir per debutar amb 17 anys al Barça B, quan era juvenil. Amb el filial va créixer fins a convertir-se en un dels jugadors clau.

 

A més, el 8 d’agost del 2020 va poder debutar amb el primer equip, en el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions League contra el Nàpols (3-1) disputat al Camp Nou.

Konrad de la Fuente

L'Olympique de Marsella va ser el destí de Konrad de la Fuente. I és que el Barça i el club francès van arribar a un acord per al traspàs del jugador a canvi de 3 milions d'euros. El club blaugrana, a més, es reserva un % de la futura venda del jugador.

 

Internacional amb els Estats Units en totes les categories inferiors des dels 14 anys, Konrad va arribar a l’Infantil B del Barça la temporada 2013-14 per seguir creixent fins a debutar amb el primer equip. 

Akieme

La UD Almeria va exercir l'opció de compra per Sergio Akieme per 3,5 milions d'euros. El Club es reserva un 10% de la plusvàlua d’una futura venda del jugador i el dret de tempteig.

Miranda

El FC Barcelona va decidir no exercir l’opció de pròrroga del contracte del jugador Juan Miranda, que es queda al Real Betis Balompié, equip on va jugar la passada temporada com a cedit. El Club es reserva un 40% dels drets d’una futura venda, així com un dret de tempteig per a la seva reincorporació.

Cal recordar que Juan Miranda va arribar al Barça el 2014 en edat cadet procedent del Betis. Progressivament va anar pujant de categories fins arribar al filial blaugrana i, posteriorment, va gaudir d’alguns minuts i convocatòries amb el primer equip, el curs 2018/19.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut