fcb.portal.reset.password

El Benjamí C posa amb els nois i noies de la Fundació Itinerarium. | VÍCTOR SALGADO

El Benjamí C ha protagonitzat una experiència humana inoblidable. Els joves jugadors blaugranes, acompanyats pels seus entrenadors Albert Puig i Pol Planas, han compartit l’entrenament amb un grup format per vuit nois i noies amb necessitats especials de la Fundació Itinerarium amb els que el proper diumenge 4 de desembre disputaran el II Dia del Futbol Inclusiu al Camp de l’Unificació Bellvitge de L’Hospitalet. L’entrenament ha estat tan emotiu que al final del mateix, quan l’Albert Puig els hi ha preguntat als seus jugadors què havien aprés, les respostes han estat molt sinceres: “a treballar en equip”, “a confiar en el company” i, sobretot, “l’enorme dificultat que té jugar a futbol quan ets cec”. L’experiència, per tant, ha valgut la pena.

Tots, jugadors del Benjamí C i els nois i noies de la Fundació Itinerarium, es tornaran a trobar el diumenge a L’Hospitalet al II Dia del Futbol Inclusiu. Cada equip que participa en aquesta jornada tan especial estarà format per 8 jugadors: 4 jugadors amb necessitats especials i 4 sense. El darrer partit que es jugarà serà el que enfronti al FC Barcelona i l’Unificació Bellvitge (12.00 h). L’Anna Vives, la noia amb la Síndrome de Down que va crear la seva pròpia tipografia de lletra i gran barcelonista, jugarà amb l’equip del Barça.

Han conegut les regles

Els jugadors del Benjamí C han conegut en aquest entrenament les regles d’aquest esport. Han descobert que, per exemple, no hi ha fores de banda i que cada vegada que els vuit jugadors de l’equip toquen la pilota, en un exemple de joc col·lectiu, es decreta un penal a favor. Tot sempre amb l’objectiu d’afavorir la integració de nois i noies amb necessitats especials (persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, Síndrome de Down o amb dificultats intel·lectuals/mentals) i conscienciar les entitats esportives de la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs. En aquest entrenament, un dels moments més emocionants ha estat quan els jugadors del Benjamí C s’han posat un antifaç i, a cegues, han estat els nois de la Fundació Itinerarium qui els han guiat per poder controlar la pilota. Ha estat l’exemple perfecte del que suposa el treball en equip i la integració mitjançant l’esport. El diumenge, a L’Hospitalet, viurem la segona part d’aquesta extraordinària experiència al II Dia del Futbol Inclusiu. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();