Barça - Madrid: Que comenci l'espectacle

Barça - Madrid: Que comenci l'espectacle

L'equip de Sarunas Jasikevicius jugarà les semifinals de la Final Four de Kaunas contra els blancs amb l'objectiu de classificar-se per a la gran final del diumenge

Ja ha arribat el moment. El Barça de bàsquet juga aquest divendres, a partir de les 20 hores (hora de Barcelona), les semifinals de la Final Four. I ho farà contra un vell conegut, el Reial Madrid, que posarà a prova el gran moment de forma de l'equip de Sarunas Jasikevicius. I és que el Barça arriba a aquesta Final Four de Kaunas en alça, amb una ratxa espectacular, i amb ganes d'aconseguir la tercera Eurolliga de la història del Club.

En cas de classificació, el rival a la final de diumenge (19 hores) serà el guanyador de l'eliminatòria entre l'Olympiacos i el Mònaco, que juguen tres hores abans, a les 17 hores. 

Un clàssic dels Clàssics

El Barça i el Madrid estan molt acostumats a veure's les cares. No només en les competicions estatals, sinó que també a Europa. Aquest any, per exemple, serà el sisè cop que s'hi enfrontin, després dels dos partits de la lliga regular de l'ACB i dels dos de l'Eurolliga, a més de la final de la Supercopa d'Espanya. En aquest balanç, els culers van guanyar els dos del Palau, tant el de la Lliga (97-82) com el de l'Eurolliga (75-73), més l'enfrontament de l'ACB del WiZink Center (78-87). Per la seva part, els blancs es van endur el partit europeu de Madrid (91-86) més la final de la Supercopa d'Espanya que es va jugar el passat setembre a Sevilla (89-83).

Així doncs, és un Clàssic que, com tots, serà especial, però que agafa una volada més. I és que la temporada passada, també a les semifinals, el Reial Madrid va ser el botxí dels de Saras a Belgrad (83-86). Un partit que, tot i que ja és història, estarà present. 

 

El Madrid, en alça després del play-off

Els de Chus Mateo arriben amb molta confiança a aquesta Final Four, després de l'eliminatòria contra el Partizan. I és que van aconseguir un fet que ja és rècord a la Eurolliga, ja que mai abans ningú havia remuntat un 0-2 en contra, després de jugar els dos primers partits a casa. Això ha donat una dosi extra de motivació a un equip que compta, en la seva plantilla, amb figures tan importants com Walter Tavares o Dzanan Musa. De fet, el pivot té una mitjana de valoració de 17,3 per partit, el sisè en el rànquing de l'Eurolliga, mentre que Musa, que en vuit dels darrers nou partits ha fet dobles figures, n'ocupa el desè amb un 16,4.

WhatsApp Image 2023-05-18 at 21.11.27

A més a més, el Madrid també compta amb jugadors experimentats com Sergio Llull, Rudy Fernández o Sergio Rodríguez, així com grans triplistes. Un d'ells és l'exblaugrana Mario Hezonja, que aquesta temporada acumula un encert en el llançament de tres del 44,8%. 

Les baixes del conjunt blanc són Deck, per sanció, i Yabusele, per lesió. Vincent Poirier serà dubte fins a l'últim moment.

El Barça, en el seu millor moment

Si hi ha una frase que es repeteix en aquesta Final Four és la següent: que el Barça l'afronta en el seu millor moment. L'equip blaugrana s'ha preparat durant tota la temporada per intentar arribar a aquest tram final amb les sensacions immillorables, i així ho ha pogut fer.

 

Segon en la fase regular, va ser l'únic dels quatre semifinalistes que només va necessitar tres partits per classificar-se en els play-off. Ho va fer, precisament, contra el Zalgiris, l'equip de bàsquet de Kaunas, i per tant ja coneix a la perfecció el Zalgirio Arena. També perquè Sarunas Jasikevicius va debutar com a tècnic aquí, mentre que Rokas Jokubaitis es va formar al bàsquet base de l'equip lituà. 

El Barça arriba després de sumar 11 victòries consecutives i amb un gran nivell de joc. La clau, l'equilibri de la plantilla, que fa imprevisible quin dels jugadors pot acabar sent el més valorat. Amb l'eficàcia de Mirotic i Laprovittola, la feina de Vesely o Sanli o l'efectivitat en el triple de Kuric o Abrines, entre d'altres, els culers esperen que a la tercera sigui la vençuda, després de Colònia 2021 i Belgrad 2022. 

La única baixa en l'equip és Cory Higgins, que va ser operat d'unes molèsties a la columna lumbar. 

Ben acompanyats a Kaunas

El Zalgirio Arena té una capacitat de més de 15.000 espectadors. D'aquests, però, uns 1.000 han arribat de Barcelona per animar el Barça. 80 van fer-ho dimecres, amb l'equip, i 160 més han volat aquest divendres amb un xàrter posat pel Club.

La resta han arribat pel seu compte i tots ells ja es deixen veure pels carrers de Kaunas. De ben segur que gaudiran de l'ambient que es respira en una ciutat de bàsquet, molt vinculada al Barça per Saras i Jokubaitis. Ara sí, que comenci l'espectacle!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut