fcb.portal.reset.password

Quintillà en un entrenament d'aquesta pretemporada / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

Jordi Quintillà ha explicat a Barça TV i fcbarcelona.cat quines són les seves primeres sensacions sota les ordres d’Eusebio i quins objectius té de cara al curs actual. D’altra banda, ha parlat dels seus referents, capítol on ha destacat el seu company Sergi Roberto. Provinent del Lleida i ara amb 17 anys, podria debutar amb només 18 com a jugador de la Lliga Adelante amb el Barça B, una notícia que ni ell mateix esperava.

Com definiria els primers dies de l'estada amb el Barça B?

Molta il·lusió per començar aquesta nova campanya. Crec que tots estem amb moltes ganes de poder compartir molts moments junts i donar el cent per cent cada minut.

Com l'han rebut? Tenia una mica de por o el fet que pugin uns quants del Juvenil els ho facilita?

El fet de pujar del Juvenil fa que ja coneguis gent. La temporada passada ja vam fer diversos entrenaments amb el Barça B i això t'ajuda. Nosaltres ja coneixíem el cos tècnic i els jugadors i hem anat tirant endavant.

Quan sap que el Club compta amb vostè i que jugarà al Barça B?

A l'inici de la temporada no hi pensava, gaudia de cada minut que em donava el míster, fins que al final hi va haver reunions amb el meu representant i, a l'hora de decidir qui pujava, em van posar amb el grup. A mi m'ho van dir el dia 4 de juny i la veritat és que no m'ho esperava.

Aquest últim any de Juvenil ha estat molt important per a vostè a títol personal.

Molt. Crec que només el fet de ser al Juvenil del Barça ja et dóna un gran creixement tècnic, tàctic i personal. No vam poder guanyar cap títol, però vam estar a punt de guanyar-los tots. Crec que tots estem molt contents de la campanya que vam fer i això ajudarà el Juvenil A de l'any vinent a poder arribar més lluny.

Va arribar més tard al Barça que altres jugadors. Això ha estat un 'handicap' o ho va assimilar tot molt ràpid?

Costa, perquè és cert que els altres ja porten un bagatge des de petits. El fet d'arribar amb 17 anys fa que et trobis amb els grups fets i t'hi has d'integrar. A mi em va sorprendre com vaig entrar al grup i vull donar les gràcies als molts jugadors que em van ajudar a entrar al Barça.

Juga molt diferent de quan era al Lleida? Ha hagut de canviar molt la seva manera d'entendre el joc?

Sí. Per circumstàncies tàctiques jo vaig jugar a moltes posicions i he hagut de canviar una mica. Tant en Sergi, com l'Eusebio i com l'Òscar m'han ajudat a entendre el joc tàctic del Barça.

Al Juvenil B jugava d'interior esquerre, però l'any passat ja va fer d'interior dret. Com ho ha portat?

És per la mateixa raó per la qual els extrems juguen a cama canviada. Així tens més facilitat per acabar la jugada i hi pot haver molts més xuts a porteria i, per tant, molts gols. De totes maneres, hi havia molta mobilitat i això ens ajudava a poder jugar tots junts. Podies acabar una jugada com a interior dret, esquerre, o de sis.

Quins creu que són els seus punts forts?

Crec que sóc un jugador de recorregut, intento arribar a baix i a dalt. Miro de fer el que em demana cada entrenador tan bé com sé. Bàsicament el meu joc és de recorregut.

Té algun referent?

Quan vaig arribar amb el Juvenil B, sobretot en Sergi Roberto, que ja jugava al B i veia que era un jugador diferent. Ara que estic amb ell a l'equip és una passada, m'hi fixo molt i intento aprendre’n. És un jugadoràs. El seu joc és el que millor s'adapta a l'estil Barça.

Ens deia Eusebio que el salt del Juvenil al segon equip és molt gran. Ha notat aquest canvi?

Bàsicament de ritme, hi ha una diferència brutal, es nota molt el ritme que porten aquí i el que portàvem al Juvenil. Inevitablement acabes agafant el ritme dels teus companys.

Quins són els seus objectius aquesta temporada?

El meu principal objectiu és quedar-me aquí amb ells tota la temporada i créixer com a persona, aprendre de la gent que hi ha al grup i al Club. Futbolísticament, evidentment, aprendre del cos tècnic i dels jugadors.

Quan un fa un salt important, hi ha dues possibilitats: que vegi que no dóna el nivell o que creixi. Creu que es farà més gran envoltat de millors jugadors?

Crec que aquí és on es veu el veritable futbolista. Si vols arribar a ser professional has de fer aquest salt d'intensitat de demostrar que vals per jugar a futbol. Si no demostres el que vals, no ho deixes tot al camp, no faràs res.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();