26-INAKI_PENA
Porter format a la Masia que destaca per la seva seguretat, lideratge i valentia sota pals i el bon domini de la pilota

Nascut a Alacant l’any 1999, Iñaki Peña va arribar al Barça procedent del Vila-real a la categoria d’Infantil l’any 2012. Durant la seva primera temporada ja va guanyar la Lliga amb l’equip blaugrana i ho va repetir durant els seus ascensos de categories, en què destaca la Youth League de la temporada 2017/18.

El seu bon nivell sota pals el va fer arribar fins al Barça ‘B’ la temporada 2018/19. Des d’aquella temporada, el jugador va anar intercalant segon i primer equip segons les necessitats del Club, formant part del títol de Copa del Rei de la temporada 2020/21. La següent temporada, la 2021/22, el porter va decidir marxar cedit al Galatasaray durant el mercat d’hivern a la recerca de minuts. Acabada la cessió, el jove format a la Masia va retornar al club blaugrana i a l'hivern del 2023 va passar a tenir fitxa del primer equip.

Perfil tècnic

Es tracta d’un porter que destaca per la seva seguretat i fermesa sota pals. Té una bona sortida en el joc aeri i aporta molta contundència, tot i que també despunta per realitzar bones sortides tapant les passades llargues rivals. També cal mencionar el seu compromís com a líder i ho ha demostrat des de les categories inferiors. Amb la pilota els peus té un guant a la cama dreta i molta paciència a l’hora de sortir amb la pilota jugada.

Lloc de naixement
Alicante, Spain
Data de naixement
02/03/1999
Pes
78kg
Alçada
184cm

Palmarès

  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut