fcb.portal.reset.password

Babunski davant del públic en la Sala Paris / VÍCTOR SALGADO - FCB

David Babunski ens ha ofert una mostra més de la seva gran qualitat humana. El jugador macedoni del Barça B passarà les seves vacances de Nadal al camp de refugiats de Gevgelija (Macedònia) ajudant els milers de persones desplaçades que cada dia transiten per aquesta petita ciutat situada a la frontera amb Grècia amb la intenció d’agafar un tren que els porti fins a Sèrbia, per continuar després el seu viatge fins a Alemanya. Babunski viatjarà del 22 al 26 de desembre a Gevgelija amb el seu germà Dorian, també futbolista, i quatre amics amb la intenció de portar aigua i menjar als refugiats, la gran majoria procedents de Síria, i, sobretot, amenitzar l'espera dels exiliats, especialment dels nens i nenes, molts d'ells orfes o que han arribat al camp sense els seus pares.

I per aconseguir el seu objectiu, per poder comprar aliments i qualsevol altre tipus de material bàsic necessari per portar els exiliats desplaçats fins a la frontera de Macedònia amb Grècia, Babunski ha exposat les seves reflexions existencials, aquelles que habitualment ofereix des de la seva plataforma Skyself, en un soliloqui fet a la Sala París del Camp Nou, davant d’unes 70 persones - entre elles alguns companys del Barça B - i sota el títol “Descobrint-nos: Qui som realment?”,  amb el que ha recaptat fons per la seva expedició solidaria. Un acte que ha estat presidit per la directiva Maria Teixidor, secretària de la Fundació de l’FC Barcelona, que ha destacat en la seva presentació els valors humans que representa Babunski, un jugador de 21 anys que va arribar a La Masia quan només tenia 10 anys. “Un acte com aquest ens fa sentir molt orgullosos de tenir un jugador com ell, amb els seus valors, al Club. Ell, una persona formada a La Masia, és un clar exemple de per què el Barça és més que un club”, ha comentat Maria Teixidor, que ha recordat com des del Club s’ha impulsat, canalitzat a través de la Fundació i la Creu Roja, la campanya Tant se val d’on venim per recaptar fons en favor dels refugiats, sensibilitzar la societat i ajudar a la integració dels nouvinguts quan arribin a Catalunya.

Les accions previstes

Babunski ha contactat amb diverses organitzacions internacionals que treballen al camp de refugiats de Gevgelija per posar-se al seu servei. Una de les idees que tenen, a més de comprar aigua i aliments, és la d’organitzar en el camp de refugiats activitats dinàmiques, jocs i partits de futbol amb l'objectiu de potenciar els valors que aporta l'esport a la vida: el treball en equip, la solidaritat, la integració social o la companyonia, entre d'altres. Tot, com ha explicat Babunski en el seu soliloqui, per què en aquesta vida “és possible una nova realitat; un món millor”. I ell, com el Barça, és una persona solidària i compromesa amb la societat que lluita per aconseguir un món millor.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();