Història

Història

Centre de Documentació

El Centre de Documentació i Estudis, organitzat en tres àrees, té com a missió la preservació i difusió del patrimoni documental del FC Barcelona

El Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona (CDiE-FCB) compta amb un arxiu històric i administratiu que inclou un important fons gràfic, una biblioteca especialitzada en l’àmbit esportiu i fonamentalment en el FC Barcelona i en últim lloc, una hemeroteca on es recullen les principals publicacions de l’àmbit blaugrana.

D'altra banda, també disposa d’un arxiu multimèdia, una nova eina de treball per catalogar totes aquelles imatges que es generen dins el Club. L’objectiu final d’aquest projecte és assegurar la conservació i la recuperació d’aquests materials, així com assegurar-ne l’òptima distribució.

Aquestes àrees serveixen perquè el CDiE-FCB pugui funcionar com a centre d’informació i referència sobre el Club i alhora desenvolupi la tasca d’assessorament en la realització d’investigacions sobre l’entitat.

En funcionament des del 1994

El CDiE-FCB, en funcionament des del 20 d’octubre del 1994, accepta donacions de fotografies, llibres, diaris, revistes i documents que puguin complementar els seus fons i es compromet a la seva conservació i custòdia. No hi ha servei de préstec, però es poden fer fotocòpies.

Tot i estar situat al segon pis del Museu del Club, a la tribuna del Camp Nou, el CDiE–FCB no es considera una part més del Museu sinó un àmbit de consulta i estudi, per la qual cosa els visitants del Museu no poden entrar-hi si no és per fer-ne us dels seus serveis.

Per accedir al Centre només cal anar a l’entrada del Museu del FC Barcelona (al costat de la Botiga) i comunicar als empleats el desig de visitar-lo.

Contacte

Centre de Documentació i Estudis FC Barcelona
Camp Nou 
Av. Arístides Maillol, s/n
08028 Barcelona
Telèfon: 93 496 36 12
Fax: 93 496 36 12
E-mail: centre.documentacio@fcbarcelona.cat

*Tancament temporal del Centre de documentació

A causa dels treballs de manteniment i seguretat que s’estan fent al Camp Nou, el Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona ha tancat temporalment, i el personal del Centre s’ha traslladat a les oficines de l’Àrea Social. Com a conseqüència d’aquest trasllat, el servei de consultes no es podrà dur a terme de manera presencial i només serà operatiu per mitjà del correu electrònic centre.documentacio@fcbarcelona.cat.

 

Tanca l'article