El minut a minut de la Final Four

El minut a minut de la Final Four

Així hem viscut aquesta Final Four de Kaunas 2023, que s'ha celebrat del 19 al 21 de maig al Zalgirio Arena

Diumenge, 21 de maig

ℹ I tanquem ja aquest minut a minut. No ha pogut ser i, tot i que no han estat uns dies fàcils, ara ja hem de pensar en el següent repte: la Lliga. Gràcies a tots per seguir-nos. Força Barça!

📷 Aquí us deixem la galeria del darrer partit d'aquesta edició de la Eurolliga

⏱ Minut 40: Mònaco 78-66 Barça | Final del partit. El Barça finalitza aquesta edició de l'Eurolliga en quarta posició després de perdre contra el Mònaco. Mirotic, amb 15 punts, ha estat el màxim anotador.

mini__SGB3280

⏱ Minut 30: Mònaco 60-45 Barça | 5 punts consecutius de Laprovittola han reduït la diferència (44-33, min 22), mentre que un triple de Mirotic ha posat el -10 després de molts minuts (48-38, min 23). Però el Mònaco ha contemporitzat el marcador i, en una estirada després d'un parcial de 12-7, ha tornat a obrir l'escletxa. 

⏱ Comença la segona meitat al Zalgirio Arena

mini_Monaco_FCBBasket-081

⏱ Minut 20: Mònaco 44-28 Barça | El Barça segueix molt desencertat en atac i els de Sasa Obradovic ho aprofiten per aconseguir marxar cap als vestidors per davant en l'electrònic.

⏱ Minut 10: Mònaco 24-13 Barça | El Mònaco ha començat el partit molt encertat i ha aprofitat aquests minuts de desencert blaugrana per posar el +11, amb 5 punts de Hall, Loyd i Diallo. Abrines, amb dos triples, ha transformat 6 dels 13 punts culers. 

📍 Comença el partit al Zalgirio Arena

ℹ El partit està a punt de començar. Important recuperar sensacions!

mini__SGB2927

ℹ Jugarem de daurat, amb la segona equipació. Els de Saras ja escalfen sobre la pista.

mini__SGB2836

ℹ Els jugadors ja han arribat al Zalgirio Arena, després de dinar a l'hotel de concentració. Els blaugrana, a punt per al Mònaco - Barça.

mini__SGB2733

📝 Aquí et deixem la prèvia d'aquest darrer partit europeu de la temporada.

☀ Bon dia! Iniciem el darrer dia a Kaunas. Aquesta tarda, a partir de les 16 hores de Barcelona, el Barça buscarà vèncer el Mònaco en el partit pel tercer i quart lloc de l'Eurolliga. L'objectiu és clar: començar a preparar ja el play-off de la Lliga, que comença aquest proper cap de setmana.

Dissabte, 20 de maig

🏀 Entrenament finalitzat al Zalgirio Arena. Aquí et deixem les millors imatges

🗣 També ha parlat Juan Carlos Navarro, el mànager del bàsquet. El català ha assegurat davant els mitjans que "el futur més immediat és intentar aixecar-nos per guanyar la Lliga, que és súper important. Ens queda un mes i mig i hem de fer més pinya que mai". 

 

🗣 Abans de l'entrenament, els jugadors han atès els mitjans de comunicació. Un d'ells ha estat Nikola Mirotic, que ha comentat que "toca aixecar el cap i treure el millor de nosaltres". "Queda un altre títol i anirem a totes per guanyar-lo. Confio molt en aquest equip per acabar bé la temporada. No només per nosaltres mateixos, sinó també per aquest Club. L’afició s’ho mereix", ha comentat. 

mini_entFCBBasket_2005-003

📅 Avui dia de recuperació a Kaunas, tant física com mental. L'equip dinarà d'hora perquè a la tarda, a partir de les 17 hores de Lituània, té una cita al Zalgirio Arena. Primer, amb una atenció als mitjans. Després, amb l'entrenament de recuperació. 

Divendres, 19 de maig

💙❤ Abans, però, gràcies a tota l'afició desplaçada a Kaunas pel seu suport incondicional durant tot el partit. Us estimem!

mini__SGB1757

📝 Ens acomiadem per avui amb tristesa. Però com diuen els jugadors, encara queda un títol per disputar. Aquí et deixem la crònica del partit i les fotografies de la semifinal.

🗣 Aquestes han estat les declaracions més destacades dels protagonistes després del partit.

"Teníem el partit controlat al descans i l'hem deixat escapar. Ens aixecarem i aconseguirem el títol de Lliga. Hem de trobar la motivació per aixecar aquest títol perquè aquest club no es mereix una temporada en blanc". (Alex Abrines)

"Estem decebuts amb la segona part. Hi havia ganes de guanyar el partit, però ens hem precipitat. Ara hem d'anar a buscar la Lliga. Aquest grup el mereix" (Satoransky)

"Crec que hem tingut el partit a les nostres mans, però al segon temps ens ha costat trobar-nos. Sap greu, perquè hem millorat molt durant la temporada. Volem agrair als culers el suport rebut" (Laprovittola)

📍 FINAL. Barça 66-78 Madrid | El Barça cau eliminat a les semifinals i no podrà lluitar per ser a la gran final de diumenge. La jugaran el Reial Madrid i l'Olympiacos. 

⏱ Minut 39: Barça 66-76 Madrid | Triple d'Hezonja que, ara sí, acaba de sentenciar el partit a favor del Madrid. Queden 35 segons. 

⏱ Minut 38: Barça 63-71 Madrid | Es complica molt la semifinal per al Barça. Peca de precipitació i el Madrid es comença a sentir còmode

⏱ Minut 35: Barça 60-67 Madrid | 9 punts de Sergio Rodríguez posen en problemes el Barça

⏱ Minut 32: Barça 58-58 Madrid | Triple de Laprovittola per empatar!

mini_FCBBasket_RMadrid-115

📍 Minut 30: Barça 55-58 Madrid | El Barça ha reaccionat a un moment delicat. Triples de Kuric i Satoransky i cistella de Vesely per poder començar el darrer i definitiu quart només tres per sota. 

⏱ Minut 28: Barça 47-54 Madrid | Moment delicat. Parcial de 0-15 a favor del Madrid que torna a posar els blancs per davant.

⏱ Minut 25: Barça 47-43 Madrid | Intercanvi de cistelles sobre el parquet del Zalgirio Arena. De moment, parcial de 5-7.

📍 COMENÇA LA SEGONA PART

📍 Minut 20: Barça 42-36 Madrid | El Barça marxa cap a vestidors per davant en l'electrònic. Bon encert de tres dels de Jasikevicius, que porten 9 triples.

photo_5999337403296365030_y

⏱ Minut 18: Barça 36-29 Madrid | Triple de Laprovittola. +7!

⏱ Minut 15: Barça 30-25 Madrid | Segueixen caient els triples. Kuric, dos més.

📍 Minut 10: Barça 18-18 Madrid | FINAL DEL PRIMER QUART. El Barça ha transformat 6 triples, el que han estat els 18 punts del Barça: tres d'Abrines, 2 de Kalinic i un de Satoransky. Per part del Madrid, Tavares ha fet 10 punts. 

photo_5999337403296365006_y

⏱ Minut 7: Barça 12-11 Madrid | El Barça es posa per davant per primera vegada! Triple de Kalinic

⏱ Minut 6: Barça 9-10 Madrid | Els blancs han començat amb un parcial de 0-6 a favor, però un triple de Satoransky i dos d'Abrines han permès al Barça acostar-se en el marcador. 

photo_5999337403296364989_y

📍 COMENÇA EL PARTIT! El Barça surt amb Satoransky, Laprovittola, Abrines, Mirotic i Sanli. El Madrid amb Williams-Goss, Adam Hanga, Tavares, Ndiaye i Musa. 

ℹ Jugadors, a punt! Afició, també! Falten 5 minuts!

photo_5999337403296364950_y

⌛ 15 minuts! Això està a punt de començar! La roda d'escalfament arriba al seu final.

💙❤ El miler d'aficionats i aficionades del Barça ja comença a ocupar les seves localitats. Som-hi!

mini__SGB0725

ℹ Acaba l'Olympiacos - Mònaco amb un 76-62 a favor dels grecs, que jugaran la final de l'Eurolliga del proper diumenge. Així doncs, només queda per saber qui l'acompanyarà! El Barça i el Madrid ja escalfem sobre el parquet del Zalgiris Arena. 

_SGB0794

ℹ  Tots els protagonistes, a lloc! Els jugadors del Barça i del Madrid ja han arribat al Zalgirio Arena mentre finalitza l'Olympiacos - Mònaco. Al final del tercer quart, l'Olympiacos ha remuntat la diferència amb un parcial de 27-2. El resultat: 56-43.

mini__SGB0660

ℹ Ara sí, el Barça ja ve de camí al pavelló! Les samarretes, a punt per al partidàs d'aquesta nit.

entBSKT_1905-016

📷 Ens colem al vestidor del Zalgirio Arena, que ja espera els homes de Sarunas Jasikevicius.

mini_entBSKT_1905-019

ℹ Al descans, el Mònaco guanya l'Olympiacos 29-41 amb 13 punts de Mike James i 9 de Jordan Loyd. I per cert. El Barça està a punt de sortir de l'hotel de concentració destí el Zalgirio Arena.

ℹ Això ja s'acosta! La Final Four arrenca ara mateix amb l'Olympiacos - Mònaco!

💙❤ Durant tot el dia, molts aficionats blaugranes ja s'han deixat sentir pel centre de Kaunas. Un avió xàrter organitzat pel Club ha aterrat cap a dos quarts de quatre de la tarda, hora lituana, amb més culers. Així doncs, està previst que al Zalgirio Arena hi hagi al voltant de mil barcelonistes.

mini__SG_9156

🍴 Moment per dinar a l'hotel. Un cop acabin, l'equip descansarà per agafar forces de cara a la semifinal!

🏀 Entrenament de tir al Zalgirio Arena de Kaunas. Darrera sessió abans del debut a la Final Four! Ara ja ho tenim a tocar! En 8 hores, partit de semis contra el Reial Madrid!

📅 L'agenda d'avui és la següent: a partir de les 11.30 hores (12.30 de Kaunas), els culers faran un entrenament de tir previ al partit, al Zalgirio Arena. Després serà l'hora de dinar, descansar i agafar forces per al gran partit d'aquesta nit!

☀ Bon dia de nou des de Kaunas. Avui sí, avui comença la Final Four de l'Eurolliga. Aquesta nit, a partir de les 20 hores de Barcelona (21 de Lituània), el Barça de bàsquet buscarà un lloc a la gran final de diumenge. El rival, un vell conegut, el Reial Madrid, en el que serà el sisè enfrontament entre culés i blancs aquesta temporada. Els de Sarunas Jasikevicius, que arriben en el seu millor moment de la temporada, afronten aquest duel motivats i amb moltes ganes, mentre que el Madrid ho fa amb la dosi d'optimisme d'haver remuntat una eliminatòria de play-off complicada contra el Partizan. Un autèntic partidàs a la vista!

Dijous, 18 de maig

🎥 I per acabar el dia... et deixem l'entrevista més curiosa d'Oriol Paulí! Atent al periodista!

 

📷 Aquí us deixem les millors imatges de l'entrenament.

🏀 L'equip ja està entrenant sobre el parquet del Zalgirio Arena. Penúltim entrenament abans de les semifinals contra el Madrid, ja que aquest divendres al matí es durà a terme l'entreno de tir previ a l'enfrontament. Després d'això, toca sopar i descansar per a la gran jornada de demà. 

mini_EntrenamentBSKT_1805-019

🗣 Hem parlat amb Oriol Paulí, Alex Abrines i Nico Laprovittola. Això ens han dit:

"Arribem en un bon moment, però quan arribes aquí és com començar de zero. Estem amb confiança, amb moltes ganes, i esperem passar a la final. Contra el Madrid, però, no serà fàcil. Tot passa per sortir amb molta intensitat i no regalar res. Son partits que es desencallen pels petits detalls i haurem d'estar molt concentrats en defensa, controlar el rebot, que no corrin i que no facin punts fàcils". (Oriol Paulí)

"S'ha fet llarg el dia, però ja som aquí. Estem en línia ascendent i, tot i que tenim un rival molt complicat, depenem de nosaltres. Si ho fem com sabem, tenim moltes opcions". (Alex Abrines)

"Crec que tenim una manera de jugar molt clara i hem de confiar en ella. Esperem un gran espectacle, amb dos equips de molt nivell. Tant de bo sigui molt maco per a la gent" (Nico Laprovittola)

mini_EntrenamentBSKT_1805-003

📍 Ja som al Zalgirio Arena i d'aquí poc sortiran tots els jugadors a la pista. Abans de l'entrenament, atendran tots els mitjans de comunicació que així ho vulguin. Escoltarem les seves impressions. 

mini_EntrenamentBSKT_1805-086

ℹ Més coses. Una informació de servei molt especial per a tota la gent blaugrana que vingui a Kaunas. Un amfitrió tan especial com Rokas Jokubaitis ha decidit col·laborar en oferir-vos una guia bàsica sobre la ciutat. 🔗 Si tens temps i la vols conèixer, aquí tens els principals reclams per poder fer turisme!

20230518_162903

🎥 Aquí et deixem el més destacat de la roda de premsa

 

🗣 Què ha dit Sarunas Jasikevicius en l'esdeveniment de l'Eurolliga?

"És el nostre tercer any aquí. Tant de bo aquesta sigui la bona. Però el més important és tenir l'oportunitat de guanyar i estar junts".

"Estic feliç de ser aquí, a casa. I felicitats a Kaunas per acollir aquest esdeveniment. Tota la meva família està aquí i per a mi és molt especial. El pavelló és com casa. Tot això espero que ens ajudi".

"Controlar el tempo i la mentalitat de l'equip, els nervis, és molt important per no cometre errors en determinants moments. Però en un esdeveniment així és difícil. Però ens agrada la pressió, perquè crec que es pot treure el millor de cadascú. Espero que tot vagi bé".

mini__SGB7313

🗣 I Tomas Satoransky?

"L'equip està molt bé. Hem fet un pas endavant i portem bones setmanes de joc. Hem de valorar la millora de l'equip. Però el passat és el passat i ara el més important ve divendres. Hem de ser forts, preparar-nos mentalment. Durant tots els partits vindran moments dolents, però haurem de sobreposar-nos. Arribem molt bé mentalment i tant de bo ens pugui servir".

"És molt important per a un jugador tenir al voltant jugadors així, que fan grup. La química és molt bona entre tots. Hem tingut molta sort de tenir aquest equip. Cadascú té el seu paper i tots en formem part. Però ara cal demostrar a la pista que som una pinya".

"Es la meva primera Final Four. Tothom en el món del bàsquet europeu està pendent d'aquest gran esdeveniment i em fa molt feliç participar-hi. És un somni".

 

ℹ Tot a punt per a la roda de premsa de presentació de la Final Four de l'Eurolliga. Per part del Barça, l'entrenador Sarunas Jasikevicius i el jugador Tomas Satoransky seran els convidats. De moment, el trofeu de campió ja espera.

photo_5415604459611999313_y

🧩 Per començar el dia, però, aquí et deixem aquest joc ràpid. Consisteix en trobar les 9 parelles. Seràs capaç de fer-ho en el menor temps possible? 🔗 JUGA AQUÍ!

📅 Aquest migdia, coneixerem la Fan Zone, de la mà de Sarunas Jasikevicius i Tomas Satoransky. I aquesta nit ja trepitjarem per primer cop el Zalgirio Arena, l'escenari de la Final Four, amb l'entrenament oficial. Som-hi!

☀ Bon dia des de Kaunas! Avui, dia intens en el dia previ al partit. 

Dimecres, 17 de maig

🏠 Ara sí, l'equip ja és a l'hotel de concentració. Després d'una atenció ràpida als mitjans, ara és el torn d'unes fotografies dels quatre capitans amb el trofeu de campió. Després d'això, a sopar i dormir per recuperar forces. Aquí et deixem les millors fotos del viatge a Kaunas. Demà més!

ℹ Trobada abans de la semifinal. El Barça i el Madrid s'han trobat a l'arribada a l'aeroport de Kaunas, esperant les maletes. Primeres salutacions abans de veure's les cares sobre la pista. 

mini__SGB6792

✈ A les 19.00 hores, l’expedició barcelonista ja ha aterrat a la que serà casa seva durant els pròxims dies per la disputa de la Final Four.

mini__SGB6730

✈ Ara sí, surt l'avió cap a Kaunas! Ara sí, l'equip va camí de la Final Four! Està previst que el vol aterri cap a les 20.40 hores de Kaunas (és una hora més que a Barcelona).  

ℹ El Barça de bàsquet ja ha arribat a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, destí Kaunas. Uns 80 aficionats acompanyen l'equip en aquest vol. Divendres arribaran 160 culers més amb el viatge organitzat pel Club. En total, però, el Barça comptarà amb uns 1.000 aficionats i aficionades blaugrana a les grades del Zalgirio Arena.  

mini__SGB6450

📷 Visita del president del FC Barcelona, Joan Laporta, del vicepresident primer, Rafael Yuste, i del directiu responsable de la secció de bàsquet, Josep Cubells, abans de volar cap a Kaunas.

🏀 Últim entrenament al Palau Blaugrana abans de viatjar a Kaunas. L'equip de Sarunas Jasikevicius ha fet una sessió prèvia al vol que els portarà a la ciutat lituana. Cal recordar que, tret de Cory Higgins, el tècnic té a tota la plantilla disponible. 

🗣 Àlex Abrines també ha parlat en la prèvia d'aquesta Final Four. "Portem treballant 8 mesos pensant en aquest moment. Ha estat un camí difícil, que ens ha costat moltes hores de feina, però ara ja ha arribat el dia. Estem molt motivats", va comentar en l'entrevista exclusiva feta per als mitjans oficial del Club en la prèvia d'aquesta Eurolliga. 🔗 Encara no l'has llegit? Aquí te la deixem

mini_MediaDaybskt-058

🗣 Els de Saras viatjaran aquesta tarda cap a Kaunas, ja per concentrar-se de cara a la Final Four. El vol sortirà de l'Aeroport del Prat després de dinar, cap a les 16 hores. I ho farà amb les maletes carregades de ganes, il·lusió i molta motivació. Així ho va demostrar el tècnic en el Media Day previ que es va organitzar aquest passat dimarts al Palau Blaugrana. 

 

ℹ El Barça de bàsquet es troba a les portes de jugar la tercera Final Four consecutiva. Del 19 al 21 de maig, a Kaunas, els de Sarunas Jasikevicius buscaran guanyar la tercera Eurolliga de la seva història. I ho faran després de quedar segons de la fase regular i eliminar el Zalgiris Kaunas als play-off per la via ràpida, amb un global de 3-0. El rival a les semifinals serà el Reial Madrid, el proper divendres (20 hores), mentre que, en cas de classificació, l'equip que es trobaran a la final del diumenge (19 hores) serà el guanyador de l'eliminatòria Olympiacos-Mònaco.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut