El minut a minut dels Jocs Olímpics en clau del FC Barcelona

El minut a minut dels Jocs Olímpics en clau del FC Barcelona

Segueix l'actualitat barcelonista a Tòquio amb tots els esportistes que representen el Club en aquesta cita olímpica

Punt final a Tòquio 2020. Fins a 35 blaugranes de cinc disciplines diferents han representat el FC Barcelona en aquesta cita olímpica.

Vols saber quines proves i què fan els nostres esportistes? No et perdis el minut a minut amb l'actualitat blaugrana: 

Diumenge, 8 d'agost 

- Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 han finalitzat. En l'Estadi Olímpic de Tòquio, aquest diumenge ha tingut lloc l'acte de clausura, que ha donat relleu als Jocs de París 2024.

Destacar que tretze medalles han tingut representació blaugrana durant aquesta cita olímpica. 

Dissabte, 7 d'agost 

FUTBOL

- Pedri, Èric Garcia i Óscar Mingueza tornaran de Tòquio amb la medalla de plata. Els blaugranes de la selecció espanyola no han pogut evitar la derrota davant de la selecció del Brasil, que s'ha fet amb l'or després de vèncer per 2 a 1.

Després d'haver disputat la final, on ha tornat a jugar els 120 minuts, Pedri s'ha convertit en el jugador de les lligues europees que més partits ha disputat al llarg de la temporada, superant els 72 partits disputats pel portuguès Bruno Fernandes, jugador del Manchester United.

HANDBOL 

- França ha guanyat 25-23 a Dinamarca per reclamar l’handbol per tercera vegada en els últms quatre JJOO, i amb Ludovic Fàbregas, Dika Mem, Timothey N’Guessan i Melvyn Richardson del Barça jugant el seu paper. Començant per l’alemany Edward Wunderlich el 1984, aquestes noves medalles fan ascendir a 38 el nombre de medalles blaugranes d’handbol olímpic al llarg dels anys, incloses vuit a l’edició de Tòquio.

- La selecció espanyola guanya el bronze. Pérez de Vargas, Entrerríos, Aleix Gómez i Ángel Fernández s'han penjat aquest metall després de guanyar l'Egipte del també barcelonista Ali Zein (31-33).

Divendres, 6 d'agost

FUTBOL

- Medalla de plata per la Suècia de Fridolina Rolfö al caure a la tanda de penals davant el Canadà. Les sueques s'han avançat en el marcador, però el Canadà ha empatat 1-1 i el partit ha marxat a la pròrroga sense canvis. Al final el 2-3 de la tanda de penals ha donat l'or al Canadà. La blaugrana Rolfö ha disputat 105 minuts de la final. 

ATLETISME

- Raquel González, catorzena en la final de 20 Km marxa femenina amb un temps de 1:31:57.

Dijous, 5 d'agost

HANDBOL

- La selecció olímpica espanyola no ha pogut superar a la poderosa Dinamarca (23-27). Els blaugranes Pérez de Vargas, Entrerríos, Aleix Gómez i Ángel Fernández lluitaran contra Egipte per la medalla de bronze el proper dissabte.

- La França de Ludovic Fàbregas, Dika Mem, N’Guessan i Melvyn Richardson lluitarà per la medalla d'or després d'haver vençut a l'Egipte, on un altre blaugrana, Ali Zein, tindrá la oportunitat de penjar-se la medalla de bronze en el partit pel tercer i quart lloc.

Dimecres, 4 d'agost

ATLETISME

- Adrian Ben, cinquè a la final dels 800 metres masculins amb un temps de 1:45,96 i obtè així diploma olímpic.

- Carolina Robles finalitza en darrera posició la final dels 3000 metres obstacles femení. 

- Aauri Lorena Bokesa ha finalitzat en la darrera posició la final dels 400m femenins amb un temps de 51,57. 

Dimarts, 3 d'agost

FUTBOL

La selecció espanyola, amb Pedri disputant 83 minuts i Eric Garcia tot el matx, s'ha classificat amb un agònic gol d'Asensio per a la gran final dels Jocs Olímpics. El partit s'ha decidit a la segona meitat de la pròrroga després que els 90 minuts acabessin amb 0-0. Aquest dissabte Pedri, Eric Garcia i Mingueza lluitaran per l'or davant el Brasil.

BÀSQUET

- Laprovittola tampoc serà a les semifinals després de la derrota de l'Argentina davant Austràlia (97-59).

HANDBOL

- Vuit culers classificats per a les semifinals d'handbol entre la selecció espanyola i la francesa. Espanya s'ha imposat a Suècia (34-33), mentre que França ha guanyat clarament a Bahrain (42-28). Consulta tots els detalls. 

BÀSQUET

- La selecció espanyola de bàsquet ha caigut eliminada en els quarts de final davant Estats Units (81-95).

ATLETISME

- L'atleta del Barça Nelson Évora ha finalitzat en 13a posició la primera ronda del triple salt masculí.

- Aauri Lorena Bokesa ha aconseguit la quarta posició en la primera ronda dels 400m femenins amb 51.89.

Dilluns, 2 d'agost

FUTBOL 

Fridolina Rolfö assegura una altra medalla olímpica per al FC Barcelona. L’extrem sueca, que ha fitxat aquest estiu pel Club, ha marcat el gol de la victòria davant Austràlia. Una solitària diana de la nova incorporació culer que ha classificat la selecció sueca per a la final dels Jocs Olímpics. El rival serà Canada (divendres 6 d'agost, 11 hores).

ATLETISME

- L'atleta blaugrana Jaël-Sakura Bestué ha participat en les semifinals dels 200 metres femenins i, tot i aconseguir la seva millor marca personal, ha estat quarta i no ha pogut obtenir el tiquet per a la gran final.

Diumenge, 1 d'agost

HOQUEI HERBA

- Final de trajecte per a la selecció espanyola olímpica d'hoquei herba. Davant d'una de les grans favorites a l'or, la selecció de Bèlgica, Espanya no ha pogut aconseguir la gesta i ha estat derrotada per 3 a 1. El conjunt de Miki Delmàs sí que ha aconseguit resistir al primer temps, marxant-se al descans amb un 0 a 1 d'avantatge, però en el segon període els 'Diables Vermells' s'han acabat imposant.

BÀSQUET

La selecció espanyola no ha pogut obtenir la primera plaça del seu grup després de ser derrotada per la potent Eslovènia (87-95). El partit, que ha tingut emoció fins l'últim instant, ha molt igualat entre dues de les seleccions favorites per penjar-se una medalla en aquests Jocs Olímpics. La igualtat, tònica dominant, s'ha desfet en l'últim minut de partit i ha inclinat la balança pel combinat eslovè. El partit ha comptat amb la participació dels blaugranes Pau Gasol (8 punts) i Àlex Abrines (3 punts).

Als quarts de final, Espanya s'haurà de veure les cares amb els Estats Units.

- Argentina ha complert amb el seu objectiu i ha vençut al Japó per obtenir al bitllet per als quarts de final de Tòquio 2020 (94-74) en el Saitama Super Arena. Els blaugranes Leandro Bolmaro i Laprovittola han anotat quatres punts per cap.

ATLETISME

- Yulimar Rojas fa història. La blaugrana s'ha penjat la medalla d'or en triple salt amb rècord del món inclòs. 

- Adrián Ben, que ahir va superar una ronda prèvia, ha pogut accedir a la final dels 800 metres després de ser quart en el segon grup de les semifinals. El blaugrana, debutant en uns Jocs Olímpics, ha fet una gran carrera sabent esperar el seu moment i atacant en els metres finals, escalant posicions sense parar i fent un temps d'1: 44,30, suficient per aconseguir el tiquet per a la final amb la seva marca.

- La blaugrana Laura Redondo, que als 33 anys debutava en uns Jocs Olímpics, no ha pogut superar la ronda classificatòria després de fer dos llançaments nuls i un vàlid (62,42) en la prova de llançament de martell.

- Per la seva banda, Carolina Robles sí que disputarà la final dels 3.000 metres obstacles després que els jutges hagin decidit repescar-la i otorgar-li la classificació, doncs l'atleta del FC Barcelona s'havia vist greument perjudicada per la caiguda d'una rival.

HANDBOL

- Finalment, l'últim partit amb representació blaugrana del dia ha estat el de Langaro i Thiagus Petrus. La selecció brasilera d'aquests dos barcelonistes ha perdut (29-25) contra Alemanya.

- Més tard, la França de Ludovic Fàbregas, Dika Mem, N’Guessan i Melvyn Richardson, ja classificada pels quarts de final, ha encaixat la seva primera derrota en els Jocs Olímpics de Tòquio al perdre contra Noruega per 32 a 29. Dels blaugranes, Ludovic Fabregas ha estat el jugador més destacat del matx, convertint quatre anotacions.

- Espanya ha superat el tràmit contra Argentina de Leo Maciel i ha lograt la seva quarta victòria del campionat (36-27). La selecció, que ja estava classificada pels quarts, espera un rival que sortirà d'entre Dinamarca, Egipte o Suècia. Contra Argentina, els blaugranes Pérez de Vargas, Entrerríos, Aleix Gómez (amb sis dianes, màxim anotador del partit) han participat, mentre que Ángel Fernández s'ha quedat sense jugar.

- En el grup B, la selecció olímpica d'Egipte ha aconseguit una nova victòria, la quarta en cinc partits, després de no donar opció a Bahréin (30-20). El blaugrana Ali Zein ha anotat un gol i disputarà els quarts de final dels Jocs Olímpics.

- Abans, en el mateix grup, la selecció portuguesa de Luis Frade no ha aconseguit la victòria contra Japó, que ja estava eliminat, i ha dit adéu a Tòquio amb una ajustadíssima derrota després d'un partit igualat que no s'ha decidit fins l'últim minut (30-31). El blaugrana Luis Frade ha tirat tres vegades i ha anotat tres gols, amb un 100% d'efectivitat en els seus llançaments.

Dissabte, 31 de juliol

FUTBOL

- Espanya ha aconseguit el bitllet per a les semifinals després d'un matx extraordinari davant Costa d'Ivori (5-2). Quan el partit semblava encarat a la pròrroga, l'equip rival s'ha avançat en el temps de descompte, però la selecció olímpica espanyola ha aconseguit refer-se ràpidament i empatar el partit. Ja a la pròrroga, el combinat nacional ha anotat tres gols que han sentenciat la eliminatòria, destacant un hat-trick de Rafa Mir, ex del Barça B.

Pel que fa a l'actuació dels blaugranes, Èric García ha disputat tot el partit i Pedri ha estat substituit en el minut 102, mentre que Óscar Mingueza, que tornava de lesió, s'ha hagut de retirar en el minut vuit de partit. 

- La selecció olímpica espanyola busca les semifinals de futbol masculí davant Costa de Marfil. Pedri, Èric Garcia i Mingueza, que tornava a l'onze després dels seus problemes físics, seran titulars en el que és l'únic partit dels quarts de final que compta amb representació blaugrana.

ATLETISME

- En les rondes classificatòries dels 800 metres, els blaugranes Pablo Sánchez-Valladares i Adrián Ben han buscat l'accés a les semifinals amb sort dispar. Adrián Ben ha estat el gran protagonista de la jornada al aconseguir el récord olímpic espanyol amb un temps de 1:45.30, sent el tercer de la seva sèrie i accedint directament a les semifinals en els seus primers Jocs Olímpics. Per altra banda, Pablo Sánchez-Valladares ha estat el sisè del seu grup amb un temps de 1:46.06 i no ha lograt el pas a les semifinals dels 800 metres.

- La Federació espanyola d'atletisme ha anunciat que finalment la delegació olímpica, de la que formava part l'atleta blaugrana Aauri Bokesa, no estarà present a la final del relleu mixte de 4x400. Recordar que el combinat espanyol va accedir a la final després de les desqualificacions dels Estats Units i de la República Dominicana, però els recursos han prosperat i els països sancionats estaran finalment a la final, deixant a Espanya sense plaça.

Divendres, 30 de juliol

FUTBOL

- La Holanda de Lieke Martens ha caigut en els quarts de final després d'empatar 2-2 amb els Estats Units. El partit s'ha decidit a la tanda de penals, amb un resultat final de 4-2. La futbolista blaugrana ha disputat els 120 minuts.

- La sueca Fridolina Rolfö ha aconseguit el bitllet per les semifinals i estarà en la lluita per les medalles del futbol femení. La selecció olímpica sueca ha vençut al Japó (3-1) després de marxar al descans amb el partit empatat a un gol. La jugadora blaugrana ha disputat tot el partit.

- Gio i la selecció olímpica brasilera han perdut en els quarts de final i han posat fi a la seva trajectòria en els Jocs Olímpics de Tòquio. En un partit molt tancat, ni Brasil ni Canadà han pogut desfer la igualada en el temps reglamentari, mentre que durant la pròrroga tampoc s'ha mogut el zero del marcador. Ja en la tanda de penals, Canadà s'ha imposat a Brasil i estarà a les semifinals. Gio no ha participat en el partit.

ATLETISME

- L'atleta blaugrana Aauri Bokesa ha fet història després de classificar-se per a la final de relleu mixte dels 4x400 metres. Amb un temps de 3:13.29, récord nacional, aquesta és la primera vegada que la representació olímpica espanyola arriba a la final d'aquesta prova, i per accedir-hi han hagut d'esperar la desqualificació dels Estats Units i de la República Dominicana. 

- En les semifinals de triple salt, dues atletes blaugranes han participat a la ronda classifcatòria. El salt de 14,77 metres de la veneçolana Yulimar Rojas li ha valgut per accedir a la final amb el millor temps, mentre que la brasilera Nubia Soares no ha pogut obtenir el bitllet després de saltar 14.07 metres. La final tindrà lloc el proper diumenge a les 13:15 hores.

Això deia Yulimar Rojas, medallista de plata a Rio 2016, després de lograr l'accés per a la gran final:

HANDBOL

- L'últim partit del dia amb representació blaugrana ha estat el Portugal - Dinamarca, on Luis Frade (POR) ha anotat dos dianes. Tot i així, la selecció portuguesa no ha pogut superar a Dinamarca, líder del grup, i es queda amb una victòria després de quatre jornades disputades.

- Més tard, un nou culer ha saltat a l'Estadi Nacional de Yoyogi representant a una selecció d'Egipte que ha superat a Suècia per 22 a 27. El blaugrana Ali Zein ha contribuit a la victòria amb tres anotacions. D'aquesta manera, l'Egipte suma la seva tercera victòria en quatre partits i ja té a la mà el tiquet pels quarts de final dels Jocs Olímpics.

- En el duel entre dues de les favorites i amb múltiple representació blaugrana, França s'ha imposat a Espanya per 36 a 31. Amb aquesta nova victòria, la França de Ludovic Fàbregas, Dika Mem, N’Guessan i Melvyn Richardson s'afiança com a líder del Grup A després de quatre victòries en quatre partits. Per la seva banda, Pérez de Vargas, Entrerríos, Aleix Gómez (amb cinc dianes, màxim anotador espanyol del partit) i Ángel Fernández, representants blaugranes a la selecció espanyola, també tenen assegurat el bitllet pels quarts de final.

