11 Dembélé

Ousmane Dembélé

Davanter

L'extrem francès és un dels futbolistes amb més capacitat de desequilibri i regat en el futbol mundial

Nascut el 15 maig de 1997 a Vernon (França), Ousmane Dembélé és un dels millors jugadors joves del món. Amb només 20 anys, l'extrem va arribar al FC Barcelona el 25 d'agost de 2017, després d'haver demostrat a la lliga francesa i a la lliga alemanya que és un dels futbolistes amb més capacitat de desequilibri i regat en el futbol mundial.

El jove davanter francès, que es va iniciar en el futbol sala als set anys i que ja destacava compartint pista amb jugadors d'edat superior, va fitxar per l'Stade Rennais Football Club amb 13 anys, on es va integrar al seu centre de formació durant cinc anys.

Va ser a finals de 2014 quan va obtenir el seu primer contracte professional amb el Rennes. Va debutar amb només 17 anys a la Ligue 1 i es va estrenar com a golejador professional contra el Girondins. La seva progressió va captar l'atenció del Borussia Dortmund a l'estiu de 2016. La seva adaptació al conjunt del Signal Iduna Park va ser molt bona, marcant 12 gols i repartint 20 assistències en només una temporada. A més d'això, i abans de fitxar pel Barça l'estiu del 2017 per cinc temporades, havia destacat també en les categories inferiors de la selecció francesa, amb l'equip sub-17 i el sub-18.

Perfil tècnic

Dembélé és un jugador capaç de combinar i que té un bon olfacte golejador. Hàbil amb les dues cames, és polivalent i pot jugar a les dues bandes de l'atac. Així mateix, amb gran agilitat i elasticitat, és un futbolista amb una capacitat extraordinària per al regat. L'extrem francès és ràpid i atrevit, el que li fa ser un jugador perillós i difícil d'aturar per les defenses rivals.