Barça - Madrid: Eliminats de la Final Four (66-78)
Ofert per

Els de Sarunas Jasikevicius cauen contra els blancs a les semifinals i no podran lluitar per aconseguir la tercera Eurolliga de la història del Club

Punt i final al camí cap al títol. El Barça de bàsquet ha caigut eliminat contra el Reial Madrid a les semifinals de la Final Four de l'Eurolliga i no podrà lluitar per aixecar el títol (66-78). Malgrat el bon inici dels culers i l'encert en el triple inicial, el desencert en el tercer quart, l'aparició de Sergio Rodríguez amb 9 punts en el quart parcial, la gran actuació de Tavares (39 de valoració) i la precipitació culer en els darrers minuts han acabat sentenciant (66-78). D'aquesta manera, els de Jasikevicius hauran de jugar el partit pel tercer i quart lloc contra el Mònaco i buscar la tercera posició europea per acabar aquesta edició de l'Eurolliga.

Bon inici amb encert des del triple

Tot i que no han començat bé les coses, amb un parcial de 0-6 en contra, l’encert des de la línia de tres del Barça ha estat la clau per entendre el resultat al descans (42-36). Concretament, l’equip de Sarunas Jasikevicius ha fet 9 triples, amb tres d’Abrines, dos de Kuric i Kalinic i un de Satoransky i Laprovittola, que s’han convertit en un nou rècord d’equip en una primera part d’un partit de Final Four.

De fet, sis d’aquests han estat en el primer quart, minuts en què el Barça només ha encistellat des de la línia de tres. Abrines n’ha fet tres, mentre que Kalinic n’ha transformat dos i Satoransky un més. Per part del Madrid, Tavares ha transformat 10 dels 18 punts blancs després d’aprofitar el seu potent joc interior (18-18, min 10).

A més, en el segon quart, vuit punts de Kuric, amb dos triples inclosos (32-25, min 15), i sis més de Jokubaitis han marcat la diferència i han permès al Barça marxar cap als vestidors per davant en l’electrònic (42-36, min 20).

La precipitació condemna els culers

Però a la represa, cinc minuts dels blaugrana sense anotar han fet mal els culers. Els blancs, amb un parcial de 0-15, s'han posat per davant (47-54, min 28). Tot i que el Barça ha reaccionat, i un triple de Satoransky ha permès començar el darrer i definitiu parcial encara amb tot per decidir (55-58, min 30), l'aparició de Sergio Rodríguez en el darrer quart ha estat crucial.

El 'Chacho' ha aprofitat les errades en atac per anotar 9 punts i fer el 60-67 (min 35). Ha estat molt important, perquè a partir d'aquí la precipitació blaugrana ha ajudat el Madrid a sentir-se còmode (63-71, min 38), amb uns números de Tavares espectaculars. Finalment, 66-78 per acomiadar-se de la opció de guanyar l'Eurolliga.