- El 33% d'acert en aturades de Leo Maciel no ha estat suficient per evitar la derrota de la selecció olímpica argentina en mans del Brasil dels blaugranes Thiagus Petrus i Haniel Langaro (23-25). Aquest últim ha estat dels jugador més destacats del partit i ha anotat cinc gols per ajudar al Brasil a assolir la victòria.

HOQUEI HERBA

- Un gol de penalti córner a 48 segons del final li ha donat a la selecció olímpica espanyola el pas als quarts de final dels Jocs Olímpics després d'empatar davant Austràlia amb molt patiment (1-1). El blaugrana Miki Delàs, capità de la selecció, ha estat el jugador de camp que més minuts ha disputat, amb 57'.

ATLETISME

- En la primera ronda de la carrera de 3.000 metres obstacles, el blaugrana Sebastian Martos, representant l'equip olímpic espanyol, ha acabat com a vuitè classificat de la seva sèrie. Martos, amb un temps de 8:23.07, no ha pogut classificar-se per a la final del proper dilluns.

Dijous, 29 de juliol

BÀSQUET

- La selecció olímpica espanyola ha vençut a Argentina en el segon partit que disputen als Jocs Olímpics de Tòquio. El partit ha comptat amb dos respresentants blaugranes en cada equip, doncs Pau Gasol i Àlex Abrines s'han vist les cares contra Leadro Bolmaro i Laprovittola, el nou fitxatge blaugrana.

Després d'un inici favorable a la selecció argentina, Espanya ha aconseg- uit capgirar el marcador i s'ha acabat imposant per 81-71. Pel que fa als jugadors blaugranes, Pau Gasol ha tornat a a anotar 9 punts, a més d'agafar dos rebots i entregar 2 assistències; Abrines ha anotat 3 punts i capturat 2 rebots; Bolmaro, amb només sis minuts sobre pista, ha convertit 2 punts; i Laprovittola, un dels més destacats del partit, ha arribat als 27 punts que ha acompanyat de 4 assistències i 2 rebots.

En el proper partit, Espanya i Eslovènia s'enfrontaran en el duel que decidirà qui s'adjudica la primera plaça del grup.

Dimecres, 28 de juliol

HOQUEI HERBA

- Primer triomf de Miki Delàs en aquests jocs. La selecció espanyola, capitanejada pel jugador blaugrana, ha guanyat 1-4 el Japó i escala posicions en el grup A. Amb quatre punts està empatada amb Nova Zelanda i Argentina. 

FUTBOL 

- Després de l'empat davant La Albiceleste, Pedri i Eric Garcia han valorat el partit i la seva participació amb la selecció espanyola. Aquestes són algunes de les seves declaracions més destacades:

Eric Garcia: "Hem dominat durant 80 minuts, però després de marcar hem jugat massa enrere. Toca aprendre i seguir en aquesta línia, que és molt ascendent"

Eric Garcia: "M'estic trobant molt bé i tant de bo pugui millorar més i ajudar l'equip"

Pedri: "Quan ha arribat el gol d'Argentina hem pensat a seguir tenint la pilota perquè no la tinguessin ells. El seu gol ha sigut un cop fort, però hem pogut estar tranquils i tenir la pilota"

Pedri: "Sempre intento descansar molt per estar fresc. No estic cansat"

- Els tres blaugranes es classifiquen per als quarts de final després d'empatar davant Argentina. 

- Pedri i Eric Garcia han tornat a repetir titularitat en els Jocs Olímpics. En el tercer partit de la fase de grups, els blaugranes busquen certificar el pas per a la següent ronda.

HANDBOL

- La França de Ludovic Fàbregas, Dika Mem, N’Guessan i Melvyn Richardson també ha certificat la seva presència als quarts de final. Una classificació aconseguida gràcies al triomf davant Alemanya (30-29). 

- Pérez de Vargas, Entrerríos, Aleix Gómez i Ángel Fernández s'han classificat per als quarts de final dels Jocs Olímpics. Els quatre culers han avançat ronda gràcies a la victòria davant Brasil (25-32). Un matx on també hi han participat Thiagus Petrus i Haniel Langaro

- L'aportació de Frade, amb 3 dianes i un 75% d'efectivitat en el llançament, no ha pogut contribuir a la victòria portuguesa davant Suècia. La selecció del pivot blaugrana ha perdut per la mínima (29-28) a l'Estadi Nacional de Yoyogi. 

- Més tard, l'Estadi Nacional de Yoyogi sí que ha vist un triomf d'un jugador blaugrana. Ali Zein, amb dos gols, ha ajudat a assolir el triomf d'Egipte davant el Japó (29-33). 

- Les aturades de Leo Maciel, un total de 15 en 37 llançaments, no ha impedit la derrota argentina. La Albiceleste ha perdut per 27-23 davant Noruega.  

 

Dimarts, 27 de juliol

FUTBOL

- Gio i el Brasil també estaran als quarts de final. La blaugrana, ha entrat en substitució de Beatriz als 28 minuts de joc i ha pogut contribuir al triomf per la mínima davant Zàmbia (1-0). 

- L'Holanda de Lieke Martens goleja 8-2 a Xina i es classifica per als quarts de final. La jugadora blaugrana ha marcat un doblet per contribuir al triomf de la seva selecció. 

- La jugadora Fridolina Rolfö, que no ha jugat en el darrer partit, classificada com a primera de grup amb Suècia després d'imposar-se 0-2 a Nova Zelanda i tancar una fase de grups perfecte. Tres victòries en tres partits, nou gols a favor i cap en contra.

- Per la seva banda, Pedri aprofita el seu temps lliure per enfrontar-se a María Xiao, representant espanyola de tennis taula. Quanta classe del blaugrana!

HOQUEI HERBA

- La selecció espanyola, amb el blaugrana Miki Delàs, ha perdut 3-0 contra l'Índia i es complica la classificació per als quarts de final. 

TAEKWONDO

- El Barça no té secció de Taekwondo, però igualment a Tòquio 2020 hem estat molt ben representats. A sobre, amb medalla olímpica! I és que la jove madrilenya de 17 anys Adriana Cerezo, que va fer plata en la categoria de -49 kilos, és culer des de petita, per herència familiar. Aquest dimarts, hem parlat amb ella a través de Barça TV. I això ens ha explicat:

Dilluns, 26 de juliol 

BÀSQUET

La selecció olímpica espanyola ha debutat amb victòria als JJOO de Tòquio després de guanyar al Japó per 77 a 88. Els blaugranes Pau Gasol (9 punts, 4 rebots i una assistència) i Àlex Abrines (11 punts, 3 rebots) han contribuit en el primer triomf de la selecció. En el proper duel, que tindà lloc dijous, Espanya es veurà les cares amb la poderosa Argentina de Leandro Bolmaro.

Aquesta tarda, la selecció olímpica espanyola debuta a Tòquio davant el Japó i buscarà la seva primera victòria en aquestes olimpiades ... l'entrenament de Pau Gasol en la prèvia del partit no té pèrdua! 

- Leandro Bolmaro no ha començat amb bon peu la seva primera cita olímpica (100-118). Els 13 minuts, els dos punts i l'assistència de l'escorta culer han sigut insuficients per derrotar l'Eslovènia d'un estel·lar Luka Doncic. 

HANDBOL

- El blaugrana Luis Frade ha aconseguit la seva primera victòria en els Jocs Olímpics després que la selecció portuguesa hagi vençut a Bahrain per la mínima (25-26). El jugador del FC Barcelona ha transformat dos gols en el partit.

- Segona victòria del combinat espanyol. El blaugrana Aleix Gómez, sobre la botzina i transformant un llançament de set metres, ha donat el triomf davant Noruega: 28-27. Pérez de Vargas, que ha sortit per desbaratar els set metres rivals, Entrerríos, amb una diana, i Ángel Fernández, que ha marcat 4 gols, també han contribuït al resultat favorable dels de Jordi Ribera. 

- Ludovic Fàbregas, Dika Mem, N’Guessan i Melvyn Richardson han guanyat la partida a Thiagus Petrus i Haniel Langaro. I és que la selecció francesa s'ha imposat per 29-34 a Brasil. Fàbregas i Mem, ambdós amb tres gols, i N'Guessan, amb un, han contribuït a acréixer el marcador favorable per a la selecció francesa. La nova incorporació culer no ha disputat minuts. Per la seva part, el brasiler Langaro ha sumat tres dianes. 

Així doncs, el combinat gal lidera, juntament amb Espanya, amb dues victòries el grup A. 

- El nou porter barcelonista, Leonel Maciel, amb vuit aturades, no ha pogut impedir la derrota d'Argentina davant Alemanya: 25-33. I, d'aquesta manera, segueix sense conèixer el triomf en la cita olímpica. 

- Una altra de les incorporacions blaugranes, el lateral esquerre blaugrana, Ali Zein, també ha caigut derrotat en el seu segon partit olímpic. Egipte ha sucumbit davant Dinamarca (27-32). 

Diumenge, 25 de juliol 

HOQUEI HERBA

- Miki Delàs no ha pogut embutxacar-se el triomf davant Nova Zelanda. El barcelonista, titular, ha estat present en aquest partit d'alternatives que ha acabat amb 3-4 i que s'ha disputat a l'estadi Hockey Oi. Així doncs, el combinat nacional segueix sense conèixer la victòria en el grup A, on acumula un punt. 

FUTBOL

- Pedri i Eric Garcia, titulars i acumulant els 90 minuts, han assolit el primer triomf en els Jocs Olímpics. El combinat de Luis de la Fuente, dominador del partit a través de la possessió, ha derrotat per 0-1 Austràlia. D'aquesta manera, suma quatre punts al grup C. 

Nova classe magistral de Pedri sobre un terreny de joc. Aquesta vegada l'ha dibuixada sobre el verd del Sapporo Dome contra Austràlia. El 16 barcelonista ha tornat a deixar detalls d'elevada qualitat, però també treball defensiu. Perquè no solament ha serigrafiat passades mil·limètriques pels atacants espanyols, ha dinamitat la possessió i ha protagonitzat dos llançaments entre els tres pals. També ha recuperat pilotes en tasques defensives. 

Per la seva part, Eric Garcia ha mostrat seguretat defensiva. En les poques vegades que ha hagut de treballar per controlar els atacs australians, ha estat molt atent al tall. 

- La selecció espanyola de futbol afronta el segon partit en aquests Jocs Olímpics. Contra Austràlia, el combinat de Luis de la Fuente presenta dos blaugranes en l'11 titular: Pedri i Eric Garcia. Així doncs, els dos barcelonistes repeteixen presència en l'alineació per segona vegada consecutiva a Tòquio. 

Ambdós barcelonistes intentaran contribuir a assolir el primer triomf espanyol a la cita olímpica. Recordem que van empatar a 0 en el debut davant Egipte. 

 

Dissabte, 24 de juliol 

FUTBOL

- La selecció holandesa de Lieke Martens ha protagonitzat un partit vibrant contra una de les grans candidates a l'or, la sempre poderosa selecció brasilera. El duel ha acabat amb un empat a tres que li permet a Holanda continuar en el cim del grup F. La jugadora blaugrana ha disputat el partit sencer.

- La selecció olímpica sueca segueix intractable. Segona golejada en el segon partit d'aquests Jocs Olímpics. Aquesta vegada el resultat ha estat de 4-2 davant Austràlia. L'extrem blaugrana, Fridolina Rölfö, ha tingut molts focus en atac. La nova incorporació del Barça Femení ha firmat dues dianes vitals pel triomf suec, i ha disputat 86 minuts del matx. 

3200x2000-Garcia_Kun
El ‘mercato’ del Barça

Així doncs, el combinat nòrdic segueix imbatut en la primera posició del grup G. 

HANDBOL

- Portugal i Egipte s'han enfrentat amb un representant blaugrana a cada selecció. En el debut pels dos, Ali Zein (Egipte) s'ha endut la victòria sobre el seu company Luis Frade (Portugal) després que els egipcis superessin a la selecció portuguesa per 31 a 37. El blaugrana Ali Zein ha estat protagonista amb cinc anotacions.

- La selecció espanyola d'handbol ha firmat un partidàs al Yoyogi National Stadium per obrir els Jocs Olímpics. Amb els barcelonistes Gonzalo Pérez de Vargas (ha materialitzat 11 parades), Raúl Entrerríos (ha firmat un gol), Aleix Gómez (amb cinc dianes, màxim anotador del matx) i Ángel Fernández (ha marcat 4 dianes), ha derrotat per un gol Alemanya (28-27). Així doncs, el combinat dirigit per Jordi Ribera suma el primer triomf en el Grup A. 

- Ludovic Fàbregas, amb una efectivitat del 100% en llançaments (4/4), Dika Mem, amb tres gols en el seu compte, Timothey N’Guessan, que ha firmat una diana, i Melvyn Richardson, amb set gols el jugador més destacat en l'atac francès, també han iniciat el seu camí en la cita olímpica amb triomf. I és que França, al Yoyogi National Stadium, s'ha imposat per 27-33 a l'Argentina de Leonel Maciel, amb cinc aturades. 

- El contrapunt victoriós també l'han protagonitzat Thiagus Petrus i Haniel Langaro, que ha marcat cinc gols que l'han erigit en el màxim realitzador del Brasil. Perquè la selecció brasilera ha caigut derrotada davant Noruega (27-24) també al Yoyogi National Stadium. 

- L'Egipte d'Ali Zein ha vençut el Portugal de Luis Frade: 31-37. 

HOQUEI HERBA

- Miki Delàs ha firmat la seva tercera aparició en uns Jocs Olímpics. El blaugrana ha participat en el primer partit de la selecció espanyola d'hoquei herba a Tòquio. Un matx, davant Argentina, que ha acabat amb empat a u.

Divendres, 23 de juliol 

- Celebrada la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics. Alguns esportistes blaugranes hi han participat com és el cas de Pau Gasol, juntament amb el culer Àlex Abrines, tal com ha mostrat a través de les seves xarxes socials. 

Dijous, 22 de juliol

FUTBOL

- La selecció espanyola no ha pogut passar de l'empat en el debut en els Jocs Olímpics davant l'Egipte (0-0). Els blaugranes Èric Garcia, Mingueza i Pedri han estat titulars en la primera prova de la selecció, que tindrà una nova oportunitat d'aconseguir la primera victòria el proper diumenge, contra Austràlia. El defensa Óscar Mingueza s'ha retirat del terreny de joc al minut 20 amb problemes físics.


Dimecres, 21 de juliol

FUTBOL

- La selecció olímpica sueca ha fet un cop sobre la taula després de vèncer amb gran contundència els Estats Units, gran favorita a l'or, per 3 gols a 0. La blaugrana Fridolina Rölfö ha estat titular y ha disputat 63 minuts de partit.

- Debut dolç en els Jocs Olímpics per a l'estrella blaugrana Lieke Martens. La holandesa ha protagonitzat una gran actuació contribuint amb un doblet a la gran golejada d'Holanda davant de Zàmbia (3-10). Inici plàcid per la 'oranje'.

- Gio Quieroz no ha tingut minuts en el debut de la selecció brasilera en els Jocs Olímpics de Tòquio. La 'canrinha', però, s'ha endut els tres punts amb una gran victòria sobre la selecció xinesa (0-5).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut