Dembélé i Kounde, a la final del Mundial

Les Bleus han tombat el Marroc a les semifinals de la Copa del Món i jugaran el partit pel títol contra Argentina

La França d’Ousmane Dembélé i de Jules Kounde s’ha imposat al Marroc, la revelació del Mundial, per 2-0 en la segona semifinal del Mundial de Qatar. Els dos blaugranes han estat titulars en una semifinal que ha acabat amb el 23 culer evitant una diana rival sobre la mateixa línia de go.

D’aquesta manera, els actuals campions del món tindran l’oportunitat de revalidar el títol el proper diumenge 18 de desembre a les 16 hores (hora de Barcelona).

Dues peces clau per a Deschamps

El Barça començava la Copa del Món amb 17 jugadors a Qatar i, finalment, seran dos els que competeixen en la gran final per endur-se cap a casa el trofeu més preuat a nivell de seleccions. Són Dembélé i Kounde, que han estat dos jugadors clau durant tota la competició per a Didier Deschamps.

Dembélé ha jugat tots els partits del Mundial, on ha donat dues assistències de gol, i sent molt important a l’atac francès. L’únic partit en què l’extrem blaugrana no va ser titular va ser el partit de fase de grups davant Tunisia, on França ja estava matemàticament classificada. Dembélé ha disputat 393 minuts.

En canvi, Kounde ha anat de menys a més. Va començar el Mundial com a suplent i ara està sent el lateral dret titular dels francesos. Kounde ha disputat un total de 362 minuts.

La gran final, contra l’Argentina de Messi

El diumenge 18 de desembre es disputarà a l’estadi de Lusail la final de la Copa del Món de Qatar 2022. Serà un Argentina-França, una final inèdita a la Copa del Món.

En cas de victòria, per als argentins seria el primer títol des del 1986, i el tercer de la seva història. Els argentins van arribar a la final del Mundial de Brasil del 2014, on van caure amb un gol agònic de Götze als últims minuts de la pròrroga davant Alemanya. El partit tindrà una transcendència especial per a Messi, que cerca l’únic títol que li falta al seu extraordinari palmarès.

Per als francesos, en canvi, serà la seva segona final consecutiva. Després de guanyar l’últim Mundial a Rússia el 2018, els de Deschamps buscaran revalidar el títol, cosa que no passa des de Brasil als Mundials 1958 i 1962. Seria la tercera Copa del Món també per als francesos, que van guanyar el seu primer títol el 1998.