Espanya, medalla de plata després de ser derrotada pel Brasil

Pedri, Èric Garcia i Óscar Mingueza s'han penjat la platael dia que el canari s'ha convertit en el jugador de les lligues europees amb més partits disputats al llarg de la temporada (73)

Pedri, Èric Garcia i Óscar Mingueza ja saben el que és penjar-se una medalla en uns Jocs Olímpics. Ho han aconseguit avui, a Tòquio, després de penjar-se la medalla de plata al perdre la final de futbol contra la selecció olímpica brasilera.

El duel en que Pedri i Èric Garcia han disputat el partit complert i en el que Mingueza no ha pogut participar, el partit ha començat amb un Brasil més decidit a buscar la victòria. Quan ja semblava que el descans arribaria sense que ningú desfés el 0-0, el Brasil ha colpejat primer i s'ha avançat en el temps afegit del primer temps (47') per mitjà de Matheus Cunha. No obstant, la selecció oímpica espanyola ha ofert una millor versió després de la mitja part, i el seu esfoç s'ha vist recompensat amb un empat que ha convertit Oyarzabal en el 61'.

Amb l'empat a u en el marcador, Espanya ha gaudit de dues clares ocasions en les acaballes del partit, però ambdós rematades s'han trobat amb el travesser i el 1-1 ha estat el resultat definitiu a la fi del temps reglamentari. Ja en la pròrroga, l'exblaugrana Malcom Oliveira s'ha erigit en l'heroi del partit marcant el gol que li ha donat la medalla d'or a Brasil, segona consecutiva després de vèncer també en les últimes olimpiades.

El jugador amb més partits de la temporada

Després d'haver disputat la final, on ha tornat a jugar els 120 minuts, Pedri s'ha convertit en el jugador de les lligues europees que més partits ha disputat al llarg de la temporada, superant els 72 partits disputats pel portuguès Bruno Fernandes, jugador del Manchester United.

En un curs de màxima dificultat pel jugador canari, Pedri ha saltat al camp en 73 ocasions, desglossades de la següent manera: 37 a la LaLiga, (només es va perdre l'última jornada davant l'Eibar), 6 de Copa del Rei, 2 de Supercopa d'Espanya, 7 de Champions League i 20 partits més amb la selecció espanyola repartits entre la sub-21, l'olímpica i l'absoluta.