Abrines:

Abrines: "Intentarem agrair el suport dels culers amb l’Eurolliga"

El jugador del Barça de bàsquet parla en la prèvia de la Final Four de l’Eurolliga i explica quines són les sensacions que té l’equip abans d’aquest gran repte

L'Eurolliga està en joc. Aquest cap de setmana, del 19 al 21 de maig, Kaunas acollirà la Final Four de la màxima competició europea. I un dels equips que lluitaran per assolir aquest títol és el Barça, que arriba en un gran estat de forma i amb moltes ganes de guanyar. Així ho ha explicat Alex Abrines en les hores prèvies a viatjar cap a la ciutat lituana, en una entrevista exclusiva per al web del FC Barcelona. Com afronta el Barça aquest repte? Quines sensacions es respiren dins l'equip? Ho descobrim:

Arribeu en un gran moment, potser en el millor de la temporada. Com l’afronteu?

"Amb moltíssimes ganes. Portem treballant 8 mesos pensant en aquest moment. Ha estat un camí difícil, que ens ha costat moltes hores de feina, però ara ja ha arribat el dia. Tothom té ganes que arribi l’instant de saltar al parquet. Estem molt motivats".

Quina és la clau per arribar així, amb la fletxeta verda cap amunt?

"Aquest va ser un dels problemes de l'any passat, no arribar tan bé, i ho vam detectar. Aquest any hem fet les coses diferents, hem canviat quatre cosetes i hem posat el focus en arribar a la Final Four de la millor manera possible. Crec que ho hem fet bé, amb un gran treball, i les sensacions són bones. L’equip ho porta demostrant en els darrers dos mesos, que estem en un nivell altíssim, i tant de bo puguem allargar aquest cicle durant aquest cap de setmana".

Veiem un grup equilibrat. Un dia pot aparèixer un i en el següent un altre...

"Sí. És molt important tenir aquesta profunditat en la plantilla. Com bé dius, un dia li toca a un i un altre dia li toca a un altre. Aquest és un dels punts forts d’aquest equip, que és que no depèn només d’un jugador com ha passat altres anys. No necessitem que el Niko (Mirotic) faci cada partit 20 punts per guanyar, sinó que està més repartit. I clar, per a un rival és més difícil defensar 10-12 jugadors que només 2 o 3".

Internament, les sensacions són diferents a les dues darreres Final Four?

"El primer any també vam arribar molt bé. Vam jugar la final, però se'ns va escapar. Respecte a l’any passat sí que hi ha més diferència. Arribàvem amb una dinàmica no molt bona i després de la Final Four les forces sí que van anar una mica més cap avall. Però aquesta temporada arribem en el nostre millor moment de forma. És cert que el Madrid també arriba endollat, serà un partit complicat i pot guanyar qualsevol dels dos, però estem mentalment preparats per fer les coses de la millor manera possible per guanyar".

“L’equip ha demostrat en els darrers dos mesos que està a un nivell altíssim. Tant de bo puguem allargar aquest cicle durant aquest cap de setmana"

ALEX ABRINES

Acabes de parlar del Madrid, el rival a les semifinals. I que precisament us va guanyar l’any passat...

"Tenim en ment el que va passar l'any passat i no volem cometre els mateixos errors. De totes maneres el Clàssic ja de per si té un al·licient molt gran com per buscar més enllà. Hem de preparar-nos molt mentalment i està clar que arribem amb moltíssimes ganes".

El que va passar contra el Partizan és un avís?

"Sí, i tant. Ells també arriben en un molt bon moment. Remuntar un 0-2 mai havia passat. I ho van fer contra un Partizan que estava fent les coses molt i molt bé. Això els ha donat un plus de motivació i creuen que poden guanyar aquesta Eurolliga, com tots. Serà un bon partit per a l'espectacle".

En quin aspecte del seu joc creieu que heu de vigilar més?

"Sabem perfectament com juga el Madrid, igual que ells ho saben de nosaltres. El Madrid és un equip que depèn molt del seu contraatac i del seu tir de 3 punts. Ara Mario Hezonja, per exemple, està en un nivell altíssim de percentatge d’encert en el triple i haurem de controlar-lo. Però no només a ell, sinó a tots. Òbviament a Tavares, que és el pilar en atac, però també al Chacho, que va fer una gran eliminatòria contra el Partizan, o a molts altres. És un gran equip, molt competitiu, i crec que aquest és el seu punt més fort, que sempre va a totes i no perd mai la fe".

mini_MediaDaybskt-008

En aquest aspecte, serà un duel molt equilibrat.

"Sí, s’ha vist durant tota la temporada. Està clar que al final es pot emportar la semifinal qualsevol. Però bé parlo per nosaltres i sé que sortirem a totes, a guanyar. Volem passar a la final i guanyar aquesta Eurolliga".

Portes molts anys aquí. Saps que fa 13 anys que no es guanya l'Eurolliga. Això us pesa o, al revés, us motiva?

"Tots ho tenim al cap. Però per guanyar-les primer s'han de jugar i estem en el camí. Portem tres Final Four seguides, que no és fàcil, i ho hem fet competint. Crec que arribem en un bon cicle de victòries i partits, sensacions immillorables, i esperem que aquest any sigui el bo. I si no arriba aquest any, estic convençut que acabarà arribant més d'hora que tard. Esperem que acabi sent més d'una".

I, personalment, com et trobes?

"Bé, la veritat és que bé. Vaig tenir el problema del turmell, però amb els doctors hem treballat per estar en les millors condicions. Després de l'eliminatòria contra el Zalgiris vaig descansar una mica i em va anar bé. Ara, sincerament, em trobo bastant bé físicament".

"Arribem en un bon cicle de victòries i partits, sensacions immillorables, i esperem que aquest any sigui el bo"

ALEX ABRINES

Estareu ben acompanyats a Kaunas, aproximadament per un miler d’espectadors. Què diries als culers, també als que ho seguiran des de casa? 

"Em sap greu pels que es quedaran aquí, però els hi demanem que ens facin arribar el seu suport. Que segur que d'alguna manera o d'una altra ens arribarà. I els que ens acompanyen, qué dir. Que gràcies per l’esforç, que sabem que no és fàcil, i que intentarem pagar-los aquest suport de la manera que sabem: guanyant".

I, per últim: t'atreveixes a fer una aposta?

Sí, però només poso una condició: que la facin amb mi el Sergi Martínez i l’Oriol Paulí. El que ells vulguin i diguin, jo ho faig (riu).

Ja els hi preguntarem doncs i així queda! Molta sort, Alex!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut