Dembélé i Kounde, únics culers que avancen a semifinals

Aquestes dues peces cabdals en les alineacions de França, que va derrotar Anglaterra per estar entre les quatre millors, són els dos blaugranes que van superar amb èxit els quarts

Ousmane Dembéle i Jules Kounde són els únics blaugranes que han superat els quarts. D'aquesta manera, estaran presents a les semifinals de Qatar 2022.

Els quarts de final del Mundial no ha estat una ronda prolífica per als representants del Barça a la cita mundialista. Uns encreuaments cruels per a tres culers, Raphinha amb el Brasil i Frenkie de Jong i Memphis amb els Països Baixos. Una amargor que es va produir després de la tanda de penals. La cara agradable l'han protagonitzat, Dembélé i Kounde amb França.

Els penals, un desenllaç dolorós per Brasil i Holanda

Raphinha, titular i al terreny de joc durant 55 minuts, no va poder evitar l'eliminació verde-amarela contra Croàcia. L'elenc balcànic va fer un exercici de resistència defensiva, ennaltit per la figura del porter Dominik Livaković -heroi en la tanda de penals-. Un malson pel Brasil que només va poder superar Neymar, i en la pròrroga. Perquè durant el temps reglamentari aquest duel va acabar amb empat a zero. I quan el gol de l'exblaugrana semblava donar la classificació al conjunt de Tite, va arribar l'empat de Bruno Petković al 117.

Així doncs, el primer semifinalista d'aquest Mundial es va decidir des del punt fatídic. Un destí advers pel combinat de l'atacant barcelonista. L'equip blanc-i-vermell es va mostrar totalment efectiu en els llançaments, al contrari que el Brasil (4-2). Rodrygo i Marquinhos van errar els tirs que van privar la selecció del blaugrana Raphinha estar entre les quatre millors de Qatar.

Una conclusió similar la van viure Frenkie de Jong i Memphis. Ambdós culers, que van ser titulars en el matx contra Argentina, no van poder contemplar la remuntada oranje en els penals. L'equip de Louis van Gaal va florir després d'encaixar un 0-2 en contra -gols de Nahuel Molina i l'exbarcelonista Leo Messi-. I ho van fer en els darrers sospirs de partit, on Wout Weghorst va ser el protagonista amb un doblet agònic. Perquè en el minut 111 va enviar el matx a la pròrroga. Un temps extra que no va veure més gols i va originar una nova tanda de penals.

D'aquesta manera, el segon encreuament dels quarts de final amb representació culer també es va resoldre des del punt de penal. Altre cop, de manera desfavorable per als interessos blaugranes. Des de la distància, Frenkie i Memphis van veure com La Albiceleste es classificava per a les semifinals (3-4).

El somriure de Kounde i Dembélé

La nota alegre dels quarts de final ha estat la classificació de la França de Jules Kounde i Dembélé. Les Bleus van derrotar Anglaterra en un partit ajustat i amb suspens fins al xiulet final. Els culers van ocupar la part dreta de l'atac dels de Deschamps; l'extrem va intentar diferents assistències de gol cap a Giroud. Autor de l'1-2 gràcies a una passada de l'exculer Griezmann.

Així doncs, amb Kounde i Dembélé en les seves files i sent protagonistes en les alineacions, França buscarà continuar avançant en aquest Mundial 2022. De moment, ja es troben a un pas menys de revalidar el títol, un fet que no succeix des de fa 60 anys, però la pròxima parada són les semifinals amb el Marroc (dimecres 14 de desembre a les 20 hores).