Eric Garcia i Takehiro Tomiyasu, els primers olímpics de la Barça Academy

Eric Garcia i Takehiro Tomiyasu, els primers olímpics de la Barça Academy

Repassem els inicis dels dos futbolistes en els projectes blaugrana afincats a Barcelona i a Fukuoka

El projecte Barça Academy comptarà amb els seus primers esportistes olímpics als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que comencen aquest divendres a la capital nipona. Aquest honor serà compartit pel jugador del primer equip del FC Barcelona Eric Garcia, que abans de passar als equips inferiors de La Masia va jugar la temporada 2008/09 a l’antiga FCBEscola Barcelona, i pel japonès Takehiro Tomiyasu, actual jugador del Bologna FC que va militar durant tres campanyes a la Barça Academy Fukuoka.

Curiosament, totes dues seleccions ja es van veure les cares a l’amistós celebrat a Kobe entre tots dos equips abans dels Jocs Olímpics. 

El debut olímpic d’Eric i Takehiro

Tant Espanya com el Japó els hi ha tocat debutar aquest dijous en els seus primers partits de la fase de grup als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La selecció espanyola, enquadrada dins del Grup C, ha jugat contra Egipte a Sapporo (0-0), mentre que diumenge s’enfrontaran contra Austràlia al mateix escenari i finalitzaran la ronda inicial a Saitama davant l’Argentina, el dimecres 28.

Per la seva part, l’equip nipó debuta davant Sud-Àfrica aquest dijous, tot i que sense ''Take', i seguiran els seus compromisos del Grup A aquest diumenge a Saitama, davant Mèxic, i acaben el darrer xoc previ a les rondes per a les medalles el proper dimecres, a Yokohama, davant França. Només els dos primers classificats de cada grup avançaran cap als quarts de Final.

El pas per la Barça Academy

Així doncs, la Barça Academy està d'enhorabona en aquests Jocs Olímpics i mirarà amb passió els enfrontaments tant d'Eric Garcia com de Takehiro Tomiyasu.

A Barcelona, Eric García va destacar des del primer moment en què va entrar a formar part de l’equip 'Dani Alves' de la Barça Escola Barcelona, al setembre del 2008.

Eric Garcia 02

Durant tota aquella temporada va ser cridat per anar fent entrenaments i tornejos amb el futbol formatiu i va ser escollit per formar part de l’equip Benjamí B la següent campanya, on va coincidir amb Andy Gudjohnsen i Iván De la Peña Jr, els fills dels exculers Eidur Gudjohnsen i Iván De la Peña. La predisposició per aprendre i el seu lideratge innat el van fer convertir-se en el capità de totes les categories en què anava jugant. 

mini_2017-03-04_FCBCADETAvsESPANYOL_21_VICTORSALGADO

El coordinador de l’etapa durant el seu pas per l'antiga FCBEscola, Iñaki Andreu, reconeix que "els seus entrenadors sempre destacaven que feia participar tots els companys i els servia de suport, mostrant una maduresa i capacitat de lideratge impròpies de la seva edat, i sent un clar exemple dels valors que volem transmetre als nostres joves i de l'estil de joc que ens caracteritza".

Ara, quatre anys després de marxar al Manchester City, Eric ha retornat al Club per convertir-se en el cinquè jugador de la Barça Escola Barcelona en debutar amb el primer equip del FC Barcelona.

"Els seus entrenadors sempre destacaven que feia participar tots els companys, mostrant una maduresa i capacitat de lideratge impròpies de la seva edat. L'Eric és un clar exemple dels valors que volem transmetre als nostres joves i de l'estil de joc que ens caracteritza"

Iñaki Andreu, coordinador de l'antiga FCBEscola

Per la seva banda, Takehiro Tomiyasu, que comparteix amb Eric García la posició de defensa, també va destacar des del primer moment al seu pas per la nipona Barça Academy Fukuoka, una de les quatre Barça Academy que el FC Barcelona té al país del sol naixent juntament amb les de Katsushika, Nara i Yokohama. Un cop acabat el seu pas per l’escola, Tomiyasu va passar a formar part de les categories inferiors de l’Avispa Fukuoka, equip amb el qual va debutar a la J-League amb només 17 anys.

takehiro03

Amb la intenció de consagrar-se com a futbolista, "Take" va fer el salt a Europa al gener de 2018, després de fitxar pel Sint-Truiden belga, previ pas al Bologna FC de la Serie A italiana, on ha militat les dues darreres temporades i on, amb 22 anys, ja sona per formar part d’algun dels grans equips europeus la pròxima campanya. Anteriorment, Tomiyasu, amb 20 anys, es va convertir en un heroi al seu país al classificar el Japó per als quarts de Final de la Copa Àsia de 2019, amb un gol de cap.

"Takehiro és un jugador molt complet i polivalent que ja va demostrar que tenia nivell per jugar a lligues més exigents que la japonesa"

Iván Palanco, exdirector de Projecte Local de la Barça Academy Fukuoka

Al seu pas per la Barça Academy Fukuoka, una de les més antigues del projecte des de la seva inauguració el 2009, va destacar la seva participació al MIC de 2011, on va capitanejar el seu equip. 

El Director de Projecte Local de la Barça Academy Fukuoka durant aquells anys, Iván Palanco, reitera que "Takehiro és un jugador molt complet i polivalent que ja va demostrar que tenia nivell per jugar a lligues més exigents que la japonesa". Respecte al caràcter del jugador, destaca que “és un jugador molt reservat, seriós i amb moltes ganes de millorar”.

Tomiyasi2
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut