11-FERRAN_TORRES
Pot ocupar qualsevol posició ofensiva, exhibint velocitat, verticalitat, qualitat i intel·ligència

Nascut el 29 de febrer del 2000 a Foios (València), Ferran Torres va començar amb el futbol sala a l’escola EPLA i va cridar l’atenció del planter del València CF. Amb només set anys, va començar la seva trajectòria vestint l’elàstica valencianista.

La seva projecció va ser meteòrica. I en un tancar i obrir d'ulls va passar del prebenjamí al primer equip txe, on va començar escrivint una precoç efemèride. Perquè el dia del seu debut en el torneig domèstic, el 16 de desembre del 2017 contra l’Eibar, es va convertir en el primer jugador de la Lliga nascut al segle XXI. Dies abans, però, el 30 de novembre, es va estrenar oficialment en partit de Copa del Rei davant el Saragossa. 

Les estadístiques de Ferran Torres van acréixer ràpidament en l’elit del futbol. A cada curs que passava amb els taronges, la seva figura agafava més focus. Fins a erigir-se en una peça important de l’equip. En poc més de dues campanyes, mitja 2017/18, 2018/19 i 2019/20, va acumular 97 partits i nou gols.

Una campanya excel·lent com a valencianista que va propiciar el seu fitxatge per al Manchester City de Pep Guardiola. D’aquesta manera, després de tota una vida de valencianista, Ferran es va traslladar de la Lliga a la Premier League. De l’extrem a la punta d’atac. Perquè la seva arribada Anglaterra va propiciar la seva explosió com a anotador. 11 dianes en 30 partits va ser la seva carta de presentació en el seu primer curs a Manchester, el 2020/21. Període on també va experimentar l’èxit en forma de trofeus amb la lliga i l’EFL Cup. D’aquesta manera, el curs 2021/22 va arrancar la seva segona etapa al club anglès on va firmar quatre presències i dos gols abans d'arribar al Barça al desembre de 2021. 

En la seva arribada al Barça, Ferran es converteix en un futbolista important en l'atac blaugrana des del primer moment. Arribant a ocupar les tres posicions de la davantera, tot i que, majoritàriament, ocupant la banda esquerra. Es converteix en el tercer màxim golejador blaugrana en la temporada.

A la seva segona temporada al club blaugrana, el davanter es proclama campió de la Liga sent protagonista en moments importants i marcant un gol davant l'Atlètic de Madrid que posava 11 punts d'avantatge respecte al segon.

Amb la selecció Ferran ha disputat l’Eurocopa del 2020, disputada al 2021, on va marcar dos gols arribant a les semifinals. També juga el Mundial de Qatar 2022, on també va marcar dos gols i va arribar als vuitens de final. En ambdues competicions va ser peça important de l’atac espanyol.

Perfil tècnic

Amb capacitat per adaptar-se a qualsevol posició d'atac, Ferran Torres destaca per la seva intel·ligència sobre el camp i la seva lectura del joc i dels espais. Gran qualitat tècnica i associativa que acompanyen a un gran colpeig amb ambdues cames que té bona relació amb el gol. La velocitat i el desequilibri són altres característiques que destaquen en el valencià.

Lloc de naixement
Foios, Spain
Data de naixement
29/02/2000
Pes
77kg
Alçada
184cm
Debut amb el Club
12/01/2022

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2022/23
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23
  • Manchester City
    Premier League
    1
    2020/21
  • Manchester City
    League Cup
    1
    2020/21
  • Valencia CF
    Copa del Rey
    1
    2018/19
  • Espanya
    European Under-19 Championship
    1
    2019
  • Espanya
    European Under-17 Championship
    1
    2017
  • Espanya
    UEFA Nations League
    1
    2023

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut