Memphis Depay, quart fitxatge del FC Barcelona

Memphis Depay, quart fitxatge del FC Barcelona

El jugador signarà contracte fins a la finalització de la temporada 2022/23

El FC Barcelona i Memphis Depay han arribat a un acord per a la seva incorporació al Club, un cop acabat el seu contracte amb l'Olympique de Lió. El jugador signarà contracte fins a la finalització de la temporada 2022/23. 


Polivalència, tècnica i potència per a l’atac 

El primer equip de Memphis Depay (Moordrecht, Holanda, 13 de febrer del 1994) va ser el de la seva ciutat natal, el VV Moordrecht. Amb 9 anys, va fitxar per l’Sparta de Rotterdam, pas previ a la seva incorporació al PSV Eindhoven, equip amb el qual debutaria a l’Eredivisie holandesa. Sota les ordres de l’exblaugrana Phillip Cocu, Memphis Depay va signar grans temporades a Eindhoven.

Els seus bons anys a Holanda van despertar l’interès de molts equips europeus. Va ser el Manchester United, però, qui va guanyar la partida a la resta de clubs. A Old Trafford, amb Louis Van Gaal a la banqueta, jugaria una temporada i mitja, abans de recalar a l’Olympique de Lió el gener del 2017.

A França és on va tornar a esclatar. Hi ha jugat les últimes cinc temporades i mitja i ha estat peça clau de l’equip que va classificar-se per a les semifinals de la Lliga de Campions 2019/20 i que va perdre la final de la Copa de França 2019/20  contra el PSG a la tanda de penals. Titular també amb la selecció holandesa, on va coincidir amb Ronald Koeman, va participar en el Mundial 2014, quedant en la tercera posició del podi, i ja ha marcat també a l'Eurocopa 2020.

El davanter holandès, de pare ghanès, és un atacant polivalent. Amb tendència a caure a banda esquerra, pot exercir de ‘9’ i, lluny de ser un davanter exclusivament d’àrea, li agrada participar en el joc. Hàbil tècnicament, gaudeix també d’un fort colpeig de pilota i d’una potència física que el fan molt perillós encarant els rivals. 

Amb 22 gols, va ser el màxim golejador de l’Eredivisie la temporada 2014/15. El seu curs més prolífic de cara a porteria. Val a dir, però, que en el seu darrer any a la Ligue 1 amb l’OL s’ha aproximat a les seves màximes xifres anotadores. El nou fitxatge blaugrana ha ocupat la posició de plata, amb 20 dianes, en l’apartat de realitzador de la lliga francesa 2020/21. Però ha ocupat la posició d’or en assistències; un total de 12 passades de gol han dut el nom de Memphis Depay.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut