Els millors moments fins a la Final Four de l’Eurolliga

Els millors moments fins a la Final Four de l’Eurolliga

Amb 23 victòries i 11 derrotes a la fase regular, més un 3-0 al play-off contra el Zalgiris, els de Sarunas Jasikevicius buscaran la seva tercera Eurolliga de la història

Tot a punt per a la Final Four de l’Eurolliga. Del 19 al 21 de maig, a Kaunas, els de Sarunas Jasikevicius tindran al davant un dels reptes majúsculs de la temporada: aconseguir el títol de campió de la Eurolliga. Per fer-ho, primer hauran d’eliminar el Reial Madrid a les semifinals de divendres (20 hores) i, posteriorment, en cas de classificació, vèncer el guanyador de l'Olympiacos – Mònaco en la gran final de diumenge (19 hores).

Per arribar fins aquesta Final Four, l’equip culer ha hagut de suar de valent, després d’una temporada exigent. En el seu caseller hi ha una segona posició a la fase regular, després de 23 victòries i 11 derrotes, i un 3-0 al play-off contra el Zalgiris.

Però, quins han estat els millors moments del Barça en aquests 37 partits? Els repassem:

El Clàssic és culer

El primer enfrontament entre el Barça i el Madrid a l’Eurolliga arribava molt d’hora. Concretament en la segona jornada de la fase regular. Els de Chus Mateo visitaven el Palau Blaugrana, però no van poder marxar amb el triomf.

I és que el Barça es va imposar en un final molt ajustat (75-73), després que el Reial Madrid aconseguís situar-se a dos punts a falta de 15 segons quan va arribar a perdre de 18. Van tenir el triple de la victòria, però els de Sarunas Jasikevicius, finalment, van sortir victoriosos en la primera gran nit de la temporada al Palau.

FCBBasket_Madrid-044

El retorn del capità

Aquell dia, a Berlín, el Barça va viure molt més que un retorn. I és que Nikola Mirotic tornava a una convocatòria amb el Barça 165 dies després. Una lesió al tendó d’Aquil·les l’havia apartat de les pistes durant cinc mesos i s’havia perdut el principi de la temporada.

mini_Mirotic back

El seu retorn va ser, doncs, contra l’Alba Berlín, l’1 de desembre en la jornada 11. I ho va fer per la porta gran, sent cabdal en el triomf per 86-88. Mirotic va jugar 21:54 minuts i va anotar 19 punts per ser el màxim anotador blaugrana del matx. A més, va capturar sis rebots, va repartir dues assistències i va recuperar tres pilotes. Un gran retorn amb 29 de valoració.

Triplàs de Mirotic per forçar la pròrroga... i guanyar!

Jornada 16 de la fase regular i el Barça visitava la pista de Estrella Roja de Belgrad. En l’últim partit del 2022, el triomf no es va decidir fins a la pròrroga. Després d’uns primers 40 minuts d’igualtat, en què el Barça va haver de reaccionar a les envestides dels locals, un triple estratosfèric de Mirotic sobre la botzina va enviar el matx a la pròrroga (84-84).

En el temps extra, els blaugranes van comandar l'electrònic (+4) i, en conseqüència, van assegurar el triomf final per tancar l’any colíders (94-99).

mini_Estrella Roja

Higgins... i esclat d’alegria! 

Jornada 23... i un nou moment clau en aquesta Eurolliga. El Palau Blaugrana va tornar a viure una nit emocionant i aquest cop el protagonista va ser Cory Higgins. Contra el Bayern, els culers es van emportar el triomf davant un bon equip alemany que va resistir fins a la última jugada. Quan? Doncs quan una cistella de Cory Higgins i una gran defensa final van permetre al Barça sumar el 15è triomf a la fase regular (72-70).

mini_Higgins

Victòria a l'infern de Belgrad

Ja en el tram final de la fase regular, concretament en la jornada 31, el Barça va aconseguir un triomf valuosíssim. I ho va fer en una pista sempre complicada com la del Stark Arena davant més de 20.000 espectadors. Els de Sarunas Jasikevicius es van fer forts a l’infern de Belgrad contra el Partizan (80-89) en una classe magistral de serietat i maduresa.

1249776370

Nico Laprovittola, amb 25 punts, va impulsar el Barça amb el suport d'un Mirotic líder a la segona part i una sobrietat global imprescindible per sumar el triomf. Reafirmació absoluta de la millora constant de l’equip, que s’ha allargat durant aquest tram final de temporada.

3 de 3... i cap a la Final Four!

El clar exemple d’aquesta millora, el que es va viure als play-off de la Eurolliga. Com a segon classificat de la fase regular, el rival va ser el Zalgiris, que finalment va acabar setè. I l’eliminatòria va acabar per la via ràpida, amb un 3-0 global que va convertir el Barça en el primer participant de la Final Four.

mini_Zalgiris

El 91-69 i el 89-81 dels dos primers partits al Palau, així com el 66-77 aconseguit a Kaunas, van certificar la classificació. Ara Kaunas, novament, ja espera!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut