17-MARCOS_ALONSO
Lateral o carriler molt tècnic i amb un gran peu esquerre

Natural de Madrid (28 de desembre de 1990), Marcos Alonso va néixer al si d'una família de gran tradició futbolística. El seu besavi, Luís Zabala; el seu avi, Marcos Alonso Imaz, «Marquitos»; i el seu pare, Marcos Alonso Peña; van jugar de forma professional. A més, tant el pare com el besavi ho van fer defensant la samarreta blaugrana en alguna ocasió.

Marcos Alonso, per la seva part, va començar a jugar a futbol a l'Atlètic de Madrid i, després, va passar pel Reial Madrid, equip amb el qual va debutar a Primera el 4 d'abril del 2010, contra el Racing.
 
Malgrat tot, la carrera d'Alonso s'ha fonamentat, especialment, a Anglaterra. Primer va defensar la samarreta dels Bolton Wanderers, abans de fitxar per la Fiorentina -el va cedir durant una temporada al Sunderland. Després del seu bon rendiment a Itàlia, el lateral va convèncer el Chelsea, que va apostar fort per ell.
 
A l'equip londinenc, Alonso es va convertir en un jugador de recorregut mundial i una peça clau per als blue. De fet, entre molts altres títols, va guanyar una Lliga de Campions.

Marcos Alonso debuta amb la samarreta blaugrana la temporada 2022/2023. La seva polivalència tant al central com al lateral permet reforçar una defensa que només encaixa 18 gols en 38 partits de lliga.

 
A més, Alonso és internacional absolut amb la selecció espanyola amb la qual va debutar el 2018 en un amistós contra l'Argentina.

Perfil tècnic

Marcos Alonso és un carriler o lateral que destaca per la seva depurada tècnica. Té molta facilitat per associar-se amb els companys i un gran peu esquerre amb el qual és capaç de posar grans centrades, però també amenaçar amb un xut llunyà.

Les últimes temporades ha destacat com un gran llançador de faltes i ha registrat unes xifres golejadores importants per a la seva posició. A més, també és un bon defensa i la seva alçada (189 cm) el converteix també en una fortalesa en el joc aeri.

Lloc de naixement
Madrid, Spain
Data de naixement
28/12/1990
Pes
84kg
Alçada
188cm

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2022/23
  • Chelsea
    Premier League
    1
    2016/17
  • Chelsea
    Champions League
    1
    2020/21
  • Chelsea
    Europa League
    1
    2018/19
  • Chelsea
    FA Cup
    1
    2017/18
  • Chelsea
    Club World Cup
    1
    2020/21
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23
  • Espanya
    UEFA Nations League
    1
    2023

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut