Yulimar Rojas fa història a Tòquio: or i rècord mundial

Yulimar Rojas fa història a Tòquio: or i rècord mundial

La veneçolana ha aconseguit la medalla d'or, la primera dona blaugrana amb aquest guardó, al triple salt femení i ha trencat el récord mundial amb una excepcional marca de 15.67 metres

Arribava a Tòquio com a estrella consagrada i sent la màxima favorita per emportar-se la medalla d'or en la prova del triple salt femení, i Yulimar Rojas no ha decepcionat. Or i rècord mundial per la veneçolana blaugrana després d'una final que ha sentenciat des del primer salt.

La reina de Veneçuela en aquests Jocs Olímpics, que no va tenir problemes per accedir a la final del triple salt, ha posat la directa cap a l'or des del seu primer salt. Aconseguint una marca de 15.41 metres, ja des de l'inici Yulimar Rojas ha practicament sentenciat l'or, a més de donar a Veneçuela el seu primer récord olímpic.

 

A la resta d'intents, ja sabent-se clara vencedora de la prova, Yulimar Rojas ha intentat superar el rècord del món de Inessa Kravets (15.50), cosa que no ha aconseguit fins al seu últim salt, deslligant la bogeria a la pista de atletisme. Superant per 17 centímetres l'anterior rècord mundial, Yulimar es converteix així en una de les grans protagonistes d'aquests Jocs Olímpics.

La resta de les medalles de la prova se les han repartit entre la portuguesa Patricia Mamona (plata) i l'espanyola Ana Peleteiro (bronze).

Yulimar Rojas_web

Primera blaugrana amb un or

Aquesta medalla és encara més històrica. Perquè Yulimar Rojas s'ha convertit en la primera dona del FC Barcelona a aconseguir un or en uns Jocs Olímpics. A més, el seu nom entra en l'olimp barcelonista, ja que s'ha erigit en la dotzena esportista culer en coronar-se amb l'or. Abans ho havien aconseguit els futbolistes Ferrer, Guardiola, Pinilla, Saviola, Messi, Neymar, Rafinha i els jugadors d'handbol Jerome Fernández, Sorhaindo, Nodesbo i Andersson.

Una trajectòria lligada al Barça

Als seus 25 anys, Yulimar Rojas porta ja diverses temporades al FC Barcelona, ​​on va arribar després dels Jocs Olímpics de Rio 2016 en què va aconseguir la plata olímpica. A més, Yulimar Rojas acumula múltiples reconeixements internacionals, col·leccionant títols mundials de pista coberta i a l'aire lliure, a més de comptar amb els rècords del món d'ambdues competències.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut