fcb.portal.reset.password
Gabri sentat amb quadres de les diferents promocions de La Masia darrere

Gabri retorna al Barça després de vuit anys / Foto: Arxiu FCB

Gabriel García ‘Gabri’, exjugador del primer equip del FC Barcelona, torna al Club per ser l’ajudant tècnic d’Eusebio Sacristán i del segon entrenador, Carlos Hugo García, al Barça B. El migcampista català, de 35 anys, reprèn la seva carrera al Barcelona després d’haver-ne marxat el 2006 per fitxar per l’Ajax, on va jugar fins a la temporada 2009/2010. La seva retirada va ser a Suïssa.

Gabri es va formar a les categories inferiors del FC Barcelona, equip en què ha desenvolupat gran part de la seva carrera esportiva. De la mateixa generació de jugadors que Carles Puyol i Xavi Hernández, va ser jugador del filial blaugrana des del 1997 fins al 1999. El 22 d’agost de 1999 debutava amb el primer equip en el partit entre el FC Barcelona i el Reial Saragossa (1-0) disputat al Camp Nou, corresponent a la primera jornada de la temporada 1999/2000. Aquella temporada, amb Louis Van Gaal a la banqueta, va jugar 17 partits de Lliga, 4 de Copa i 9 de Lliga de Campions, i va fer 6 gols.

Una peça important del primer equip

La temporada 2000/2001 va ser la seva gran oportunitat. Es va consolidar com un dels habituals del primer equip. La seva polivalència li permetia poder jugar en diverses posicions (migcampista ofensiu, interior, mig centre o lateral, sempre per la banda dreta), de manera que tenia minuts en quasi tots els partits encara que nos fos titular.

Com per a tots els futbolistes, les lesions són un malson. Al desembre del 2004 va patir un dels pitjors sotracs de la seva carrera. Un trencament dels lligaments encreuats del genoll dret el va mantenir fora dels terrenys de joc durant sis mesos. Va tornar a trepitjar el camp just al final de la temporada, coincidint amb la celebració del títol de campió de Lliga (2004/2005), que era el seu primer títol com a jugador professional.

Amb el Barça, Gabri ha guanyat dues Lligues (2004/2005 i 2005/2006), una Supercopa d’Espanya (2005), dues Copes Catalunya (2003/2004 i 2004/2005) i una Champions League (2005/2006).

La seva etapa fora del Club

Al juny del 2006 va finalitzar la seva etapa com a jugador blaugrana després de set temporades al primer equip del FC Barcelona en marxar a l’Ajax. A l’equip d’Amsterdam va ser titular indiscutible amb Henk ten Cate com a entrenador, i hi va marcar gols de mitjana distància, alguns de decisius. El seu palmarès amb l’Ajax va augmentar amb dues Supercopes d’Holanda (2006 i 2007) i dues Copes dels Països Baixos (2007 i 2009).

Quatre anys després decidia marxar d’Amsterdam i s’unia a l’Umm-Salal Sports Club de la Lliga de Qatar, on s’estaria una temporada. L’estiu del 2011 fitxava pel FC Sion de la Superlliga Suïssa, i la temporada següent marxaria al FC Lausanne-Sport, el club que el veuria retirar-se com a jugador professional. Aquell estiu del 2012 penjava les botes i es convertia en el nou assistent tècnic del FC Sion de la temporada 2012/2013, un dels seus exequips, de l’entrenador Sébastien Fournier.

Finalment, vuit anys després, Gabri torna al Barça per ser assistent tècnic al FC Barcelona B, el club que el va veure créixer, per ajudar a formar jugadors que arribin a ser futbolistes de primer nivell.

Palmarès

2003-2004 Copa Catalunya (FC Barcelona)

2004-2005 Copa Catalunya (FC Barcelona)

2004-2005 Lliga Espanyola (FC Barcelona)

2005-2005 Supercopa d'Espanya (FC Barcelona)

2005-2006 Champions League (FC Barcelona)

2005-2006 Lliga Espanyola (FC Barcelona)

2006  Supercopa d'Holanda (Ajax d'Amstedam)

2007 Supercopa d'Holanda (Ajax d'Amstedam)

2007 Lliga dels Països Baixos (Ajax d'Amstedam)

2009 Lliga dels Països Baixos (Ajax d'Amstedam)

Tornar a dalt