Marcos Alonso, nou jugador del Barça

Marcos Alonso, nou jugador del Barça

El jugador signarà contracte fins al 30 de juny del 2023 i tindrà una clàusula de rescissió de 50 milions d’euros

El FC Barcelona i Marcos Alonso han arribat a un acord per a la incorporació del jugador, després que el defensa hagi rescindit el seu contracte amb el Chelsea Football Club.

El jugador signarà contracte fins al 30 de juny del 2023 i tindrà una clàusula de rescissió de 50 milions d’euros.

Pròximament el Club informarà dels detalls de la presentació de Marcos Alonso com a nou jugador del primer equip.

Potència i recorregut per al lateral

La carrera de Marcos Alonso, nascut el 28 de desembre del 1990, ha passat, bàsicament, per Anglaterra. Tot i debutar a Primera amb el Reial Madrid, l’estiu del 2010 va ser traspassat als Bolton Wanderers, on la seva carrera va començar a créixer de forma progressiva.

Titular al Bolton, el lateral va cridar l’atenció de la Fiorentina l’estiu del 2013, però la seva primera experiència a l’equip italià no va ser satisfactòria. Així, durant el mercat d’hivern, va marxar cedit al Sunderland de la Premier League, on novament es va fer un lloc a la banda esquerra del conjunt de l’Stadium of Light.

Sis mesos que van servir perquè el seu retorn a Itàlia fos més positiu. I és que, amb Paulo Sousa a la banqueta, el rol de Marcos Alonso a la Fiorentina va canviar i es va convertir en habitual com a carriler esquerre en el sistema de cinc defenses que va dibuixar el tècnic portuguès.

Peça clau en un equip ‘Champions’

Amb la ‘Fiore’ va disputar un total de 85 partits, abans de tornar a Anglaterra l’any 2016 de la mà del Chelsea, ja consagrat i amb un rendiment immediat que va convertir Marcos Alonso en una de les peces clau dels onzes de l’equip d’Stamford Bridge.

Important en atac i en defensa, durant les seves sis temporades al club londinenc ha guanyat sis títols: una Premier League (2017), un Mundial de Clubs (2022), una Europa League (2019), una Supercopa d’Europa (2022), una FA Cup (2018) i, el més important de tots, una Champions League (2021). Palmarès extens que serveix de retrat de les grans temporades firmades per Marcos Alonso al Chelsea.

Un lateral ofensiu i amb gol

El madrileny és un jugador molt complet i es troba còmode tant en la posició de lateral en una defensa de quatre, com en la de carriler en una defensa amb tres centrals. És el seu físic privilegiat (189 cm), combinat amb el seu fi peu esquerre, que el fan ser un futbolista dominant en les dues àrees. A més, la seva alta velocitat fa que les transicions tampoc no siguin un problema per al lateral.

Cal destacar, també, que és un veritable especialista en els llançaments de falta, especialment des del sector dret. A més, en la seva etapa al Chelsea ha estat també l’encarregat de picar els córners.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut