04-RONALD_ARAUJO_
Central uruguaià amb projecció, amb bona sortida de pilota i domini del joc aeri.

Ronald Araujo va néixer a Rivera, l’Uruguai, el 7 de març del 1999. El jove defensa central fa els primers passos com a professional a l’equip de la seva ciutat, i després ingressa a les categories inferiors del Rentistas, equip de la Segona Divisió de l’Uruguai.

La seva qualitat no passa desapercebuda al seu país, i el Boston River l’incorpora a la seva plantilla. Després d’estar un any a l’equip de la localitat de Montevideo i de guanyar experiència a la màxima categoria del futbol uruguaià, firma pel Barça B el 29 d’agost del 2018 amb un contracte de cinc temporades, fins a l’any 2023 amb una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros i de 200 milions si forma part del primer equip. La temporada 20/21 puja a el primer equip del FC Barcelona i aixeca el seu primer títol amb el Club, la Copa del Rei.

En la seva segona temporada al club, Ronald Araujo demostra ser un jugador de present i futur, convertint-se en una de les peces clau en la defensa de l’equip. Gràcies al seu fort caràcter guanyador i el seu talent defensiu (i també ofensiu), el central uruguaià es converteix en un dels jugadors més estimats per l’afició culer.

La temporada 2021/22 s'assenta definitivament a l'eix de la defensa blaugrana. El defensa uruguaià disputa més de 3.000 minuts i es consolida com un dels millors defenses de món adaptant-se a jugar de lateral inclús, quan l'equip ho requereix. Marca 4 gols, un d'ells, possiblement el més recordat, al clàssic al Bernabéu.

La quarta temporada d’Araújo és recordada per la solidesa defensiva de l’equip amb l’uruguaià com a pal de paller a l’eix de la defensa. El Barça només va encaixar 18 gols en 38 jornades de lliga, deixant la porteria a zero en 26 ocasions, aquest excel·lent nivell defensiu permet que l’uruguaià pogués celebrar el seu primer títol de lliga.

A més, amb la selecció Araujo és convocat per la Copa América de Brasil 2021 on no arriba a debutar i pel Mundial de Qatar 2022 on per lesió no arriba a participar tot i viatjar i fer dinàmica d’equip.

Perfil tècnic

Defensa central dret contundent, amb domini de les dues cames i un gran control en el joc aeri. Les seves incorporacions a l’atac el fan ser molt important en el joc aeri de l’equip. La velocitat, la capacitat de rectificació i la creixent millora amb la pilota als peus converteixen al de Rivera en un dels millors centrals del món.

Lloc de naixement
Rivera, Uruguay
Data de naixement
07/03/1999
Pes
79kg
Alçada
188cm
Debut amb el Club
06/10/2019

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2022/23
  • Amb el Barça
    Copa del Rey
    1
    2020/21
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut