Eric Garcia, segon fitxatge del Barça

Eric Garcia, segon fitxatge del Barça

El jugador signarà contracte fins a la finalització de la temporada 2025/26 i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros

El FC Barcelona i Eric Garcia han arribat a un acord per a la seva incorporació al Club a partir de l’1 de juliol, un cop acabat el seu contracte amb el Manchester City. El jugador signarà contracte fins a la finalització de la temporada 2025/26 i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros.

Eric Garcia serà presentat avui mateix com a nou jugador blaugrana amb el següent programa:

  • A les 13.15 hores, signatura del contracte a la Llotja President Suñol en un acte privat.
  • A les 14.00 hores, sessió fotogràfica al terreny de joc del Camp Nou
  • A les 14.30 hores, presentació i posterior roda de premsa a l’Auditori 1899

En aplicació de les mesures anti-Covid, la presentació del nou jugador blaugrana serà a porta tancada i es podrà seguir arreu del món través de Barça TV i de Barça TV+ a partir de les 13.00 hores.

Futur a la defensa 

El retorn d’Eric Garcia (09/01/2001) al FC Barcelona, doncs, ja és una realitat. El defensa, que va ingressar a la Barça Escola l’any 2008 i es va criar a la Masia fins al 2017, ha estat quatre temporades a la disciplina del Manchester City, a cavall entre l’equip Juvenil, el sub-23 i el primer equip.  

Futbolista amb molt de potencial, té totes les característiques d’un defensa d’estil Barça. Capità de tots els equips de les categories inferiors blaugrana, i sempre amb el ‘3’ a l’esquena, Eric Garcia va créixer amb Puyol, Piqué i Mascherano com a referents. 


Així, amb una bona sortida de la pilota i una gran intel·ligència a l’hora d’anticipar-se als seus rivals, comprèn el joc de forma instintiva. Trets que ja tenia quan va marxar del Barça amb 17 anys, però que ha millorat durant la seva etapa a l’elit del futbol. I és que al City ha continuat creixent.  

Tot i que el primer any va formar part de l’equip Juvenil, l’estiu següent ja va començar a despuntar amb el primer equip. Així, va fer una gran pretemporada i va debutar oficialment el 18 de desembre del 2018, setmanes abans de fer 18 anys, en un partit contra el Leicester City a la Carabao Cup, com a titular i jugant tot el partit. No va ser l’únic enfrontament que va disputar en aquesta competició, perquè també va jugar els 90 minuts de l’anada i la tornada de les semifinals contra el Burton Albion.  

L’adéu d’un històric com Kompany l’estiu del 2019 va permetre a Eric Garcia tenir més protagonisme, especialment en el tram final de la temporada 19/20, després de la lesió de Laporte. En total, el jove jugador de Barcelona ha disputat una quarantena de partits amb l’equip que dirigeix l’exentrenador del Barça Pep Guardiola. 

La bona trajectòria del central, un dels millors jugadors joves del món, va cridar l’atenció del seleccionador nacional Luis Enrique Martínez. Internacional amb la sub-16, la sub-17 i la sub-21, es va convertir en el primer futbolista de la Barça Escola convocat per l’absoluta de la selecció espanyola.  

Allà es va retrobar amb la també jove promesa blaugrana Ansu Fati, amb el qual va compartir cinc anys al futbol formatiu del FC Barcelona. Amics des de llavors, ara tornaran a compartir vestidor per complir el somni que tenien quan eren nens: jugar al Camp Nou amb la samarreta del Barça. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut